Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Tévesen utalt nekik a Crypto.com, most bíróság elé állnak

Tévesen utalt nekik a Crypto.com, most bíróság elé állnak

A melbourne-i házaspárt, akik véletlenül 10,5 millió ausztrál dollárt kaptak, októberben lopás vádjával vád alá helyezik, miután 2021-ben elköltötték a tévedésből kapott pénzt.

 

100 dollár helyett 10 milliót kaptak

2021 májusában Thevamanogari Manivel pénzt utalt élettársa, Jatinder Singh Crypto.com számlájára. A tőzsde azonban hibát észlelt, a bankszámla nem egyezett a tőzsdei számlával. Ezért visszatérítésre került sor, de ahelyett, hogy a pár által befizetni próbált 100 ausztrál dollárt visszatérítette volna, a tőzsde tévedésből 10,5 millió ausztrál dollárt küldött Manivel bankszámlájára. A hibát csak 2021 decemberében fedezték fel, amikor a tőzsde elvégezte éves ellenőrzését. Miután a tőzsde pert indított a bíróságon, a bíró úgy döntött, hogy a pénzt vissza kell fizetni a kriptokereskedési platformnak. crypto.com téves utalás I Cryptofalka A pár azonban már a hiba felfedezése előtt költekezésbe kezdett. Négy házat, járműveket és egyéb tárgyakat vásárolt. Az egyik ház egy öt hálószobás, 1,35 millió ausztrál dollárt érő Craigieburn-i ingatlan.  

Azt hitték nyereményjátékban nyertek

2022 októberében a pár azzal érvelt a bíróságon, hogy azt hitték, nyereményt nyertek a kriptotőzsdén. Singh azt állította, hogy korábban kapott is egy értesítést a cégtől egy nyereményjátékról. A Crypto.com megfelelőségi tisztviselője, Michi Chan Fores azonban tagadta, hogy létezett volna ilyen játék. banner I Cryptofalka

"Kétségtelen, hogy ha ezt az összeget látnád a számládon, tudnád, hogy valami hiba történt, és nem kellene ott lennie. Kötelességed, hogy értesítsd a feladót a hibás utalásról."

Hat hónapba telt, mire a kriptovállalat rájött a hibájára, de addigra Manivel már 4 millió dollárt utalt át malajziai számlákra. Később letartóztatták, amikor 11 750 dollár készpénzzel próbált elmenekülni Ausztráliából. A 41 éves nőt a bíróság 209 nap börtönbüntetésre ítélte - amelyet a tavalyi letartóztatása után előzetes letartóztatásban már letöltött - most 18 hónapos közérdekű javítóintézeti büntetését tölti, 200 óra közmunkával.  

A Crypto.com nem kommentálta az esetet

A kriptotranzakciókkal ellentétben, amelyek általában visszafordíthatatlanok, a központosított pénzügyi intézmények számára (pl. Crypto.com) lehetséges a hibás tranzakciók visszafordítása. Tekintettel azonban a hiba felfedezéséhez szükséges időre, valamint arra, hogy a tőzsdétől származó pénzösszegeket a kézhezvétel után szinte azonnal tovább utalták az eredeti számláról, a tranzakció egyszerű visszafordítása ebben az esetben lehetetlen lett volna.

A Crypto.com nem kívánta kommentálni az ügyet. A vállalat a Guardian Australia-nak adott nyilatkozatában közölte, hogy a hiba óta megváltoztatta a gyakorlatát.

"Mint minden pénzügyi szolgáltatások területén működő vállalat, mi is folyamatosan fejlesztjük belső folyamatainkat, hogy a legmagasabb szintű biztonságot és megfelelőséget biztosítsuk" - mondta a tőzsde szóvivője.

 

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 2.92% $64,150.61
Ethereum ETH 1.87% $3,065.83
BNB BNB 2.86% $561.79
Solana SOL 3.31% $144.01
XRP XRP 5.61% $0.5147
Dogecoin DOGE 4.98% $0.1556
Cardano ADA 11.97% $0.4961
Litecoin LTC 4.27% $82.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!