Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Gate.io, Huobi és Crypto.com is bajban lenne?

A Gate.io, Huobi és Crypto.com is bajban lenne?

Egy, a Huobi tőzsdéhez kapcsolódó tárcacímről kiderült, hogy 10 000 ETH-t utalt át Binance és OKX letéti tárcákba nem sokkal a letétei bizonyítékául szolgáló pillanatfelvételek közzététele után.

 

"A pénzeszközök csupán véletlenül kerültek át a Gate.io-ra"

Az FTX összeomlását követően a kripto befektetők körében növekvő bizalmatlanság ellensúlyozására a kriptotőzsdék egyhangúlag úgy döntöttek, hogy a legitimitás bemutatásának eszközeként megosztják a nyilvánossággal a tartalékbizonylatokat. Azonban akadtak bizonyos anomáliák, amelyeket a láncon belüli vizsgálatok során találtak az éles szemek, és komoly szabálytalanságokra és piaci manipulációra utalhatnak.

Mindössze két nappal azután, hogy a Crypto.com nyilvánosságra hozta tartalékainak cold storage információit, a vizsgálódók megállapították, hogy 320 000 Ethert küldtek a Gate.io-ra 2022. október 21-én. Kris Marszalek, a Crypto.com vezérigazgatója azonban elutasított minden vádat azzal, hogy a pénzeszközök csupán véletlenül kerültek át, és végül visszakerültek az eredeti tárolóba.

huobi gate.io I Cryptofalka

 

Október 28-án a Gate.io közzétette a tartalékok bizonyítására szolgáló pillanatképét, amelyről a Solidity fejlesztője, Shegen azt állítja, hogy a Crypto.com pénzeszközeinek felhasználásával készült.

 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

A Huobi kripto-tőzsdét is manipulációval vádolják


Sőt, a kriptoközösség a Huobi-t is hasonló manipulációs kísérlettel gyanúsítja. Egy, a Huobi tőzsdéhez kapcsolódó tárcacímről kiderült, hogy 10 000 ETH-t utalt át Binance és OKX letéti tárcákba nem sokkal az eszközpillanatfelvétel közzététele után.

huobi gate.io I Cryptofalka

Colin Wu blokklánckutató rámutatott az Etherscan-en a tranzakciókra, ami bizonyítja, hogy a Huobi a legutóbbi pillanatfelvételen 14,858 ETH-t mutatott ki, ami azóta a cikk írásának idejére 2,463.5 ETH-ra csökkent.

 

huobi gate.io I Cryptofalka

 

A Huobi még nem állt ki nyilvánosan a kriptoközösség által felhozott állításokkal szemben, a Gate.io alapítója, Lin Han felfedte az események általa látott oldalát. Han azzal érvelt, hogy a kérdéses pillanatkép október 19-én készült, két nappal a Crypto.com 320 000 ETH "véletlen" átutalása előtt.

Han továbbá megismételte, hogy a Crypto.com pénzeszközei a pillanatfelvétel közzététele után érkeztek, és megosztotta a vonatkozó bizonyítékot a közösség megelégedésére.

Közben a Binance alapítója, CZ is kommentálta a történéseket Twitter oldalán, miszerint "Ha egy tőzsdének nagy mennyiségű kriptót kell mozgatnia, mielőtt vagy miután bemutatja a letéteinek bizonyítására szolgáló tárca címét, az a problémák egyértelmű jele. Vigyázzatok magatokra! "

https://twitter.com/cz_binance/status/1591690261029130240?s=20&t=_X34boYhPUWYiaGqwBGUXg

 

Összefoglalva

Az a lehetőség, hogy több kriptotőzsde együttműködött a befektetői pénzek manipulálása érdekében, arra kényszerítette a közösséget, hogy árgus szemekkel várja a hivatalos közleményeket az ügyben. Ahogy egyre több kriptotőzsde hozza nyilvánosságra a hidegtárolási adatait, a blokklánc technológia megváltoztathatatlan természete lehetővé teszi a befektetők és az éles szemű szkeptikusok számára, hogy elmerüljenek a tőzsdék működésének történetében.

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.46% $63,961.44
Ethereum ETH -0.72% $3,062.48
BNB BNB 0.63% $556.76
Solana SOL 2.49% $142.76
XRP XRP -1.07% $0.496
Dogecoin DOGE -1.32% $0.1504
Cardano ADA 2.88% $0.4698
Litecoin LTC -1.19% $80.62
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!