Piaci kapitalizáció, dominancia alakulása a crypto térben

Szerző: | nov 28, 2019 | Árfolyam elemzés

Altcoin piaci kapitalizáció, teljes piaci kapitalizáció, Bitcoin dominancia és altcoin dominancia. Elég szárazul hangzik, ugye? Mindenesetre elkerülhetetlen dolgok, ahhoz, hogy megértsük a piac mechanizmusát és következtetéseket tudjunk levonni belőle. Lássuk mit mutatnak az adatok!

 

Dominancia

Jelenleg 66,6%-s Bitcoin dominancia mellet folyik az ármozgás a piacon. Az altoknak, ebből fakadóan 33,4%-os szelet jut a teljes piaci kapitalizációból. 2018 januárja óta a Bitcoin dominanciája a piacon folyamatosan nő. Egészen 32%-ról emelkedtünk 70% fölé is, jelenleg az előbb említett 66%-s dominancia mellett uralkodik a BTC a piacon.

Beszédes adat ez altokra nézve. Nehéz év volt a 2018-s, az egész piacot hatalmas veszteség érte. Párhuzamosan a Bitcoin esésével, az altokat is nagy down trend érte. A különbség a dominanciában, hogy a nagy esés óta a BTC meg tudod újulni és egészen 3 ezerről majd 14 ezerig dollárig tudtunk emelkedni az évben, addig ebben a periódusban az altokat nagyobb veszteségek érték, és az addigi 50-50%-s dominancia megoszlás jelentősen elbillent a “király oldalára”. Ez persze bizalmat kelt BTC-ben és bizonytalanságokat az altokkal szemben. Tény, hogy rengeteg altcoin jelent meg idővel a piacon, amikről több esetben is kiderült, hogy csalás, ez természetesen a szabályozók figyelmét sem kerülhette el, gondoljunk csak a kínai ICO tiltásra. A megjelenő altcoin láz tehát csökkent, és azóta is adós maradt a piac egy alt szezonnal.

dominancia

dominancia

Hosszú lenne kitérni az ICO, STO különbségekre, az  Ethereum blokklánc teherbírására, az biztos, hogy nagyon óvatosan kell megválasztani az alt befektetéseinket és célszerűbb ismertebb nevek felé húzni, melyek már rendelkeznek komolyabb partnerségekkel és érezhető likviditásuk, forgalmuk van az egyes váltókon.

 

Piaci kapitalizáció

Korábbi cikkeinkben foglalkoztunk már a kripto piaci kapitalizáció és az altcoin piaci kapitalizáció alakulásával, most ismét ezeket a grafikonokat visszük tovább. Nagyobb veszteségeket könyvelhetett el a múlt héten mind a Bitcoin, mind az altcoin piac, ami meglátszik a piaci kapitalizáció alakulásán is. Nézzük mennyire vészjóslóak a grafikonok a múlt heti kapitulálás után!

Csökkenő árcsatornában halad a mozgás mind a teljes piaci, mind az altcoin piaci kapitalizáció terén. Érdekes támaszokon tanyázunk mind a kettő esetben.

Teljes piaci kapitalizáció

Teljes piaci kapitalizáció

Korábban a 0,5-s Fibonacci szintről figyeltünk a pattanást a teljes piaci kapitalizációt tekintve. Nem jött össze onnan az emelkedés és a múlt heti eséssel lentebbi támaszok felé néztünk, és jelenleg a 0,618-s támaszt teszteljük, ami szintén népszerű hely a pattanásra, így joggal merül fel az emelkedő aljpont kérdése.. Érdekes lesz figyelni innen a pattanást, párhuzamosan az esetleges év végi BTC runnal. Hasonlóan alakul a két grafikon, ami nem véletlen ekkora BTC dominancia mellett. Jelenleg mindkét esetben úgy gondolom, hogy kitörve az árcsatornákból, 0,236-s Fibonacci szintek felett reménykedhetünk a mostani csökkenő trend változásában. Ez 9600 fölötti BTC árat jelent. 

Altcoin piaci kapitalizáció

 

Altcoin esetében elég hevesen támadjuk a korábbi zölddel jelölt támaszunkat. Kérdéses, hogy sikerül e megtartani. Említettem, hogy rég találkoztunk már alt szezonnal a piacon. Egy-egy név persze tud szép emelkedéseket produkálni, talán a legjobb példa erre a Chainklink az utóbbi időben. Az alt piac azonban többségében hanyatlik, úgy gondolom, hogy ez a pirossal jelölt gyertya nyitás leküzdése után változhat. 

 

A háttérkép tulajdonosa a cointelegraph.com oldal.

 

CryptoFalka_jelölések

CryptoFalka_jelölések

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka