Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Veszélyben a dobogó, tör előre az OKEx kriptovaluta tőzsde

Veszélyben a dobogó, tör előre az OKEx kriptovaluta tőzsde

Régimotoros tőzsde az OKEx, de az elmúlt időben hatalmasat ugrottak előre. Bemutatjuk miért lehet érdemes a konkurencia mellett őket választani. 📊

 

OKEx kriptovaluta tőzsde bevezető

Mai cikkünkben egy újabb kriptovaluta tőzsde, az OKEx lesz a fókuszban. Bemutatjuk, hogy miért lehet érdemes őket választani. A cikk végén pedig ott a beígért ajándék. ;)  Na de vágjunk is bele!

Régimotoros tőzsde az OKEx, 2014 januárja óta üzemel, mondhatni probléma mentesen. Ugyanis ez idő alatt még sosem sikerült a hackereknek bevenniük a tőzsde biztonsági rendszerét. 🔐 Ezért nem is meglepő, hogy már közel 20 millió felhasználóval büszkélkedhet. Az elmúlt időben pedig rengeteg új funkcióval bővült a tőzsde repertoárja, ezért a jövőben akár több kereskedő is átpártolhat a konkurenciától. 

Jelenleg több, mint 150 féle kriptovaluta érhető el az OKEx platformján, a napi kereskedési volume pedig meghaladja a 700 millió dollárt a Coinmarketcap adatai alapján. Ezzel az értékkel az OKEx a képzeletbeli ranglista 4. helyére kerül fel és egyre jobban szorongatja a dobogósokat is.

OKEx kriptovaluta tőzsde I Cryptofalka

Ha viszont a Coingecko adatait nézzük akkor már az látható, hogy náluk már fel is került a dobogó 3. helyére az OKEx a kereskedési volumen alapján.

OKEx kriptovaluta tőzsde I Cryptofalka

Az évek és a tapasztalat mellett talán az OKEx széleskörű funkcionalitása az, aminek köszönhetően kellő versenytársa a többi vezető kriptovaluta tőzsdének. Na de milyen szolgáltatásokat nyújt jelenleg a tőzsde? ⤵️

 

Milyen funkciókkal rendelkezik az OKEx?

Egy ideje nem léptem már be a szunnyadó OKEx fiókomba, de amint ezt nemrégiben megtettem igazán meglepődtem mekkorát ugrott előre a tőzsde az évek alatt. Jelenleg ugyanis mondhatni minden funkcióval rendelkezik, amire egy kriptovaluta befektetőnek, kereskedőnek vagy akár bányásznak szüksége lehet.

A "rövid lista" jelenleg így fest:

  • Kriptovaluta vásárlás (VISA / Mastercard / SEPA átutalás)
  • Bitcoin és kriptovaluta kereskedés USDT és BTC ellenében is
  • Tőkeáttételes kereskedés (10-szeres tőkeáttételig)
  • Futures kereskedés (100-szoros tőkeáttételig)
  • Options kereskedés
  • Passzív jövedelem / Earn funkció
  • Perpetual swap
  • DEX
  • Mining pool
  • Oktatási adattár

OKEx kriptovaluta tőzsde I Cryptofalka

Látható, hogy gyakorlatilag minden olyan funkció elérhető a tőzsdén, amire szüksége lehet jelenleg az embernek ha Bitcoin vagy kriptovaluta befektetésre, vagy aktív kereskedésre szánja rá magát. De nézzük meg részleteiben is a legfontosabb elemeket. 🧐

 

OKEx és a kriptovaluta kereskedés

Picit átalakulóban vannak a kriptovaluta tőzsdék, de azért szerencsére még mindig a kereskedés funkció az, amely a fő profiljukat kiteszi. Egy kereskedési platformtól pedig általánosságban a következőket szoktuk elvárni: Biztonság, magas likviditás, széleskörű kereskedési párok, alacsony feek, gyorsaság, felhasználóbarát kezelőfelület. A következőkben ezekre a kritikus pontokat elemezzük a tőzsdével kapcsolatban.

Biztonság: A legtöbb modern kriptovaluta tőzsdéhez hasonlóan az OKEx is cold és hot walletek sokaságát használja. Viszont az, hogy a 6 éves fennállása alatt zavartalanul, hackelés mentesen működik az figyelemre méltó.

Magas likviditás: Az aktív kereskedés során fontos, hogy a kereskedési orderek gyorsan és alacsony költségek mellett teljesüljenek. Ha ez nem áll fent akkor lehet, hogy nem, vagy csak magas költség mellett tudunk lebonyolítani egy adás-vételt. Likviditás szempontjából is jól áll az OKEx, napi 700 millió dollár forgalma van. Ezzel a Huobi, Binance és a BitMex mögé fut be a Coinmarketcap szerint.

Széleskörű kereskedési párok: Nincs is annál rosszabb, mint amikor a kedvenc altcoinodat nem tudod megvenni, mert nem kapható az általad használt tőzsdén. Jelenleg a magasabb marketcappel rendelkező altcoinok mindegyike, valamint néhány egzotikus kiscapes alt is megtalálható az OKEx kereskedő felületén. Például a következő nagyobb nevek a teljesség igénye nélkül: ETH, XRP, BCH, LTC, ADA, EOS, XTZ, LINK, OKB, XLM, XMR, TRX, CRO, NEO, ETC, DASH, ATOM, ZEC, MKR, ONT, BAT, OMG, ZRX, KNC, THETA, QTUM, ZIL, ICX, WAVES.

Alacsony fee-k: Aki sokat kereskedik számára elengedhetetlen az, hogy a kereskedés költségei minimálisak legyenek és ne vigye el a fee a profit jó részét. Viszont a ló túloldalára sem szabad átesni és olyan tőzsdét keresni, ahol esetlegesen zéró fee-vel kecsegtetnek, de a stabilitás és a biztonság kritikus. Valamit valamiért...

Az OKEx platformján az alap kereskedési költség, Maker Fee (~Limit order) 0,1%. Viszont ha tartunk a tőzsde OKB utility tokenjéből akkor lehetőségünk van ezt az értéket csökkenteni. Illetve ha valaki nagy mennyiségű portfóliót kezel, értsd havi 1000 BTC forgalom, akkor lehetőségünk van radikálisan csökkenteni a költségeket.

OKEx kriptovaluta tőzsde I Cryptofalka

 

Széleskörű funkcionalitás, mobil applikációval is elérhető kereskedői felület

A tőzsdei kereskedés során sokszor fontos, hogy gyorsan, de precízen tudjuk élesíteni a kereskedési ajánlatainkat. Ehhez pedig olyan platformra van szükségünk, amit akár bárhonnan elérünk. Az OKEx pedig rendelkezik már mobilos applikációval is, amivel akár bárhonnan reagálhatunk a kriptovaluta piac eseményeire.

OKEx kriptovaluta tőzsde I Cryptofalka

Ez mellett pedig a klasszikus market, limit orderek mellett számtalan speciális order típus is rendelkezésünkre áll az OKEx platformján. Mint például: Advanced limit, trail, Iceberg, TWAP.

OKEx kriptovaluta tőzsde I CryptofalkaAmi szintén kényelmessé teszi az OKEx-en való kereskedést az az, hogy lehetőségünk van több darab alszámla nyitására is. Így akár több elkülönített számlát is készíthetünk egy felhasználói fiókon belül, ahol mondjuk szortírozhatjuk a trader és a hosszútávú befektetéseinket külön-külön.

Másik kényelmi funkció a Paper trading szimulátor, ahol kapunk 10 000 próba USDT és neki állhatunk tesztelni és kereskedni a tőzsde amúgy aktív felületén. Gyakorlatilag játékpénzzel, minden rizikó nélkül. De mégis azon az interfacen, ahol amúgy élesben kereskednénk. Sok kezdőnek biztosan aranyat ér a kezdő bakik miatt egy ilyen funkció!

Szintén a kezdőket célozza meg az OKEx Academy, ahol ingyenes oktatási anyagok érhetőek el a tőzsdei kereskedésről és a blokkláncról.

OKEx Academy I Cryptofalka

 

OKEx kriptovaluta tőzsde összefoglalva

Meglepő mennyit fejlődött az OKEx az elmúlt évek során, kereskedési volume alapján már majdnem a dobogón van, a kereskedési felületének biztonsága és funkcionalitása pedig vetekszik, néhol pedig túl is szárnyalja a dobogós tőzsdéket. Ez mellett nem csak a profi kereskedőknek, de a kezdőknek is kedveznek az oktató anyagokkal és a próba kereskedéssel.

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.06% $64,663.94
Ethereum ETH -4.98% $3,089.88
BNB BNB -5.16% $556.15
Solana SOL -4.35% $140.82
XRP XRP -7.84% $0.4948
Dogecoin DOGE -6.64% $0.1562
Cardano ADA -7.53% $0.4613
Litecoin LTC -6.59% $79.22
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!