Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Bőszen költekezik Sam Bankman-Fried egykori üzlettársa

Bőszen költekezik Sam Bankman-Fried egykori üzlettársa

Miközben Sam Bankman-Fried 25 év börtönbüntetésnek néz elébe, egykori FTX-es kollégái többsége mindent megtett, hogy távol maradjon a rivaldafénytől. Az összeomlott kriptotőzsde egyik volt vezetője azonban most extravagáns vásárlásaival hívja fel magára a figyelmet. 

1,5 millió dolláros aranyóra a Titanicról

Patrick Gruhn, az FTX Europe korábbi vezetője a közelmúltban 1,5 millió dollárt költött egy aranyóra megszerzésére, amelyet a Titanic egyik áldozatának holttestén találtak - olvasható a The Wall Street Journalban. Az óra eredetileg John Jacob Astor amerikai iparmágnásé volt, akit az 1912-ben véget ért tengerentúli hajóút leggazdagabb utasának tartottak. 

Gruhn a Journalnak elmondta, hogy az órát ajándékba vette a feleségének, mivel rokonságot érzett az Astor családdal - amely a tizennyolcadik században Németországból indult útnak, hogy Amerikában találjon szerencsét. 

Akárcsak a néhai üzletember az FTX Europe egykori vezetője is Németországban született, mielőtt az Egyesült Államokban telepedett le. Ő is jelentős vagyonra tett szert - bár ez a vagyon nem kevés jogi vizsgálattal járt együtt, és most sokakban vet fel kérdéseket.

Volt is FTX Europe, meg nem is

2021 novemberében az FTX 376 millió dollárt költött egy Gruhn és üzlettársai által vezetett svájci kriptovállalat felvásárlására, amelyből FTX Europe lett. 

Az FTX csődje után benyújtott per szerint azonban a vállalat még nem működött, és csak egy „üzleti tervvel” büszkélkedett; továbbá az FTX ügyvédei nem végeztek átvilágítást Gruhn cégéről, mielőtt a felvásárlás befejeződött volna. 

A következő két évben, ugyanezen per szerint, Gruhn több mint 4 millió dollárt küldött az FTX Europe-tól a Kephasnak, egy személyesen az ő tulajdonában lévő vállalatnak, "tanácsadói szolgáltatásokért". 

Ugyanebben az időszakban az FTX per szerint Gruhn a Kephas segítségével vásárolt egy egyedi, 146 000 dolláros, golyóálló Cadillac Escalade-ot; valamint tartotta fenn a luxushoteleket megszégyenítő háztartását, és annak személyzetét, akik mindannyian az oregoni La Pine-ban lévő, 700 hektáros magánházában dolgoztak. 

Gruhnt és partnereit végül sosem vonták felelősségre

A tavaly nyáron benyújtott perben Gruhnt és partnereit arra akarták kötelezni, hogy fizessék vissza az FTX-től kapott hatalmas összegeket, amelyek állítólag az FTX ügyfélpénzek hűtlen kezeléséből fakadtak. Később azonban a felek egyezséget kötöttek, és az FTX Europe korábbi vezetői beleegyeztek, hogy nagyjából 33 millió dollárért visszavásárolják a szervezetet. 

Gruhn továbbra is Oregonban él, ahol korábban nyolc ingatlant vásárolt az FTX Europe "vezetése" alatt. Egyes források szerint most is egy kripto-derivatív tőzsdét épít Európában, valamint egy katolikus televíziós hálózatot működtet Németországban.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.48% $67,309.21
Ethereum ETH -2.60% $3,756.41
BNB BNB -1.04% $594.97
Solana SOL 0.07% $168.52
XRP XRP -0.36% $0.5277
Dogecoin DOGE -0.12% $0.1636
Cardano ADA -0.42% $0.4558
Litecoin LTC 0.94% $83.7
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!