Többet keres a Tesla a Bitcoin befektetéssel, mint az autókkal

Szerző: | márc 21, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta, Kriptovaluta hasznos

A Tesla azzal, hogy tőkéje egy részét Bitcoinba fektette, eddig 860%-kal nagyobb profitot termelt, mint az autó értékesítéseivel.

 

1,5 milliárd értékben vásárolt Bitcoint a Tesla

A Tesla, majd két hónapja komolyan megmozgatta Bitcoin árfolyamát! Ugyanis az Amerikai Tőzsdefelügyelethez (SEC) beadványt nyújtott be azzal a céllal, hogy mérlegéhez hozzáadta a Bitcoint. A majdnem 1,5 milliárd dolláros befektetésnek köszönhetően, percek alatt 3.000 dollárt ugrott a Bitcoin árfolyama és végül új, mindenkori csúcsot ért el, 44.850 dollár körül állt meg. Ma 57 000 dollárt ér egyetlen Bitcoin, vagyis látszik, hogy szép profitban van már a cég a Bitcoin befektetésével.

Tesla Bitcoin befektetés chart I Cryptofalka

Forrás: https://www.bitstamp.net/

 

Megsokszorozódó befektetés

37 nap telt el azóta, hogy a Tesla 1,5 milliárd dollár értékben vásárolt Bitcoint. A cég a pontos vásárlási összeget nem közölte, de nagyjából 29 és 37.000 dolláros árfolyam között vásárolhatta a Bitcoin tartalékait. Ez azt jelenti, hogy a milliárdos Musk cége nagyjából 40.000 BTC-t birtokolhat. 

Tesla BTC befektetés I Cryptofalka

Forrás: https://forkast.news/

Ha ezen spekulatív adatokat vesszük alapul, akkor január vége óta a Bitcoin áremelkedése végett a cég BTC készlete 1,5 millárd dollár helyett 2,2 milliárd dollárt ér. Ez 700 millió dolláros nem realizált nyereséget jelent. Vagyis a 37 napos időszak alatt, napi 19 millió dollár profitot termelt a Tesla csak a Bitcoin befektetésével. 

Ezzel szemben a vállalat beszámolójából kiderül, hogy 2020-ban 31,54 milliárd dolláros bevételt termelt a 499.550 autó eladásával, ami 721 millió dolláros adózott nyereséget jelent. Napokra lebontva a Tesla 1368 autót adott el, ami napi 1,98 millió dolláros profitot jelent.

 

Összegzés

Egyelőre nagyon úgy néz ki, hogy a Teslánál jól átgondolták ezt a dolgot és eddig a Teslának igazán kifizetődő volt Bitcoinba fektetnie. Ha ezt a profit mennyiséget autóeladásokkal kellene elérni, akkor napi 860%-kal több autót kellene eladniuk. 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

#NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

cryptofalka kriptovaluta csoport discord

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.