60%-kal nőtt a kriptomilliárdosok száma egy év alatt

Szerző: | ápr 7, 2022 | Kriptovaluta

Frissült a Forbes kriptomilliárdosok listája és jelentősen megnőtt azoknak a száma, akik hatalmas vagyonra tettek szert digitális eszközökkel.

 

Bővült a kriptomilliárdosok listája

A kriptomilliárdos listán most 19 ember szerepel, ami héttel több, mint tavaly, ez majdnem 60% bővülést jelent. A kedden közzétett lista élvonala tulajdonképpen változatlan maradt.  
 
Kripto I Cryptofalka

Forrás: economictimes.indiatimes.com

 
A Binance vezérigazgatója és alapítója, Changpeng „CZ” Zhao még mindig az iparág leggazdagabb embere, és viszonylag frissen felhalmozott vagyonának köszönhetően a világ 19. legvagyonosabb embere. A Forbes leminősítette CZ vagyonát a tavalyi 96 milliárd dollárról a jelenlegi becslések szerinti 65 milliárd dollárra. Ettől azonban még mindig ő a legtehetősebb ember az iparágban.
 
Az FTX alapítója és vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried szerezte meg a második helyet CZ után 24 milliárd dollár becsült nettó vagyonnal. A „Crypto Robin Hood” nevet kapta, mivel többször is kijelentette, hogy e vagyon nagy részét el akarja adományozni. De mivel ezt még nem tette meg, ezért rajta van a listán.
 
A Coinbase vezérigazgatója és alapítója, Brian Armstrong a harmadik helyen áll 6,6 milliárd dollárral. A Ripple Chris Larsen és a Gemini Winklevoss ikrei továbbra is a listán maradtak, mintegy 4 milliárd dollárral. A MicroStrategy tulajdonosa, Michael Saylor továbbra is kriptomilliárdos maradt 1,6 milliárd dollárra becsült nettó vagyonával. A cég részvényei megnégyszereződnek az elmúlt két évben, miután a Bitcoin befektetése jelentősen megtérült. 
 
Nexo kriptovaluta váltó

 

Újoncok is vannak a milliárdosok között

A kriptomilliárdosok listáján az újoncok közé tartozik az FTX társalapítója és technológiai igazgatója, Gary Wang is, akinek nettó vagyona 5,6 milliárd dollár, ami a vállalatban lévő 16%-os részesedéséből adódik. Nikil Viswanathan és Joseph Lau, a blokklánc és a Web3 Alchemy cég társalapítói. A hírek szerint a pár nettó vagyona egyenként 2,4 milliárd dollár, amivel a tizenegyedik helyen állnak.
 
Tőzsde I Cryptofalka

Forrás: acfcs.org

 
Az OpenSea NFT piacterének társalapítói, Devin Finzer és Alex Atallah szintén újoncok az idei kriptomilliárdosok listáján, egyenként 2,2 milliárd dollárra becsült nettó vagyonnal. Számos más figyelemre méltó név is szerepel a listán, köztük Song Chi-hyung, a dél-koreai Upbit tőzsde alapítója, akinek állítólag 3,7 milliárd dollár vagyona van. A dél-koreai Dunamu ügyvezető alelnöke, Kim Hyoung-nyon az Upbit 13%-ának tulajdonosa, így nettó vagyona 1,9 milliárd dollár.
 
A Forbes először 2018-ban tette közzé az első kripto elitlistát, akkoriban csak néhány vezető ért el komolyabb eredményt. 2018-ban a léc jóval alacsonyabb volt, 350 millió dolláros vagyonnal lehetett felkerülni a listára.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Így gyűjts passzív jövedelemet a PancakeSwap segítségével

A PancakeSwap egy Binance Smart Chain (BSC) alapú DEX (decentralizált tőzsde), amit ismeretlen fejlesztők hoztak létre. Alapötletében az Ethereum blokkláncon működő SushiSwap-hoz hasonlít, tehát közösségi irányítással üzemel, és farmolásra nyújt lehetőséget likviditás biztosítása ellenében, valamint további funkciókat kínál jutalmak bezsebelésére.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka