Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Passzív jövedelem és úttörő pénzügyi megoldások a CeFi-vel

Passzív jövedelem és úttörő pénzügyi megoldások a CeFi-vel

Kamatoztatnád meglévő kriptovalutáidat vagy éppen hitelt vennél fel, de nem tudsz dönteni, melyik CeFi platformot válaszd? Nekünk ez a kedvencünk.

 

Leáldozóban a hagyományos bankrendszer uralma?

Valljuk be, a hagyományos bankrendszer az elmúlt évek során nem sokat változott. Hosszadalmas ügyintézés, lassú folyamatok és szükségtelenül drága szolgáltatások jellemzik a szektort. De mit ajánl számunkra ezzel szemben a CeFi?

Ma már többé-kevésbé minden digitális - és ez még az olyan, hagyományosan analóg területeket is magában foglalja, mint például a pénzügy. Azonban a blokklánc-ipar nyújtotta innovációk új lehetőséget teremtenek pénzügyeink hatékonyabb intézésre is, ugyanis a kripto bankok komoly versenytársai lehetnek a jelenlegi tradicionális hitelező bankoknak. A technológia, a fizetési processzorok és alkalmazások terén bekövetkezett újítások mára lehetővé tették, hogy a központosított pénzügyi (CeFi) és decentralizált pénzügyi (DeFi) megoldások ugyanazokat a szolgáltatásokat nyújtsák, amelyeket a hagyományos pénzügyi intézmények is kínálnak, csupán kedvezőbb feltételekkel.

 

Lehetőségek a CeFi-ben

A hagyományos kereskedelmi bankok fő üzleti struktúrája a betételfogadás és hitelnyújtás szolgáltatása köré épül az ügyfelek részére. A hitelfelvétel és a hitelezés a hatékony gazdasági rendszer alapvető követelménye. Egyetlen egy felesleges szereplő van ebben a képletben, a szolgáltatásért súlyos összegeket elkérő hagyományos közvetítő fél. Felmerül a kérdés, hogy nem lehetne-e valahogyan kiiktatni őt a folyamatból?

Nexo | Cryptofalka

Ma már elérhetőek olyan platformok, amik összehozzák a hitelezőket és a hitelfelvevőket a tradicionális bankokhoz hasonlóan. A központosított pénzügyek (CeFi) általában olyan pénzügyi alkalmazásokra utalnak, amelyek áthidalják a hagyományos pénzügyek (TradFi) és a modern pénzügyi alkalmazások közötti szakadékot. Ezek ugyan nem teljesen decentralizáltak, valahol félúton állnak a tisztán DeFi és a Fintech alkalmazások között.

 

Passzív jövedelem egyszerűen a Nexo segítségével

Valószínűleg a régimotoros Cryptofalka olvasóknak nem kell bemutatnunk az egyik kedvenc CeFi szolgáltatónkat, a Nexo-t. Ugyanis 2018 óta ajánljuk szolgáltatásukat még a néhány centes Nexo korszakból (jelenleg 2,4$), amikor a mai szolgáltatások töredékét nyújtották csak, de a potenciál már akkor ott volt bennük. A platform bemutatását egy korábbi cikkünkben szintén körbejártuk már, ezért most inkább arra koncentrálnánk, hogy milyen kedvező szolgáltatásokkal segíti elő pénzügyeink hatékony kezelését a vezető CeFi platform.

A Nexo az egyik legnagyobb kriptovaluta hitelező platform, amely fő profilként úgynevezett kriptovaluta letéti számlát és hitelezési számlát biztosít ügyfeleinek már 2018 óta. Tehát tulajdonképpen olyan platform, mint egy hagyományos bank, csak átültetve és forradalmasítva a kriptovaluta iparban. A kriptovaluták vásárlása önmagában is egy befektetési választás, a HODL egyre népszerűbb stratégia a kripto-közösség számára. A Bitcoin és más kriptovaluták hosszú éveken át tartó tárolása során viszont nem mindegy, hogy egy évente 5-6% kamatot biztosító tárcában, vagy saját tárcában tároljuk coinjainkat.

nexo I Cryptofalka Kriptovaluta kamatok Nexo tokenekben mérve Vagyis, ha hosszú távra tartasz az alábbi coinokból, akkor megéri azt esetleg a Nexo-nál vagy hasonló CeFi oldalon parkoltatni és begyűjteni a kamatokat. Lehet, hogy a Bitcoin éves 6%-os hozama például nem tűnik soknak, de ha a kamat kifizetése is Bitcoinban történik, akkor az árfolyam későbbi emelkedésével akár jóval többet is érhet majd, mint a jelenleg kínált 6%. Illetve ne feledkezzünk meg a kamatos kamat lehetőségéről sem, ami szintén gyorsítja az egyenleged növekedését.

A gyakori kérdés, ami felmerül, hogy miért éri meg a kriptovaluta hitelezőknek ekkora kamatokat nyújtani. Erre pedig az a válasz, hogy likviditásra van szükségük a hatalmas mennyiségű hiteligény fedezéséhez. Sokan szeretnének még több stabilcoint vagy például eurót birtokolni a kriptovilágban, hogy abból később még több bitcoint vagy altcoint tudjanak vásárolni.

 

A hagyományos szolgáltatások mellett folyamatos az innováció

Az elmúlt időszak egy vad hullámvasútként jellemezhető, azonban ez nem akadályozta meg a Nexo-t az innovációban. Rendkívül aktív a csapat és az utóbbi időben számos pozitív médiamegjelenést tudhatnak a hátuk mögött, ami igencsak jó jel a jövőre tekintve.

Rögtön a 2022-es év elején a kriptoplatform 150 millió dolláros saját Web3 befektetési alapot indított. A vállalat kockázati tőkebefektetési ága, a Nexo Ventures olyan szektorokba tervez tőkét befektetni, mint a blokklánc-alapú játékok, a decentralizált pénzügyek (DeFi) és az NFT-k. Ezen felül a vállalat nemrégiben befektetéseket eszközölt és stratégiai partnerséget kezdett például a The Tie, a Mizar, a BlockFills, a Bware Labs csapatával.

Az első negyedév igazi robbanás volt a platform eszközlistázásának tekintetében is. APE, NEAR, AAVE, CRV, GALA, SUSHI, KSM, SAND, MANA, ATOM, UST, FTM, AXS, UNI tokenekkel bővült a Nexo által kezelt eszközök listája.

NEXO I Cryptofalka  

Említésre méltó - az iparágban szintén elsőként bevezetett -  "Booster" funkció is. Most már nem csupán a tőzsdéken tudsz tőkeáttételesen kereskedni, de a Nexo platformján is megvásárolhatod eszközeidnek akár 3x-os értékét. A program lehetővé teszi, hogy további tőke allokálása nélkül felerősítsd jelenlegi tőkéd vásárlóerejét és növeld a kitettséget. Így van, a Nexo kriptot hitelez neked ahhoz, hogy további kriptoeszközöket vásárolj egyetlen tőkeáttételes tranzakción keresztül. A szolgáltatás részleteiről ezen a linken keresztül tájékozódhatsz.

Az intézményi befektetőkről sem feledkezett meg a Nexo. Néhány napja indult ugyanis a Nexo Prime, amely a projekt saját prémium brókerplatformja. A Nexo Prime az intézményi, vállalati és nagyobb tőkével rendelkező befektetők számára szükséges összes eszközt biztosítja ahhoz, hogy digitális eszközeikkel egyetlen termékben kereskedhessenek, kölcsönözhessenek és biztonságosan tárolhassák azokat.
"A digitális eszközök iránti intézményi és vállalati kereslet még soha nem volt ilyen nagy, és a Prime szolgáltatások piaca a következő évben akár a  tízszeresére nőhet. A területre belépő ügyfelek kifinomult, mindent egy felületen kezelő intézményi szintű platformot igényelnek, és mi pontosan ezt nyújtjuk számukra a Nexo Prime-mal." - mondta Kalin Metodiev, a Nexo társalapítója és ügyvezető partnere.

A projekthez tartozó nexo token is folyamatosan növeli népszerűségét, a csapat március 29-én jelentette be, hogy újabb mérföldkőhöz érkezett a projekt; a coin már Bitstampon is elérhető. Ezzel a csapat újabb lépést tett a felhasználói réteg növeléséhez.

 

Hitelfelvétel szinte azonnali elbírálással

Élénkül a verseny a kriptovaluta hitelezők piacán is, amely ennél fogva jobbnál-jobb lehetőségeket biztosít a felhasználóknak. A Nexo kriptovaluta hitelező szolgáltatása azok számára lehet érdekes, akik nem szeretnék eladni a kriptovalutájukat, viszont vagy stabilcoin vagy pedig FIAT pénzre (akár forint is) van szükségük. Bizonyos opciók akár már 0%-os kamattal elérhetőek, és a legkedvezőtlenebb esetben sem haladják meg a 13,9%-ot.

Több mint 40 féle fiat valuta közül választhatunk, a jóváhagyás pedig perceken belül megtörténik, akár 24 órán belül megkapjuk a folyósítást a bankszámlánkra. Az automatizált rendszernek és a blokkláncnak köszönhetően nincs szükség a hagyományos hitelezés során megszokott hitelbírálatra, valamint hosszadalmas adminisztrációra. Ugyanis a hitelfelvételhez szükséges információk a blokkláncon elérhetőek és transzparensek ehhez. A fedezetet a Nexo tárcánkban lévő kriptovalutáink adják, méghozzá túlbiztosított hitelezéssel. A felvett hitelt lehetőségünk van rugalmasan, vagy akár egészben is előtörleszteni, ugyanis nincs fix visszafizetési ütemezés.

Nexo kriptovaluta valto 100 dollár

Mit hozhat a jövő a CeFi számára?

Az internet sok mindent megváltoztatott, attól kezdve, hogy hogyan érintkezünk egymással, hogyan tanulunk és hogyan fejlődünk. Ez alól a pénzügyi ágazat sem kivétel. A hagyományos pénzügyi rendszer nyújtotta kényelem és ismertség ellenére kétségtelen, hogy a kriptoplatformok kezdik megragadni a befektetők érdeklődését. Úgy tűnik, hogy a TradFi többé már nincs monopol helyzetben, komoly versenytársakkal kell szembenéznie.

A digitális világ elterjedésével és a blokklánc-technológia fejlődésével egyre szélesebb körben adoptálódnak az új pénzügyi megoldások. A kriptoipar követői között egyre többen döntenek amellett, hogy hosszútávú befektetésként tekintenek a kriptovalutákra. Ez hatalmas fejlődés az elmúlt évekhez képest és bizalmat kelt a jövőre nézve, ugyanis azt jelenti, hogy az ipar stabilan fejlődik, egyre érettebbé válik. A CeFi szolgáltatók biztonságot és könnyű használhatóságot nyújtanak azoknak, akik most ismerkednek az új pénzügyi rendszer elemeivel.  

Követve a trendeket, az ApeCoin is a kínálatba került

Követve a legfrissebb trendeket, a Nexo bővítette a portfólióját és bizalmat szavazott a mostanság nagy népszerűségnek örvendő ApeCoin-nak, amely a Yuga Labs és a BAYC univerzum fő mozgatórugója lesz. Nem tudhatjuk egyelőre, hogy mit hoz a jövő a token számára, de azt láthatjuk, hogy a Nexo részt szeretne venni a BAYC ökoszisztémában. Egy biztos, ha az ApeCoin csupán fele annyira lesz sikeres, mint a Bored Apes Yacht Club NFT kollekció, akkor nem hoztak rossz döntést.

A Nexo nemrégiben jelentette be, hogy platformján elérhetővé teszi az ApeCoin vásárlás lehetőségét, de olyan egyéb kedvezményes szolgáltatásokkal is úttörő szerepet vállalt, mint például az Ape tokenek akár 12%-os hozamú kamatoztatása sőt, APE ellenében akár 0%-os THM-mel már hitelt is tudsz felvenni.

ApeCoin Nexo I Cryptofalka

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.39% $67,717.78
Ethereum ETH -2.37% $3,781.54
BNB BNB -0.35% $597.44
Solana SOL -1.53% $168.59
XRP XRP -0.06% $0.5295
Dogecoin DOGE 1.12% $0.1657
Cardano ADA 0.73% $0.4601
Litecoin LTC 0.35% $83.42
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!