Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Gensler Rug Pull: Elutasíthatja-e a SEC a Bitcoin ETF-et?

Gensler Rug Pull: Elutasíthatja-e a SEC a Bitcoin ETF-et?

Bár valószínűtlen, a Bloomberg ETF-elemzői elismerték, hogy mindig fennáll annak a lehetősége, hogy a SEC elnöke, Gary Gensler az utolsó pillanatig várhat, hogy elutasítsa a függőben lévő Bitcoin ETF kérelmek áradatát.

Még mindig bizonytalan a Bitcoin ETF sorsa

Van egy csekély esély arra, hogy az Egyesült Államok SEC vezére, Gary Gensler megbuktatja a Spot Bitcoin ETF-et egy "elképesztően szadista" lépéssel, a Bloomberg elemzői szerint. 

Egy október 31-i tweetben, amelyet a Bloomberg vezető ETF-elemzőinek, James Seyffartnak és Eric Balchunasnak címeztek, Dave Nadig feltette a kérdést, van-e esély arra, hogy Gensler hagyja, hogy a spot Bitcoin ETF-kérelmek felhalmozódjanak, csak hogy utána egyszerre utasítsa el őket egy "rug pull"-al?

Biztos vagyok benne, hogy ennél sokkal unalmasabb lesz a végkimenetel, de néha úgy érzem, mintha ez az egész amerikai kriptopiac egy hatalmas Gensler-féle rug pull lenne" - írta viccelődve Nadig.

A megjegyzésre reagálva Seyffart elismerte, hogy egy ilyen forgatókönyv gondolata hetekig, ha nem hónapokig "ott motoszkált" a fejében. 

Balchunas is hozzászólt a gondolatmenethez, és "elképesztően szadistának" nevezte az esetleges rug pull ötletét, megjegyezve, hogy az valószínűleg "perek hullámát váltaná ki".

Az utolsó pillanatban sem kizárt az ETF elutasítása

Bár mindkét elemző meglehetősen valószínűtlennek tartotta ezt a forgatókönyvet, Balchunas elismerte, hogy az utolsó pillanatban történő elutasítás nem teljesen kizárt - ez az egyik oka annak, hogy ő és Seyffart nem akarták 90%-os valószínűség fölé emelni a jóváhagyás esélyeit.

Gensler saját gondolatai a spot Bitcoin ETF-ről nemrég kerültek reflektorfénybe, egy 2019-es videó, amelyen Gensler "következetlennek" nevezte a SEC akkori álláspontját a spot ETF-termékekről.

A SEC története a spot Bitcoin ETF kérelmek elutasításának története, ez a tendencia először 2017-ben kezdődött.

A Bitcoin ETF Saga tovább folytatódik

Ezt az örökséget Gensler folytatta, mióta 2021-ben kinevezték a SEC élére. Azóta a Gensler áltat vezetett felügyelet vagy elhalasztotta, elutasította vagy visszadobta a Spot Bitcoin ETF termékre vonatkozó összes kérelmet, a befektetők védelmével kapcsolatos aggályokra hivatkozva. 

2022 júniusában a Grayscale kriptoeszköz-kezelő vállalat végül beperelte a hatóságot, majd a bíróság úgy döntött, hogy a SEC "önkényes és szeszélyes" módon utasította el a kérelmet. A tőzsdefelügyelet nem fellebbezett a döntés ellen.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.83% $64,119.53
Ethereum ETH 0.12% $3,421.46
BNB BNB -0.03% $571.55
Solana SOL 1.86% $161.05
XRP XRP -6.14% $0.5523
Dogecoin DOGE -1.87% $0.1198
Cardano ADA -2.81% $0.424
Litecoin LTC -0.98% $71.15
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!