Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
FTX: Elképesztő költekezések az összeomlás előtt

FTX: Elképesztő költekezések az összeomlás előtt

A nemrég nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumok szerint az FTX nem spórolt a bahamai céges kiadásokkal.

 

40 millió dollárt költött az FTX bahamai cége

Az FTX bahamai cége elképesztő összegeket költött luxusszállodákra és -szállásokra, repülőjegyekre és élelmiszerekre a tőzsde összeomlását megelőző hónapokban, derült ki a bírósági beadványokból. A Business Insider által áttekintett csődbírósági dokumentumok szerint az FTX Digital Markets tavaly január és szeptember között 40 millió dollárt költött el, mielőtt novemberben "likviditási problémák" miatt csődöt jelentett.

FTX I Cryptofalka

Több mint 15 millió dollárt költött luxusszállodákra és szállásokra, ebből egyszerre 5,8 millió dollárt egy üdülőhelyen, az Albany Hotelben. Ez az a luxus üdülőhely, ahol Sam Bankman-Fried a letartóztatásáig 30 millió dolláros penthouse-ban lakott - tette hozzá a jelentés.

Mintegy 3,6 millió dollár ment a Grand Hyattra, egy négycsillagos szállodára, amely márciusban a brit királyi családot látta vendégül. Ugyancsak 800 ezer dollárt költött a vállalat az ötcsillagos Rosewood üdülőhelyen.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

Filmszerű luxusélet az alkalmazottaknak is

De ez még nem minden. Közel 7 millió dollárt költött a vállalat étkezésre és szórakozásra, ennek körülbelül a felét catering szolgáltatásokra a dokumentumok szerint. Közel 4 millió dollár ment el repülőjegyekre, és több mint 500 000 dollárt költöttek csak a postaköltségre és kézbesítésekre.

Ugyanis a tőzsde egyedi megállapodást kötött egy légi fuvarozóval, hogy az Amazon megrendeléseit egy miami raktárból szállítsa, mivel az e-kereskedelmi óriás nem szállít a Bahamákra - írja a londoni Financial Times.

FTX I Cryptofalka

A cég a bahamai alkalmazottak számára "teljes körű autó- és benzinköltséget biztosított és korlátlan, teljes költségtérítéses utazásokat bármelyik irodába világszerte".

Az FTX többször adományozott is helyi jótékonysági szervezeteknek a Bahamákon. A helyi média beszámolója szerint felmerült, hogy ezen adományok egy részét vissza kell majd fizetni.

 

Az FTX vezetője ártatlannak vallotta magát

Decemberben egy volt alkalmazott feltárta a cég túlzott luxuskiadásainak mértékét, mondván, hogy az "szektaszerű" volt.

"Az egész vállalati légkör filmszerű volt és morálisan egyáltalán nem volt hatékony" - mondta.

Bankman-Fried január 3-án a New York déli körzetének amerikai kerületi bíróságán nyolc büntetőjogi vádpontban ártatlannak vallotta magát.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.06% $64,046.33
Ethereum ETH -0.59% $3,065.09
BNB BNB 0.96% $560.71
Solana SOL -0.11% $143.85
XRP XRP 3.53% $0.5156
Dogecoin DOGE 1.84% $0.1551
Cardano ADA 9.02% $0.4978
Litecoin LTC 2.32% $82.76
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!