Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A SEC idén másodjára folytat eljárást a Kraken ellen

A SEC idén másodjára folytat eljárást a Kraken ellen

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) bejelentette, hogy új vádat emel a Kraken kriptopénztőzsde ellen, mindössze néhány hónappal azután, hogy a céggel szemben korábban folytatott eljárások rendeződtek.

SEC: a Kraken a felhasználók pénzeszközeit költi

Egy sajtóközleményben a SEC azt állítja, hogy a Kraken anyavállalatai "a Kraken kriptokereskedési platformját be nem jegyzett értékpapír tőzsdéként üzemeltették." Az ügynökség korábban hasonló vádakkal lépett fel a Coinbase tőzsde ellen is.

"A Kraken több százmillió dollárt kaszált a befektetőkön ahelyett, hogy az értékpapír-törvényeknek megfelelt volna. Ez a döntés olyan üzleti modellt eredményezett, amely tele volt összeférhetetlenséggel, és a befektetők pénzeszközeit veszélyeztette. A Kraken a jogtalan nyereséget választotta a befektetővédelem helyett, amit túl gyakran látunk ezen a területen. Ma egyszerre vonjuk felelősségre a Kraken-t, és küldünk üzenetet másoknak, hogy tegyenek eleget a követelményeknek." - mondta Gurbir S. Grewal, a SEC Végrehajtási Osztályának igazgatója.

A felügyelet azt állítja, hogy a kriptovaluta tőzsde összekeverte az ügyfelek vagyonát a cég pénzeszközeivel, beleértve a saját számláinak kifizetését egy olyan számláról, amelyen ügyfelek pénzeszközei voltak.

Egy november 20-i blogbejegyzésben a Kraken azt nyilatkozta, hogy a SEC ezen vádjai "nem többek annál, mint hogy a Kraken elkölti a felhasználók által a kereskedés során megfizetett tőzsdei kereskedési díjakat", és erősen cáfolja, hogy a felhasználók pénzeszközei hiányoznának.

A SEC továbbra is értékpapírként minősít egyes kriptókat

A beadványban továbbá a SEC újra a régi nótát fújja, és a következő kriptovalutákat értékpapíroknak minősíti: Cardano (ADA), Algorand (ALGO), Cosmos (ATOM), Filecoin (FIL), Flow (FLOW), Internet Computer (ICP), Decentraland (MANA), Polygon (MATIC), Near (NEAR), OMG Network (OMG) és Solana (SOL).

"Kiábrándító látni, hogy a SEC továbbra is a végrehajtás általi szabályozás útján halad, ami árt az amerikai fogyasztóknak, visszafogja az innovációt és károsítja az Egyesült Államok versenyképességét. Úgy véljük, hogy a kongresszusi fellépés a legmegfelelőbb út az Egyesült Államokban tapasztalható szabályozási tisztázatlanság megoldására" - mondta a Kraken szóvivője.

A keresetre reagálva a Kraken közölte, hogy nem jegyez értékpapírokat, és kész megvédi álláspontját.

Nem ez az első alkalom, hogy a SEC a Kraken-t támadja

A SEC közel egy éve már vádat emelt a Kraken ellen a staking szolgáltatásaival kapcsolatban, amelyek hozamot biztosítottak azoknak az ügyfeleknek, akik "lezártak" és tartottak bizonyos kriptovalutákat a tőzsde platformján. A Kraken beleegyezett, hogy pénzbírságot fizet a korábbi vádak rendezésére, és megszünteti a staking szolgáltatást az Egyesült Államokban.

Az X-en közzétett bejegyzésében most Powell az "USA top decel"-ének nevezte a szabályozó hatóságot - ez a kifejezés technológiai körökben a fejlődést lassító személy sértésére használatos -, és azt állítja, hogy a felügyelet nem elégedett a 30 millió dollárral, amelyet februárban egyezségként a Kraken-től beszedett.

Powell azt mondta, hogy a SEC üzenete a Kraken és más kriptocégek számára egyértelmű volt, és figyelmeztette a többi vállalatot:

"30 millió dollárért körülbelül 10 hónapot kapsz, mielőtt a SEC újra eljön, hogy megzsaroljon téged. Az ügyvédek sokat tehetnek 30 millió dollárból, de a SEC tudja, hogy egy igazi harc valószínűleg 100 millió dollár fölötti összegbe és értékes időbe kerül. Ha ezt nem tudod megengedni magadnak, jobb ha kiviszed a kriptovállalatod az amerikai háborús övezetből."

A kriptopénztőzsde állítása szerint a működését az új per nem befolyásolja, nincs hatással a termékeire, és továbbra is "teljes mértékben elkötelezett amerikai és globális ügyfelei valamint partnerei mellett".Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 7.83% $61,279.22
Ethereum ETH 5.65% $3,419.9
BNB BNB 4.65% $413.92
Solana SOL 14.16% $123.41
XRP XRP -0.94% $0.579
Cardano ADA 3.82% $0.6448
Dogecoin DOGE 17.47% $0.1135
Litecoin LTC 1.76% $75.97
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!