Prioritást ad az Európai Unió új vezetése a kriptopénzeknek

Szerző: | dec 9, 2019 | Kriptovaluta

Új vezetők vannak az Európai Unió intézményei élén, ennek köszönhetően egy héten belül rögtön két fontos nyilatkozat is született kriptopénz témában.

 

Támogat, de szabályozna az EKB elnöke

A CoinColors vette észre, hogy: Christine Lagarde, az Európai Központi Bank (EKB) frissen megválasztott elnöke mindjárt az első parlamenti bizottsági meghallgatásán szóba hozta a kriptopénzek témáját. Ő figyelmeztette még az IMF vezérigazgatójaként 2017-ben a bankokat arra, hogy az alakulóban lévő digitális pénzek forradalma „internet jelentőségű” lesz.

 

europai unio Christine Lagarde

Forrás: https://coinspectator.com/news/83902/bitcoin-the-next-big-thing-since-the-internet-itself-christine-lagarde

 

Sejteni lehetett, hogy EKB-elnökként sem lesz közömbös számára a kriptotéma – ez be is igazolódott. December 2-ai beszédében kifejtette, hogy az euróövezet gazdasági növekedése továbbra is gyenge, a világgazdasági kilátások pedig bizonytalanok.

„Az EKB monetáris politikájának kialakításához elengedhetetlen lesz az alapos elemzés és nyitottság”

– jelentette ki.

Lagarde beszédében kitért azokra a blokklánc-technológián alapuló kriptodevizákra is , amelyeket nagy technológiai vagy pénzügyi cégek támogatnak (lásd Facebook és a Libra). Itt kifejtette, hogy ezek csak akkor lesznek hasznosak, ha a kapcsolódó kockázatokat enyhíti a hatékony szabályozás és felügyelet.

„Az EKB ezért készen áll az együttműködésre minden hatósággal és bankkal, valamint továbbra is aktívan részt a központi bank digitális valutájának értékelésében” – hangzott el az elnökasszony beszédében.

 

Megszólalt az Európai Unió Tanácsa és a Bizottsága is

Néhány nappal később, december 5-én egy újabb bejelentés érkezett az EU-ból.

Két csúcsszerv, az Európai Unió Tanácsa (Miniszterek Tanácsa) és az Európai Bizottság minden korábbinál határozottabb bejelentést tett: közös sajtónyilatkozatban szögezték le, hogy egyértelműen szabályozni kell a kriptopénzeket, ezen belül is főleg az úgynevezett stabilcoinok működését.

 

europai unió_2

Forrás: https://btcmanager.com/european-union-formulate-strict-cryptocurrency-regulations-deter-terrorism-sponsorship/

 

„Az Európai Unióban egyetlen globális stabilcoinrendszer sem kezdheti meg a működését mindaddig, amíg jogi, szabályozási, felügyeleti problémák, valamint kockázatok merülnek fel azokkal kapcsolatban”

– jelentették ki. Azt is hozzátették, hogy egyértelmű jogi helyzetet kell kialakítani.

A CoinColors megjegyzi, hogy minden bizonnyal a Libra lehet a fő ok, mivel a Facebook kriptopénzét mostanában több támadás is érte EU-s szinteken, és egy közös állásfoglalás is be volt harangozva.

Ettől függetlenül a jelek azt mutatják, hogy nincs kategorikus elutasítás, hisz mindkét nyilatkozatból kivehető a konzultációra, együttműködésre irányuló törekvés. Hogy a gyakorlatban ez mit fog jelenteni, a következő hónapokban talán választ kapunk rá.

További részletek a két hírrel kapcsolatban a CoinColors oldalán.

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka