Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A SWIFT áttörést ért el a CBDC kísérleteiben

A SWIFT áttörést ért el a CBDC kísérleteiben

A SWIFT lehetővé teszi, hogy a központi bankok egyetlen átjárón csatlakoztassák hálózataikat a világ összes többi fizetési rendszeréhez.

 

A SWIFT kifejlesztette az interoperabilitást a CBDC-hez

A belga pénzügyi tranzakciókat bonyolító rendszer több mint 11 500 pénzintézetet köt össze világszerte, és kiemelkedő szerepet játszik a nemzetközi tranzakciók végrehajtásában. Október 5-én a Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication (SWIFT) bejelentette, hogy két külön kísérlettel sikeresen áthelyezte a központi banki digitális valutákat és tokenizált eszközöket a meglévő pénzügyi infrastruktúrára.

SWIFT I Cryptofalka Forrás: www.cryptopolitan.com

 
A SWIFT szerint az eredmények azt mutatják, hogy „a CBDC-k gyorsan és nagy léptékben alkalmazhatók a kereskedelem és a befektetések megkönnyítésére a világ több mint 200 országa és területe között”.
 
Világszerte 10 központi bankból kilenc aktívan kutatja a digitális valutákat. A Capgeminivel együttműködve a SWIFT-nek sikerült kiegyenlítenie a tranzakciókat különböző elosztott főkönyvi technológiákon alapuló CBDC-k használatával, valamint fiat-CBDC fizetési hálózat használatával. Tizennégy központi és kereskedelmi bank – köztük a Banque de France, a Deutsche Bundesbank, az HSBC, az Intesa Sanpaolo, a NatWest, az SMBC, a Standard Chartered, az UBS és a Wells Fargo – egy tesztelési környezetben működik együtt, hogy felgyorsítsák a CBDC teljes körű bevezetését.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 
 

Tokenizációs platformok készpénzes fizetésekkel

A második kísérletben a SWIFT bemutatta, hogy infrastruktúrája képes integrálni a tokenizációs platformokat különböző típusú készpénzes fizetésekkel. A Citi, a Clearstream, a Northern Trust és a SETL együttműködésével a SWIFT 70 lehetséges forgatókönyvet vizsgált meg, amelyek a tokenizált kötvények, részvények és készpénz piaci kibocsátását és másodlagos piaci transzferét szimulálták. A Világgazdasági Fórum becslései szerint a tokenizációs piac 2027-re elérheti a 24 billió dollárt.
„A digitális valutákban és tokenekben óriási lehetőségek rejlenek. Meghatározzák, hogyan fogunk fizetni és befektetni a jövőben. De ez a lehetőség csak akkor érvényesülhet, ha a feltárt különböző megközelítések képesek összekapcsolódni és együttműködni. Az inkluzivitást és az interoperabilitást a pénzügyi ökoszisztéma központi pilléreként tekintjük, innovációnk pedig jelentős lépés a digitális jövőben rejlő lehetőségek felszabadítása felé.” -mondta Tom Zschach, a SWIFT innovációs igazgatója

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -4.94% $67,513.21
Ethereum ETH -8.17% $3,252.82
BNB BNB -5.73% $586.88
Solana SOL -12.45% $153.11
XRP XRP -10.70% $0.5455
Dogecoin DOGE -12.85% $0.1727
Cardano ADA -13.61% $0.508
Litecoin LTC -12.93% $85.73
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!