Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
India mostantól nem kegyelmez a kriptotőzsdéknek!

India mostantól nem kegyelmez a kriptotőzsdéknek!

Az indiai Pénzügyi Hírszerző Egység szerint a kriptotőzsdék illegálisan működtek az országban. Mostantól a honlapjaikat blokkolni fogják.

India a kriptotőzsdék betiltását követeli

Nagyon úgy fest, hogy a napokban elérkezett a globális kormányok legújabb fordulata a kriptoipar ellen. Az indiai Pénzügyi Hírszerző Egység (FIU) csütörtökön bejelentette, hogy kilenc kriptotőzsde, köztük a Binance és a Kraken tényleges betiltását kéri az országban.

A gyanús pénzügyi tevékenységeket szabályozó ügynökség közleményt adott ki, amelyben kijelentette, hogy a tőzsdék illegálisan működnek Indiában, mivel nem regisztrálták magukat az FIU-nál, és nem tartják be a pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni nemzeti szabályokat.

India kriptotőzsdék | Cryptofalka

A kriptotőzsdék honlapjai is blokkolva lesznek

Az FIU az indokok felsorolását követően azt kérte, hogy az ország Elektronikai és Informatikai Minisztériuma további értesítésig blokkolja ezen tőzsdék - tehát a Binance, a Kucoin, a Huobi, a Kraken, a Gate.io, a Bittrex, a Bitsamp, a MEXC Global és a Bitfinex - honlapjait Indiában.

Az Indiában működő virtuális digitális eszközszolgáltatók (VDA SP-k)... kötelesek az FIU IND-nél bejelentő szervezetként regisztráltatni magukat, és eleget tenni a pénzmosás megelőzéséről szóló 2002. évi törvény (PMLA) által előírt kötelezettségeknek - közölte az FIU.

Nem India kezdte a kriptotőzsdék elleni háborút

Eddig 31 ilyen virtuális digitális eszközszolgáltató regisztrált az FIU-nál - közölte az ügynökség. Az indiai felhasználók "jelentős" része azonban olyan tőzsdéket választott, amelyek nem voltak regisztrálva, ami a legutóbbi szabályozói intézkedéshez vezetett.

A fejlemény a nemzeti kormányok legújabb intézkedése a nagy kriptotőzsdék ellen. A múlt hónapban az amerikai kormány 4,3 milliárd dolláros bírságot szabott ki a Binance-re, amiért nem tartotta be a pénzmosás elleni törvényeket, és rávették a tőzsdét, hogy egyezzen bele az országban való működésének beszüntetésébe.

A Binance alapítója, Changpeng Zhao a történelmi jelentőségű egyezség részeként belement, hogy lemond a cég vezérigazgatói tisztségéről, és bűnösnek vallotta magát az amerikai pénzmosás elleni törvények megsértésében. Zhao jelenleg nem hagyhatja el az Egyesült Államokat; az ítélethirdetés februárban várható.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.86% $64,390.73
Ethereum ETH 0.38% $3,446.61
BNB BNB -0.08% $574.5
Solana SOL 3.52% $164.82
XRP XRP -4.85% $0.558
Dogecoin DOGE -1.16% $0.121
Cardano ADA -4.58% $0.4279
Litecoin LTC -0.73% $71.63
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!