Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Nyilatkozott az X: Nem volt bekapcsolva a SEC fiókján a 2FA

Nyilatkozott az X: Nem volt bekapcsolva a SEC fiókján a 2FA

A SEC hamis Bitcoin ETF bejelentése SIM-swap támadás eredménye volt - állítja az X hivatalos biztonsági csapata az előzetes vizsgálatot követően.

Hiányzott a 2FA: Egyre kínosabb helyzetbe kerül az SEC

Az X (korábban Twitter) biztonsági csapata felfedte, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) nem engedélyezte a kétfaktoros hitelesítést (2FA) a hivatalos X-fiókján, így egy hacker hozzáférhetett ahhoz. 

Egy január 10-i bejegyzésben az X biztonsági oldala azt írta, hogy a SEC hackelése azért történt, mert egy ismeretlen felhasználó megszerezte az ellenőrzést a fiókhoz kapcsolódó telefonszám felett, és azt használta arra, hogy hozzáférjen a SEC hivatalos X oldalához. Ez a módszer közismertebb nevén a "SIM-swap hack".

Nyilatkozott az X biztonsági csapata a hamis Bitcoin ETF hír ügyében

"Vizsgálatunk alapján a támadás nem az X rendszereinek megsértése miatt történt, hanem azért, mert egy ismeretlen személy megszerezte az @SECGov fiókhoz kapcsolódó telefonszám feletti ellenőrzést" - írta az X biztonsági csapata.

"Azt is meg tudjuk erősíteni, hogy a fiókban nem volt bekapcsolva a kétfaktoros hitelesítés a támadás időpontjában".

A SIM-csere hackelés a személyazonosság-lopás egy formája, amikor a támadó átveszi az ellenőrzést az áldozat telefonszámán, és így hozzáférhet a közösségi médiához, banki és akár a kripto számlákhoz is. 

Ha a hacker ismerhette a fiókba való bejelentkezéshez használt helyes e-mail címet is, akkor a telefonszám segítségével könnyedén átírhatta a SEC hivatalos fiókjának jelszavát.

Felrobbant a kriptoszféra Twitteren az események hatására

Sokan megragadták az alkalmat, hogy újracsomagolják Gary Gensler SEC-elnök saját korábbi tanácsait a közösségi média biztonságáról.

Az Egyesült Államok szenátorai, J. D. Vance és Thom Tillis január 9-én levelet írtak Genslernek, amelyben ostorozták az ügynökséget a működési biztonság hiánya miatt, és magyarázatot kértek az incidensre a következő négy napon belül.

"A fejlemények komoly aggályokat vetnek fel a Bizottság belső kiberbiztonsági eljárásaival kapcsolatban, és ellentétesek annak küldetésével, a befektetők védelmével" - írták a levélben.

Amerikai szenátorok szólaltak fel a SEC működése ellen

Vance és Thillis levele csatlakozott az átláthatóságot követelő felhívások egyre növekvő sorához, és a kongresszus több tagja is követelte az incidens kivizsgálását. 

Bill Hagerty amerikai szenátor a saját jogterületére szólította fel a SEC-t, mondván, hogy ha ezt a balhét bármely más piaci szereplő okozta volna, az ügynökség természetesen vizsgálatot követelne. 

"Ahogyan a SEC is számon kérne egy állami vállalatot, ha ilyen kolosszális, piacot veszélyeztető hibát követne el, a Kongresszusnak is válaszokat kell adnia a most történtekről. Ez elfogadhatatlan."

Az X tulajdonosa és a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk is megragadta az alkalmat, hogy visszautasítsa a CNBC-n korábban elhangzott állítást, miszerint a SEC állítólagos meghackelése az X saját belső rendszereinek megsértése miatt történt.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.99% $67,332.56
Ethereum ETH -7.72% $3,259.51
BNB BNB -5.55% $590.36
Solana SOL -12.34% $152.98
XRP XRP -10.78% $0.5463
Dogecoin DOGE -13.47% $0.1726
Cardano ADA -13.08% $0.5088
Litecoin LTC -12.72% $85.83
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!