A Stone Ridge alapkezelő alkalmazottai is Bitcoint vásároltak

Szerző: | okt 23, 2020 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Ilyen, az amikor az alkalmazottak is Bitcoint vásárolnak és egy alapkezelőn belülről jön az innováció és a fejlesztés iránti igény. 📈

 

Bitcoint vásároltak a Stone Ridge alkalmazottai is

Három évvel ezelőtt a 10 milliárd dolláros Stone Ridge Asset Management alapítóinak gondjaik voltak. Ugyanis a tanácsadó cég alapítói és vezető alkalmazottai közül többen olyan mértékben vásároltak bitcoint, hogy nyilvánvalóvá vált, hogy a vásárlókat alaposabban meg kell vizsgálni a cég könyvvizsgálóinak. 

bitcoin gazdagság I Cryptofalka

Ahogy kiderült, hogy a  Stone Ridge munkatársai személyesen fektettek be a bitcoinba ilyen nagyságrendben, a cég ügyfelei egyre inkább szerettek volna ők is beálllni a cég bitcoin befektetőinek sorába. Ahogy a Stone Ridge társalapítója, Robert Gutmann fogalmazott,

Ez a bizonyítéka  a „nyílt forráskódú monetáris rendszer hosszú távú növekedésében – az olyan eszközökben, mint a bitcoinban való hitnek.

A fő probléma viszont abban volt, hogy hogyan fektesse, majd tárolja biztonságosan a vállalat a Bitcoint. A biztonságos letétkezelés ugyanis egy nélkülözhetetlen feltétel. Illetve bitcoin befektetéseikkel ügyfeleik, auditoraik és szabályozóik igényeinek is eleget kellett tenniük. Tehát ahelyett, hogy csak néhány egyedi alapot létesítettek volna ügyfeleik számára, ahogy szokták,a  Stone Ridge  rendkívüli lépésre szánta el magát. Olyan letétkezelési eszközöket hozott létre, mellyel új típusú bevételekre tehetett szert, így végrehajthatta a kriptovaluta vásárlásokat és megtarthatta az ügyfelek eszközeit is.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A Bitcoint vásárló alkalmazottaknak köszönhetően létrejött a New York Digital Investment Group

Így jött létre 2017-ben a New York Digital Investment Group-vá (NYDIG), amely az első Stone Ridge leányvállalat. Tulajdonosi köre külsős befektetőket is tartalmaz. Abban az évben a cég összegyűjtött 50 millió dollárt egy korábban be nem jelentett befektetéssel, és elindította a spinoff felépítését. Mely szolgáltatásai az intézményi befektetők új fajtáját, új tipusú igényeket elégített ki. 

A közelmúltban a  NYDIG újabb 50 millió dolláros növekedési részvényalapot gyűjtött a Fintech Collective vezetésével, a Bessemer Ventures és a Ribbit Capital részvételével. Így az összegyűjtött összeg 100 millió dollárra emelkedett. A bejelentés részeként a Stone Ridge Holdings Group elárulta, hogy a NYDIG az anyavállalat 10 000 bitcoinának letétkezelőjeként jár el, amelynek értéke mai áron 115 millió dollár.

Bitcoint birtokló vállalatok I Cryptofalka

Bitcoint birtokló vállalatok

A hirtelen fellobbanó tevékenység mögött a Covid-19 hatása is áll. Miközben a világ minden részén működő vállalkozások a karantén részeként bezárták az üzletet, vagy kormányuktól kértek segítséget, a központi bankok azzal próbálták ellensúlyozni a tevékenység csökkenését, hogy dollármilliárdokat juttattak be gazdaságaikba.

Így fordulhatott elő, hogy a munkanélküliség növekedése és a gazdaság stagnálása, visszaesése mellett a piacok meglehetősen stabilak maradtak. Ez a disszonáns kép akár egy összeomlás előjele is lehet. Ezért egyre több intézményi befektető gondolja újra portfóliójának összetételét március óta. Mindezt azért teszik, mivel meggyőződésük, hogy a Bitcoin biztosításként funkcionál az infláció ellen. Így a jelentős készpénzzel rendelkező vállalatok, cégek, alapok új aspektusból tekintenek ezen új eszközosztály felé.  Teszik ezt azzal a meggyőződéssel, hogy kizárólag így menthetik meg eddig elért eredményeiket.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Igazán bullish a Fidelity tanulmánya a Bitcoin befektetésről
  2. Miért lehet a bitcoin a legjobb értékmegőrző befektetés?
  3. Nyilatkozott a CEO, aki a vállalat pénzéből Bitcoint vásárolt

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka