Tőkeáttétes likvidálások is erősítik a Bitcoin esését

Szerző: | máj 20, 2021 | Árfolyam elemzés, Bitcoin

Elon Musk és a kínai negatív hírek is katalizátorai a piaci visszaesésnek, de likvidált tőkeáttétes Bitcoin pozíciók is súlyosbították azt.

 

Túlzás lenne csak Musk-ra és a kínai hírekre fogni a mostani Bitcoin esést

Sokan mutogatnak Elon Muskra, hogy ő okozhatta a napokban zajló piaci összeomlást. Lehet, hogy Musk valamelyest előfutára volt azzal, hogy a Tesla egyelőre nem fogad el Bitcoint az autókért, de az okok másfelé is keresendőek. 

Az erősen túlfűtött piac, milliárdos tőkeáttételes pozícióval kombinálva, már-már készen állt egy nagyobb korrekcióra és lépcsőzetes, lavina szerű felszámolások voltak tapasztalhatónak. Egy hosszú tweetben Sam Trabucco, az Alameda Research kvantitatív kriptokereskedője elemezte azokat az eseményeket, amelyek 45% -os Bitcoin korrekciót eredményeztek.

 

A Bitcoin és más kriptovaluták is parabolikusan emelkedtek már

A szakember azzal kezdi az elemzést, hogy az intézmények nagymértékben elkezdték felvásárolni a Bitcoint, majd az Ethereumot, amely mindkét kriptovalutát minden idők legmagasabb csúcsára emelte. Mivel a Dogecoin (DOGE) és számos más altcoin, például a Binance Coin (BNB), a Cardano (ADA), sőt a Litecoin (LTC) is új, minden idők legmagasabb szintjét érték el. A piacok hasonlítottak a FOMO által vezérelt három hónapos hullámra, amely 2017/18-ban történt.

Kriptovaluta rally | Cryptofalka

Forrás: https://www.financemagnates.com/

Hozzátette, hogy sok a találgatás arra vonatkozóan, hogy az Ethereum rally alacsony tőkeáttéttel zajlott és legfőképp spot vezérelve, ezért valamivel organikusabb emelkedés volt. Ezért a visszaesés viszonylag kevesebb likvidálással zajlott, ellentétben az erősen tőkeáttétes Bitcoinnal.

Ez a narratíva azonban nagyon rossz volt, az elmúlt három évben ez nem így volt. Onnan lehetett tudni, hogy vannak információk a tőzsdéken lévő tőkeáttétes állásokról. – mondta Trabucco

 

Senki nem akart eladni

A pozíciók felszámolása lendületesen zajlott, lépcsősen, lavina szerűen, amely egyre alacsonyabb pozíciókat likvidált. Bármi is volt a kezdete, Elon Musk híre, a kínai hír, vagy más negatív szabályozási hír, lényegében az egész piacra kihatott. Megtörtént, és utána a likvidálások már automatikusan tették a dolgukat. 

Trabucco arra a következtetésre jutott, hogy amikor ezeket a természetes lépéseket súlyosbítják a felszámolások, senki sem akarta olyan alacsonyan eladni őket, mint amilyenek voltak. Az írás idején a piacok ideiglenesen kezdenek fellendülni, a Bitcoin ismét meghaladta a 40 ezer dollárt, miután 30 ezer dolláros szintről pattant. 

Ha szeretnéd élőben követni a Bitcoin, Ethereum és a többi kriptovaluta árfolyamát, azt itt megteheted! 
Az árfolyamok mellé pedig hasznos információkat, összefoglalókat is találsz a coinokról 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

A Bitcoin bálnák veszik az olcsó kriptovalutákat?

Amióta a piac zuhanni kezdett, a beszámolók többször is azt állították, hogy a rövid távú tulajdonosok, a friss belépők azok, akik veszteséggel is de rohantak túladni a pozíciójukon. Az IntoTheBlock legfrissebb adatai megerősítik ezt az elgondolást, jelezve, hogy az érmék címei egy évnél fiatalabbak voltak. Ezzel szemben azok, akik több mint egy éve fektetnek be Bitcoinba, vagy tartják, vagy több Bitcoint halmoznak fel.

Buy the dip | Cryptofalka

Forrás: https://medium.com/

Az elemző cég arra a következtetésre jutott, hogy a Bitcoint több mint egy évig tartó címek száma havi csúcsra emelkedett. A további láncra vonatkozó adatok azt sugallják, hogy a bálnák folyamatosan halmozzák a kriptovalutát, mivel 16 835 Bitcoint vettek ki a tőzsdékről néhány perc alatt. 

Tőkeáttétes likvidálások I Cryptofalka

Forrás: Glassnode

 

Összegzés

Tehát a nagy piaci korrekció több összetevős volt. FUD-os cikkek, gyenge kezek, likvidálások sorozata zajlott le az elmúlt napokban. A bálnák és régi motorosok hioggadtan reagáltak, kivártak és felvásárolták az aljakat. Amit ilyenkor tenni, lehet, ha nem likvidálta a pozíciónkat a piac, hogy kivárunk és ha látjuk formálódni az aljat, akkor felvásároljuk a dip-eket. Ezt teszik a tapasztalt traderek és a bálnák is. Ha hevesen reagálunk és pánik eladásba kezdünk, akkor biztos a veszteség is. 

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.