Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Elindult a Bitcoin ETF, de mi várható a hype-ra felülő új tokentől?

Elindult a Bitcoin ETF, de mi várható a hype-ra felülő új tokentől?

Alaposan felbolygatta a kriptovilágot, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) 2024. január 10-én jóváhagyta a várva várt spot Bitcoin ETF-eket, azaz a tőzsdén kereskedett alapokat. 

Mindent kezdet nehéz...

A döntésre azután került sor, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) X fiókját előző nap feltörték, és kamu posztban számoltak be arról, hogy engedélyezték a spot Bitcoin ETF-eket. Az átverésnek sajnos több kereskedő is bedőlt. Az eset bizonyítja a kriptovaluta piac volatilis jellegét, és óva int mindenkit a meggondolatlan befektetésektől.

De borítsunk fátylat a múltra, hiszen a SEC hónapokig tartó mérlegelés és vita után végül választ adott az Ark 21Shares fellebbezésére, és valóban elfogadta a spot Bitcoin ETF-eket. A szerda esti döntést lelkesen üdvözölték, hiszen ezentúl már úgy is be lehet fektetni a BTC-be, hogy közvetlenül birtokolnánk azt. Azaz a spot Bitcoin ETF-ek nagy mértékben megkönnyítik az egyszerű befektetők számára, hogy a pénzüket digitális valutába fektessék.

A jóváhagyás nyomán 11 pénzügyi vállalat is zöld utat kapott a spot Bitcoin ETF-ekhez, név szerint a következők: BlackRock's iShares Bitcoin Trust, Grayscale Bitcoin Trust, ARK 21Shares Bitcoin ETF, Bitwise Bitcoin ETP Trust, WisdomTree Bitcoin Fund, Fidelity Wise Origin Bitcoin Trust, VanEck Bitcoin Trust, Invesco Galaxy Bitcoin ETF, Valkyrie Bitcoin Fund, Hashdex Bitcoin ETF és Franklin Bitcoin ETF.

Az érintett cégek valóságos díjháborút indítottak el az elfogadás előtti napokban, és jelenleg ebből a BlackRock került ki győztesen a maga 0,2%-os fix díjat kínáló ajánlatával. Ez a díj addig lesz érvényben, amíg az alap el nem éri az 5 milliárd dolláros kezelt vagyont. Micsoda bullish fordulatok jöhetnek!

Más cégek díjai: Bitwise: 0,24%, Ark 21Shares és VanEck: 0,25%, Grayscale: 1,5%.

A döntő szavazat egyébként Gary Gensleré, a SEC vezéré volt, ahogyan ezt az alábbi poszt is mutatja:

Ezzel pedig a Bitcoin ETF Token is egyre népszerűbbé válik, hiszen mérföldköveit egyenesen a spot Bitcoin ETF-ek engedélyezési folyamataihoz kötötte.

Egy új kriptoprojekt kihasználja a Bitcoin ETF jóváhagyása körüli izgalmat, és megálmodta a Bitcoin ETF tokent. A BTCETF a Bitcoin ETF jóváhagyására összpontosít, és így az alacsony piaci tőkeértékének hála az általa elérhető rövidtávú nyereség nagyobb lehet, ugyanakkor hosszútávon kockázatosabb, mintha magába a Bitcoinba ruháznánk be!

Nézd meg a Bitcoin ETF Token oldalát!

Drámai kezdés után a Bitcoin máris örömtáncba kezdett 

Ahogyan az várható volt, az engedélyezés után a Bitcoin árfolyama mozgolódni kezdett.

Maurice NORBERT / Shutterstock.com 

Az árfolyam grafikonokon jól látszik, hogy a jelenleg 46,514 dolláron álló BTC milyen hullámzásokat élt át az elmúlt napokban. Csütörtök dél körül 1,75 %-kos növekedést könyvelhetett el az előző naphoz képest, míg a hét napos görbéje 8,49%-os növekedést hozott el a számára. A 24 órás piaci kapitalizáció is szárnyal, az érme cikkünk írásakor 32,68%-kal tornázta fel magát.

Forrás: CoinMarketCap

Igaz, hogy a token a mindenkori csúcsához (68 789,63 dollár) képest még több, mint 32%-kal le van maradva, de a szakértők szerint ami késik, az nem múlik.

Mire számít a Bitcoin ETF Token csapata a jóváhagyás után?

Néhány kereskedő számára már jól ismert a Bitcoin ETF Token projektje. Ők korán ráébredtek arra, hogy a SEC jóváhagyását követően a hype-ot meglovagló projektek lesznek előtérben, azaz a kis piaci kapitalizációjú ám volatilis kriptók extra izgalommal kecsegtethetnek.

Ha egy befektető 2024-ben 3x-os nyereséget szeretne elérni a Bitcoinnal, ahhoz a BTC piaci tőkeértékének a mostani 900 milliárd körüli szintről meg kellene triplázódnia. Nem kérdés, hogy egy még most induló érme esetében - például Bitcoin ETF Token (BTCETF) - sokkal könnyebb elérni ezt a nagy kiugrást, persze extra kockázattal is kell számolnunk.

Ez az új token hasznos funkciókkal is bír, és megannyi módon próbál kedvezni a közönségének. Az elfogadás nyomán a Bitcoin ETF Token csapata ígéretéhez híven 1%-kal csökkentette a tranzakciós adót, és elégette a teljes BTCETF kínálat 5%-át.

A token csapata is szorgoskodott az elmúlt időszakban, és a hivatalos oldalon minden értékes, a spot Bitcoin ETF-ekkel kapcsolatos hírről tájékoztatja az olvasóit. 

Apropó, ütemterv! Mutatjuk, hogy a csapat milyen mérföldköveket tűzött ki maga elé:

1. mérföldkő - Amikor a BTCETF napi kereskedési volumene eléri az 1 millió dollárt - a tranzakciós adó 1%-kal csökken, és a teljes kínálat 5%-át (105 millió token) elégetik.

2. mérföldkő - Ha a SEC jóváhagyja az első Bitcoin ETF-et - a tranzakciókra kivetett adó további 1%-kal csökken, és a teljes kínálat további 5%-át égetik el.

3. mérföldkő - Az első Bitcoin ETF bevezetésének időpontja - a tranzakciókra vonatkozó adó további 1%-kal csökken, és a teljes kínálat további 5%-át égetik el.

4. mérföldkő - Amennyiben a Bitcoin ETF értéke (AUM) eléri az 1 milliárd dollárt - a tranzakciós adó 1%-kal tovább csökken, és a teljes kínálat további 5%-át égetik el.

5. mérföldkő - Amennyiben a Bitcoin árfolyama eléri a 100 ezer dollárt - a tranzakciókra vonatkozó adó 1%-kal csökken, és a teljes kínálat további 5%-át égetik el.

A mérföldkövek elérésekor fokozatosan csökken a BTCETF tokenek teljes kínálata, és végül az érmék kb. 70%-a kering majd a forgalomban. A kínálati oldal csökkenése a projekt reményei szerint várhatóan árnövekedést idéz majd elő.

Az, aki kockázatkedvelő befektetőnek érzi magát, érdemes lehet megnéznie, mit kínál az új Bitcoin ETF Token, már csak a kis piaci tőkeértéke, és az égetési mechanizmusa miatt is, de a projekt a DEXtools-on is kifejezetten népszerűnek számít.

További információért kövesd a projekt X-oldalát és Telegram csatornáját!

Tekintsd meg a Bitcoin ETF Token oldalát!

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.13% $65,626.89
Ethereum ETH -3.80% $3,449.47
BNB BNB -1.59% $595.96
Solana SOL -7.65% $136.91
XRP XRP 0.63% $0.4925
Dogecoin DOGE -9.89% $0.1218
Cardano ADA -8.03% $0.3799
Litecoin LTC -5.98% $73.46
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!