Oroszország bitcoint fogadhat el az energiahordozókért

Szerző: | márc 26, 2022 | Kriptovaluta

Az Állami Duma Energiaügyi Bizottság szerint Oroszország elfogadhatja a bitcoint energiaexportjához, de egyelőre nem minden országtól.
 
 

Elfogadni a bitcoint fizetőeszközként?

Mi a megoldás, ha a fél világ szankcionálja a gazdaságot és kitilt a nemzetközi fizetési rendszerből? Hát persze, hogy a bitcoin. Pavel Zavalnij, az orosz Állami Duma Energiaügyi Bizottságának elnöke a héten egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy az ország elfogadja a Bitcoint energiaexportjaként.

Orosz bitcoin I Cryptofalka

Forrás: thecryptobasic.com

 
Zavalnij szerint a Nyugatnak vagy rubelben vagy aranyban kell fizetnie az olajért és a gázért, míg a szövetségesek vagy a semleges országok, például Kína és Törökország rubelben vagy saját pénznemükben számolhatnak el. Majd hozzátette: “Vagy elfogadjuk a bitcoint is  fizetőeszközként.”
 
Az Egyesült Államok, Európa és olyan országok, mint Japán és Dél-Korea szankciói megviselték az orosz gazdaságot. A The Washington Post szerint a rubel az amerikai dollárral szembeni értékének felét veszítette el az invázió kezdete óta – bár mostanra már csak 30%-kal alacsonyabb a háború előtti állapotánál.
 

Oroszország magabiztos lehet az energiahordozói miatt

Az olaj és a gáz azonban mentőövet biztosított az országnak. Oroszország a világ olajának nagyjából 10%-át exportálja – és az európai földgáz mintegy 40%-a innen származik. Míg az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság máshonnan szerzi be ezeket az energiahordozókat, függetlenek az orosz olajtól és gáztól. Ez önbizalmat adott Vlagyimir Putyin elnöknek ezen a héten, hogy megkövetelje a “barátságtalan országoktól”, hogy rubelben fizessenek az áruért, hogy így erősítsék meg a nemzeti valutát.
 
Orosz gáz I Cryptofalka

Forrás: edition.cnn.com

 
Egyelőre nem egyértelmű, hogy a bitcoin elfogadásának ajánlata a szankcionáló koalícióra vonatkozik-e, vagy csak Kínára és Törökországra. De mindenképpen figyelemre méltó. A BlackRock vezérigazgatója, Larry Fink csütörtöki befektetői levelében azt írta, hogy az ukrajnai háború “az országokat arra készteti, hogy újraértékeljék valutafüggőségüket“, és fontolóra vegyék a digitális alternatívákat.
 
Akárhogy is nézzük, ez nem fest túl jól a bitcoin számára, ugyanis azt vizsgálták, hogy képes segíteni Oroszországot abban, hogy kikerülje a szankciókat és a katonai akcióinak egyéb gazdasági következményeit. 
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
“Nem láttunk bizonyítékot arra, hogy Oroszország vagy Putyin szisztematikusan kriptovalutákat használt volna a szankciók kijátszására.” -mondta Jonathan Levin, a Chainalysis társalapítója március közepén a Kongresszusnak
Amíg a Nyugat nem szilárdítja meg Oroszországgal szembeni energetikai álláspontját – amely témakör egyébként szerepel Biden elnök és az európai vezetők csütörtöki brüsszeli találkozójának napirendjén –, semmi sem akadályozza meg az orosz olaj és gáz felvásárlókat abban, hogy BTC-ben fizessenek.
 
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.