Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
NFT letétkezelési szolgáltatást indít a svájci bank

NFT letétkezelési szolgáltatást indít a svájci bank

A Seba Bank lakossági és intézményi ügyfelei mostantól a banknál is tárolhatják az Ethereum alapú NFT gyűjteményeiket.

 

NFT letétkezelési lehetőség a Seba Bank-nál

Úgy tűnik, hogy a nem helyettesíthető token (NFT) piac hanyatlása nem jelent problémát a svájci kriptovalutákkal foglalkozó Seba Bank számára, ugyanis a cég mostantól lehetővé teszi ügyfelei számára az NFT-k tárolását.
 
NFT | Cryptofalka Forrás: cryptonews.net
 
A Seba Bank elindított egy szabályozott letéti platformot, amely lehetővé teszi ügyfelei számára az NFT-k tárolását. Az NFT letétkezelési megoldás lehetővé teszi a bank lakossági és intézményi ügyfelei számára, hogy bármilyen Ethereum alapú NFT-t tároljanak, beleértve a világhírű blue-chip NFT gyűjteményekből származó tokeneket is, mint a Bored Ape Yacht Club és a CryptoPunks.
 
A vállalat az ügyfél kérésére átvilágítást is végez, mielőtt eldönti, hogy biztosít-e egy bizonyos NFT-t vagy sem.
„A felkínált letéti szolgáltatás semmiképpen sem korlátozódik a legjobb kollekciókra” – nyilatkozta a cég
A Seba új NFT letéti platformját úgy fejlesztették, hogy ügyfelei számára biztonságos tárhelyet biztosítson NFT-jeik számára anélkül, hogy maguk kezelnék a privát kulcsokat. A funkció be van építve az ügyfelek bankszámláiba, lehetővé téve számukra, hogy NFT-jüket belefoglalják teljes vagyonuk képébe, és úgy kezeljék őket, mint bármely más digitális eszközt.
 
A cég egyik képviselője kijelentette, hogy a Seba Bank az „első olyan szabályozott bank, amely NFT letéti kezelést kínál”, kifejezve az NFT-k fényes jövője iránti bizalmát:
"Úgy gondoljuk, hogy az elkövetkező években a digitális eszközök, köztük az NFT-k is elterjednek, és a hagyományos pénzügyi szereplők is egyre inkább elfogadják őket."
Urs Bernegger, a bank piacokért és befektetési megoldásokért felelős társvezetője elmondta, hogy a Sebát a Svájci Pénzügyi Piacfelügyeleti Hatóság (FINMA) szabályozza, és „alapkompetenciával” rendelkezik a kriptovaluták terén. A zugi székhelyű pénzintézet egy jelentős szereplője a svájci digitális eszközpiacnak, továbbá a bank, a helyi szabályozókkal való szoros együttműködéséről is ismert. 2019-ben a Seba Crypto AG svájci banki és értékpapír-kereskedői engedélyt kapott a FINMA-tól. 2021-ben a szabályozó, a Seba Bank AG-nak minősített információs rendszer könyvvizsgálói engedélyt is adott, amely lehetővé tette a cég számára, hogy intézményi szintű letétkezelői szolgáltatást nyújtson.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Az új fejlesztés a medvepiac közepette érkezik

A Seba Bank NFT letétkezelési bevezetése az NFT piac visszaesése közepette történik. A heti NFT kereskedési volumen 98%-kal csökkent az év eleje és 2022. szeptember vége közötti időszakhoz képest, míg szeptemberben 30%-kal csökkent augusztushoz képest. Az NFT-k medián ára is  jelentősen csökkent.
 
NFT medián árak grafikon | Cryptofalka Forrás: Dune Analytics
 
Ezzel szemben az NFT pénztárcák száma idén folyamatosan növekszik, a januári 3,4 millióról, szeptemberre már 6,1 millióra emelkedett.
 

 

A piaci visszaesés ellenére sok cég nyit a technológia felé

Az NFT piac visszaesése ellenére számos platform és vállalat vezetett be az NFT-vel kapcsolatos megoldásokat, szolgáltatásokat. A múlt hónapban a MetaMask Institutional – a MetaMask kriptopénztárca intézmény-kompatibilis verziója – bejelentette, hogy NFT-ket ad a letéti szolgáltatásokat nyújtó kínálatához.
"Sok NFT-t birtokló befektető továbbra is a piacon maradt, és a visszaesés ellenére is elhivatottságot mutat" - jegyezte meg Seba szóvivője.
A cég szerint az NFT ökoszisztéma tovább fejlődött, az intézményi befektetők NFT-alapokat indítottak és új projekteket finanszíroztak.
„A Seba Bank szükségesnek látta a szabályozott letétkezelő elindítását, amely garantálni tudja az NFT-k biztonságát és integritását a szakmai és intézményi befektetők számára” – tették hozzá.
 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 3.95% $66,750.2
Ethereum ETH 6.82% $3,252.66
BNB BNB 4.61% $582.48
Solana SOL 8.49% $154.18
XRP XRP 4.53% $0.5151
Dogecoin DOGE 5.52% $0.1654
Cardano ADA 4.03% $0.4893
Litecoin LTC 3.14% $81.95
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!