Válságok kezelésére a digitális valuták hozhatnak megoldást

Szerző: | márc 26, 2022 | Kriptovaluta

A BlackRock szerint a jelenlegi válság és a növekvő infláció egy globális digitális fizetési hálózat kialakulásához vezethet.
 
 

Egyre biztosabb, hogy a digitális valutáké a jövő

Larry Fink, a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a BlackRocknak ​​a vezérigazgatója úgy véli, hogy a jelenleg is zajló orosz-ukrán válság fellendítette a digitális valuták, mint a nemzetközi tranzakciók elszámolási eszköze iránti igényt. A részvényeseknek írt levelében Fink megjegyezte, hogy a folyamatban lévő háború arra kényszeríti a nemzeteket, hogy újraértékeljék valutafüggőségüket, ami végül utat nyithat egy globális digitális fizetési hálózatnak.
 
digitális valuták I Cryptofalka

Forrás: global.chinadaily.com.cn

 
Úgy véli, hogy a háború véget vetett az elmúlt 30 évben uralkodó globalizációs erőknek. Fink észrevétele a digitális valutapiac fellendülésével kapcsolatban teljesen helytálló, mivel az Oroszországot sújtó kereskedelmi szankciók már sok olyan országot – amelyek olajat és gázt importálnak onnan – késztetnek arra, hogy alternatív fizetési hálózatokat keressenek a központosított SWIFT fizetési rendszeren kívül. India állítólag egy közvetlen INR fizetési átjárót fejleszt ki az energiaellátás vásárlására, miközben a digitális fizetési hálózatról is egyre több vita zajlik.
“Egy átgondoltan megtervezett globális digitális fizetési rendszer javíthatja a nemzetközi tranzakciók elszámolását, miközben csökkenti a pénzmosás és a korrupció kockázatát” – mondta Fink.

A pletykák szerint a Ripple partnere, a The Clearing House tárgyalásokat folytat Wells Fargo-val egy SWIFT alternatíva kidolgozásáról.

Kriptoszabályozás válság idején

Az orosz bitcoin kereskedési volumen szintén megugrott márciusban, miután az elmúlt évben folyamatosan csökkent. Ez köszönhető annak is, hogy az ukrán invázió előtt az ország a kriptovaluta-piac pozitív szabályozására törekedett.
 
Ukrajna viszont 2022. március 16-án legalizálta a kriptovalutákat, miután milliós kripto-támogatást kapott a világ minden tájáról. A háború sújtotta nemzet már több mint 100 millió dollárnyi kriptoadományt gyűjtött össze, amelyet hadseregük megerősítésére és készletek vásárlására fordítottak. A kriptovaluták az évek során remek fedezetnek bizonyultak a zűrzavaros idők ellen. Az Ukrajnában zajló konfliktus miatt a digitális valuták a nemzetközi elszámolások és a gyors segélynyújtás kiemelkedő eszközévé váltak.
 
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka