Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Útmutató az OKEx kriptovaluta tőzsde használatához

Útmutató az OKEx kriptovaluta tőzsde használatához

Az OKEx a világ egyik legbiztonságosabb és leggyorsabb ütemben fejldődő, már 2014 óta üzemelő kriptovaluta tőzsdéje. Mára már közel 20 millió felhasználóval büszkélkedhet. Ebben a cikkben végig vezetünk, hogy hogyan tudsz fiókot nyitni az OKEx-en, elvégezni a KYC-t, kriptovalutát vásárolni, átváltani és küldeni.

Ha szeretnéd megnézni, hogy milyen funkciókkal rendelkezik az OKEx kriptovaluta tőzsde ➡️ Veszélyben a dobogó, tör előre az OKEx kriptovaluta tőzsde

 

1. OKEx regisztráció lépésről-lépésre

A regisztráció megkezdéséhez látogass el a OKEx hivatalos oldalára vagy használd a Cryptofalka saját linkjét. Ha most regisztrálsz a következő linken, akkor extra kedvezményeket kapsz! Ezek:

Link a regisztrációhoz és az extra kedvezményekhez: https://www.okex.com/join/1944888 

Ha úgy döntesz, hogy nem a feljebb említett hivatkozáson keresztül regisztrálsz, akkor látogasd meg a hivatalos weboldalt, majd kattints a “Sign Up” -ra. Link a tőzsdéhez: https://www.okex.com/ 

Ezután megkezdődik az OKEx regisztráció. Kezdésnek meg kell adnod a személyes adataidat.

 

Phone number - mobilszámod / Password - jelszó / Confirm Password - jelszó megerősítése

 

Elsőként válaszd ki az országhívószámot. (Magyarország: +36). Miután megadtad a mobilszámodat, katt a "Get code"-ra. Ezutén az "Input Verification Code" mezőbe írd be a mobilodra kapott kódot.

Ne felejts el a jelszónál szimbólumokat, kis- és nagybetűket, valamint számokat használni. Tartsd biztonságban a jelszavadat és soha ne oszd meg senkivel, ideértve azokat az embereket is, akik azt állítják magukról, hogy az OKEx dolgozói.

A folytatáshoz el kell fogadni a szolgáltatási feltételeket, kockázatkezelési- és az adatvédelmi irányelveket. Ezután kattints a "Sign up" gombra. 

Gratulálunk! A regisztrációval készen is vagy! Sikeresen nyitottál magadnak egy fiókot az OKEx oldalán.

Belépni a mobilászámoddal és az általad megadott jelszóval tudsz, direkt ezen az oldalon: https://www.okex.com/account/login

Tipp: az OKEx fiókodat akár a Telegram fiókoddal is összekötheted. Ehhez válaszd a bejelentkezésnél a Telegram logót és kövesd az utasításokat. 

 

 

Kriptovaluta vásárláshoz, kereskedéshez és az OKEx tőzsde egyéb funkciónak használatához szükségünk van még a személyazonosságog hitelesítésére is. 

 

2. Személyazonosságunk hitelesítése az OKEx-en (első szintig)

Az OKEx tőzsdén több szintű KYC-t különböztetünk meg. A regisztráció után alapból az első kategóriába az "Unauthenticated"-be kerülsz (nem hietelesített személy). Az első szintű, sikeres személyazonosság hitelesítésed után a tokenek beutalása, kereskedése mellett, lehetőséged lesz 200 BTC értékben tokeneket kifizetni (naponta) és kriptovalutát vásárolni (500$ / tranzakció értékben).

 

 

A KYC hitelesítés megkezdéséhez lépj be a fiókodba, majd a jobb felső sarokban a kis figuránál kattints a "KYC Verification" gombra.

 

 

Az alap, első szintű (Level -1) KYC elvégzéséhez add meg személyes adataidat. 

Nationality: nemzetiség (Magyar - Hungary).

ID document type: Passport - útlevéllel / Driver's License - jogosítvánnyal / National ID card - személyi igazolvány.

ID document No.: a fent kiválasztott hivatalos dokumentum azonosítója. 

Given Name: a hivatalos dokumentumon szereplő keresztnév.

Surname: a hivatalos dokumentumon szereplő vezetéknév.

Végül menj a "Finish" gombra.

 

 

Ha minden rendben volt akkor ez az üzenet fogad; "Verification passed".

 

 

3. Kriptovaluta vásárlása az OKEx oldal segítségével

Emlékeztetőül; az első 100$-os vásárlásodra 10$  bónuszt fogsz kapsz, amit a vásárlás után írnak jóvá az OKEx számládra.

Az OKEx megbízható, külsős átváltókkal dolgozik együtt, ha kriptovásárlásról van szó. Például az egyik partnerük, a Paxful az egyik piacvezető peer-to-peer átváltó, ahol szó szerint több száz mód van arra, hogy a FIAT pénzünket átváltsuk kriptovalutára. Az OKEx több ilyen átváltót figyel párhuzamosna és az igényeidnek megfelelően a legoptimálisabb fogja ajánlani. 

Tipp: még a legjobb ajánlatnál is érdemes a "Fee" költségekre figyelni. 

A kriptovaluta vásárlás megkezdéséhez menj a felső menüben a "Buy / Sell" gombra.

 

 

Vásárláshoz a "BUY" fül legyen aktív a jobboldali kis ablakban. 

Válaszd ki, hogy milyen valutál szeretnél fizetni (a képen USD) és, hogy mennyit szeretnél beutalni. Az összeget írd be a "You pay" mezőbe. Az OKEx automatikusan kiszámolja a "You receive" résznél, hogy mennyit fogsz kapni az általad kiválasztott kriptovalutából (a képen BTC). A fizetési módot a "Pay with" mezőnél tudod kiválasztani. Majd menj a "Buy xy" gombra.

A következő oldalon az OKEx kilistázza a legjobb ajánlatokat. Az alábbi példánál 90 euróért vásárolunk Bitcoint, fizetési processzornak pedig a Paypalt választottuk. Erre a legjobb ajánlatot a Paxful oldalról kaptuk. A vásárlás folytatásához katt a "Purchase" gombra. A vásárlás következői lépései attól függnek, hogy melyik átváltót fogod használni. Lehet, hogy egy újabb KYC elvégzése is szükséges lesz. Egyszerűen kövesd az utasításokat. Mindegy melyik ajánlott oldalt használod, a fizetés visszaigazolását követően az így megvásárolt kriptovaluta automatikusan átkerül az OKEx fiókodba.

 

 

Az így megvásárolt vagy beutalt kriptovalutákat az "Assets > My Assets" oldalon találod.  

 

 

4. Kriptovaluta vásárlása például Bitcoinért

Az OKEx tőzsdén természetesen lehetőséged van kriptovaluta vásárlására is egy másik kriptovalutából pl. Bitcoinért. Az ilyenfajta vásárláshoz menj a felső menüben a "Trade > Spot Trading"-re.

Kereskedéshez először a "Funding Account"-ről át kell vezetnünk az adott tokenünket a "Spot Account"-ra (esetünkben az USDT). Ehhez katt a "transfer" linkre, a "You may need to transfer" szövegben.

A felugró ablakban válaszd ki azt a tokent, amivel szeretnél fizetni. Mi most USDT-ért veszünk majd Bitcoin-t. Az "Amount" (összeg) mezőben add meg, hogy mennyi tokent szeretnél átvezetni. Ha az összeset, akkor katt a "Transfer All"-ra. Ezután kattints a "Confirm" gombra.  

Visszatérve a kereskedő oldalra, az "Order Type" típusnál válaszd a "Market"-et ha most, az aktuális piaci áron szeretnéd átváltani a tokenedet.  A skálán válaszd, ki hogy a token-készleted hány százalékából szeretnél vásárolni VAGY a "Total" mezőben pontosan be is írhatod az eladni kívánt mennyiséget. Az "XY Balance"-nél látod, hogy a kiválasztott tokenből összesen mennyivel rendelkezel (a képen USDT). A vásárláshoz végül kattints a "Buy XY" gombra.  

Az OKEx oldalán így bármikor tudsz magadnak kriptovalutát vásárolni vagy átváltani. 

5. Kriptovaluta kiutalása az OKEx oldalról

A következőkben megnézzük, hogy néhány egyszerű lépésben, hogyan tudod kiutalni a kriptovalutákat az OKEx oldalról. A kiutalás megkezdéséhez menj a felső menüben "Assets >Withdraw" linkre. Az első kiutalás előtt még be kell állítani néhány biztonsági lépést. Esetünkben a fiókot még össze kell kötni az e-mail címmeddel és még egy további biztonsági jelszót is meg kell adni. Folytatáshoz katt a "Binding E-mail" résznél a "Set up" gombra.

 

 

A következő oldalon add meg az e-mail címedet és katt a felső "Get code"-ra, majd az e-mailben kapott 6-jegyű kódot másold be az "Email Verification" mezőbe. 

Utána kattints az alsó "Get code"-ra, majd a mobilodra kiküldött kódot írd be mellé. Végül menj a "Confirm" linkre. Az OKEx fiókodat így összekötted az e-mail címeddel.

 

 

Ezután már csak egy biztonsági jelszót kell megadni. A folytatáshoz katt a "Continue" gombra.

 

 

Választásod szerint adj meg egy újabb jelszót a "Funds Password" mezőben. Ugyanezt a jelszót írd be a "Confirm Funds Password" mezőbe is. Majd a már szokásos módon, az SMS-ben megigényelt kódot is írd be.   

 

 

Ha minden rendben volt, akkor a következő ablakon katt a "Withdraw Token Now"-ra. 

 

 

A következő oldalon legyen a "Withdrawal" fül kijelölve. A "Select token" listából válaszd ki azt a token-t, amit ki szeretnél utalni egy külső pénztárcába.

 

 

A megjelenő oldalon töltsd ki az űrlapot. 

Token: a választott Token (a képen USDT).

Network Protocol (hálózati protokoll): ezt hagyjuk az alap beállításon. 

Address (cím): a fogadó címe. Itt ügyeljünk arra, hogy a token fogadására alkalmas címet adjunk meg.

Address Note (megjegyzés a címhez): a címhez adhatunk jegyzetet emlékeztetőül.

Amount (érték): írjuk be az utalni kívánt token mennyiséget. Ha az összeset ki szeretnénk utalni, akkor katt a "Withdraw All"-ra.

Funding Account: itt tudod kijelölni, hogy melyik számláról történjen az utalás.  

Fees (díjak): az utalási költség (a képen min. 2 USDT)  


Ha az utalás adatait megadtad, menj a "Submit" gombra. Ezután erősítsd meg a kérelmedet. Az utalás normál esetben maximum néhány percen belül teljesül. 

Ezzel sikeresen elutaltad az első digitális valutádat a OKEx tárcáról egy másik, tetszőleges tárcára! 

Ha most regisztrálsz a következő link segítségével, akkor a következő extra funkciókat élvezheted: https://www.okex.com/join/1944888

Germán Péter

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.10% $66,609.95
Ethereum ETH -0.69% $3,459.68
BNB BNB -2.29% $580.65
Solana SOL -1.46% $176.31
XRP XRP 0.31% $0.6004
Dogecoin DOGE -1.61% $0.1347
Cardano ADA -3.58% $0.4197
Litecoin LTC -4.07% $71.3
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!