A Paxos szövetségileg szabályozott kriptovaluta bank lesz

Szerző: | ápr 27, 2021 | Kriptovaluta

Az ország bankjait felügyelő Pénzügyi Ellenőrző Iroda (OCC), harmadszor adott szövetségi banki alapító okiratot egy kriptovaluta cégnek. Ezúttal a Paxosnak. 

Pénteken a New York-i székhelyű Paxos bejelentette, hogy az ügynökség ideiglenesen jóváhagyta az alapító okiratot, amely lehetővé teszi számára, hogy államközi tevékenységet folytasson külön szabályozás nélkül. Az új Paxos National Trust szervezet föderálisan szabályozott szervezetté válhat. Online letétkezelési szolgáltatásokat, stabilcoin kezelést, fizetési, csere- és egyéb szolgáltatásokat kínálhat államhatárokon átívelően. 

 

Paxos OCC szabályozása

Jelenleg a Paxos üzleti terve nem tér el túlságosan a meglévő működésétől, amely magában foglalja a ‘stablecoin-as-a-service’ szolgáltatást, a csere- és letétkezelési termékeket, valamint a kriptográfiai ügynöki szolgáltatásokat. Decemberben az OCC-hez benyújtott kérelem útján létrehozzák a Paxos National Trust-ot, hogy az, az OCC alapító okirata alapján működjön.

Kriptovaluta bank I Cryptofalka

Forrás: https://eqibank.com/

A Paxosnak most másfél éve van arra, hogy végrehajtsa üzleti tervét, és megmutassa az OCC-nek, hogy biztonságosan tud működni. Ezen időszak végén a szabályozó értékeli a cég működését, és meghatározza, hogy ad e véglegesen engedélyt. Az OCC által szabályozott intézmények egyik előnye, hogy a kriptovaluta tőzsdék országosan működhessenek anélkül, hogy állami szintű licenceket kellene szerezniük az USA 49 különböző államában, (Montanának nincs engedélykötelezettsége).

A héten folytatott megbeszélésen az OCC főtanácsadó-helyettese, Bao Nguyen elmondta, hogy a banki szabályozó intézmény, a kriptográfiai vállalatok iránti bizalmát a technológiai és kriptográfiai vállalatok tanulmányozására alapozta.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Munkánk nagyrészt valóban annak azonosítását jelenti, hogy a bizalmi alapító okirat, amely az állami jogszabályoktól eltér, lehetővé teszi a cég számára, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtson, amelyeknek véleményem szerint a kriptográfiai vállalatok érdekeltek – letéti szolgáltatások, egyes megosztott szolgáltatások a kezelés szempontjából. – mondta Nguyen.

 

Nem mindenki örült az OCC döntésének

Egy nyilvános észrevételezési időszak alatt, az OCC kapott egy „levelet, amelyet számos, bankokat képviselő kereskedelmi csoport írt alá”, azzal érvelve, hogy „a javasolt tevékenységek nem illeszkednek az OCC célkitűzéseihez, a nemzeti vagyonkezelői bankok által végzett bizalmi tevékenységek tekintetében”, és hogy „a cég nem nyújt elegendő információt üzleti modelljéről. ” Az OCC viszont kijelentette, hogy „elegendő információt kaptak a megalapozott döntés meghozatalához”, és végül úgy döntött, hogy „helyénvaló előzetes feltételes jóváhagyást megadni, hogy a szervezők folytathassák a Bank szervezését”

OKEX_banner_Cryptofalka

 

Összegzés

Ez a lépés újabb jele annak, hogy a globális kriptovaluta-ökoszisztéma egyre elfogadhatóbbá válik a szabályozók számára, akik hagyományosan tartózkodtak a még fiatal iparágtól. Az előzetes jóváhagyás különösen azt jelzi, hogy az OCC szimpatizál azzal a gondolattal, hogy a Paxos szabályozott letétkezelő legyen, ami jelentős előrelépés a volatilis vagy éppenséggel válsághelyzetekre hajlamos ipar számára.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka