Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Binance és CZ: Történelmi 2,7 milliárd dolláros büntetés

Binance és CZ: Történelmi 2,7 milliárd dolláros büntetés

Történelmi határozat született a legnépszerűbb kriptotőzsde és vezetője ellen: Binance és CZ 2,7 milliárd dolláros büntetést fizet az Egyesült Államoknak.

Történelmi bírság a Binance ügyében

Az Egyesült Államok Északi Illinois Kerületi Bírósága határozatot hozott a Binance kriptotőzsde és korábbi vezérigazgatója, Changpeng "CZ" Zhao ellen. A megállapodás értelmében a Binance 2,7 milliárd dollárt, CZ pedig 150 millió dollárt fizet a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) felé.

A CFTC december 18-i közleményében bejelentette, hogy a bíróság jóváhagyta a novemberben kezdeményezett végrehajtási eljárást. A Binance és Zhao megsértette a Commodity Exchange Act (CEA) és a CFTC rendeleteit, 150 millió dollár személyes büntetést szabtak ki Zhao ellen, a Binance pedig 1,35 milliárd dollár jogtalan tranzakciós díjat kell visszafizessen, és 1,35 milliárd dolláros bírságot kell fizetnie a CFTC-nek.

Lezárul a CFTC által indított per a tőzsde ellen

Az elfogadott megállapodás lezárja a hosszú peres eljárást CZ és a Binance ellen, amelyet a CFTC március 27-én indított, vádolva őket a szövetségi törvények megsértésével és illegális derivatív tőzsde üzemeltetésével.

CZ 2024. február 23-ig az Egyesült Államokban marad, miután november 21-én beleegyezett lemondásába, és beismerő vallomást tett néhány vádpontban a Pénzmosás elleni törvények kapcsán.

Mind CZ, mind a Binance vállalt további lépéseket a Know Your Customer intézkedések fenntartása érdekében, és kötelezték a Binance-t egy formalizált vállalatirányítási struktúra bevezetésére, beleértve egy független tagokból álló igazgatóságot, szabályozási bizottságot és ellenőrzési bizottságot.

Nincs könnyű helyzetben a Binance

A bíróság külön utasította a Binance korábbi vezető szabályozási tisztviselőjét, Samuel Limet, hogy fizessen 1,5 millió dolláros polgári pénzbírságot a Binance szabálytalanságainak segítése és az Egyesült Államokon kívüli tevékenységekért.

Fx3wpsSWAAEdeoF.jpg

Az elmúlt 18 hónapban a Binance-t különböző országokban kényszerítették szolgáltatásai módosítására vagy megszüntetésére, köztük Hollandiában, Cipruson, Ausztráliában és Kanadában.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.98% $62,254.6
Ethereum ETH 1.46% $3,443.76
BNB BNB 1.13% $411.08
Solana SOL -4.25% $128.94
XRP XRP 5.76% $0.6277
Cardano ADA 11.44% $0.7502
Dogecoin DOGE 17.23% $0.1425
Litecoin LTC 7.00% $90.99
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!