Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újabb átverés célozza a Gate.io felhasználókat

Újabb átverés célozza a Gate.io felhasználókat

A kamu weboldal aktívan népszerűsít egy 500 000 USDT értékű giveawayt, az-az ajándékozást, miközben a Metamask tárcákra utazik a csaló.

 

Meghackelték a Gate.io Twitter oldalát

Hackerek egy időre átvették a Gate.io kriptotőzsde hivatalos Twitter-fiókját. Így több mint 1 millió felhasználó volt kitéve annak a veszélynek, hogy elveszítheti pénzét egy csaló nyereményjáték miatt. A Twitter közösségi médiaplatform a leghatékonyabb médiumként szolgál a kriptoközösség elérésére. Ennek eredményeképpen egyre inkább terjed az a trend, hogy az ellenőrzött fiókok hivatalos Twitter-kezelőit feltörik, átverések népszerűsítése érdekében.

Ismeretlen hackerek átvették a Gate.io Twitter-fiókját, és a weboldal URL-jét "Gate.io"-ról "gąte.com"-ra változtatták, egy hamis weboldalra, amely a tőzsdének adja ki magát. A weboldal aktívan népszerűsíti 500 000 USDT ajándékozását, miközben arra kéri a felhasználókat, hogy csatlakoztassák a tárcájukat (például MetaMask) a jutalom igénybevételéhez. Amint a felhasználó csatlakoztatja a pénztárcáját az oldalhoz, a hackerek hozzáférnek a meglévő pénzeszközökhöz, és gyorsan lecsapolják a benne lévő digitális eszközöket.

Újabb átverés célozza a Gate.io felhasználókat Forrás: sintecnos.com

A Peckshield blokklánc vizsgáló szintén megerősítette a folyamatban lévő támadást. Amint észlelték az adathalász weboldalt, figyelmeztették a felhasználókat a privát kulcsuk elvesztésének kockázatára.

https://twitter.com/PeckShieldAlert/status/1583648872835883008?fbclid=IwAR3VXYBxqEpxGC_wwV4CM8oEUe_shRSYnHUaWDEskSuDskXWynuTjwLwSs0

Nexo kriptovaluta váltó

 

Nem a Gate.io az egyetlen célpont

A Gate.io megerősítette, hogy minden felhasználót figyelmeztettek a veszélyről, és kiadtak egy közleményt a fejleményekről. A Gate.io azzal nyugtatta a befektetőket, hogy teljes kártérítést ígért az incidens miatt elszenvedett veszteségekért. Egy olyan időszakban, amikor a kripto átverések minden idők legmagasabb szintjét érik el, a befektetőknek azt tanácsolják, hogy ellenőrizzék a kereskedési platformok weboldalának URL-jét, hogy megbizonyosodjanak az ajánlatok jogszerűségéről.

Az Egyesült Államok Szövetségi Nyomozó Irodája (FBI) nemrég arra figyelmeztetett, hogy a kripto ATM-ek egyre népszerűbbek a csalók körében, hogy pénzt vegyenek át az áldozatoktól. Az FBI szerint az átutalásokat, az előre fizetett kártyákat és a kripto ATM-eket használják a csalók, hogy elkerüljék a bűnüldöző szervek általi nyomon követést:

"Sok áldozat számolt be arról, hogy arra utasítják őket, hogy utaljanak át külföldi számlákra, vagy vásároljanak nagy összegű előre fizetett kártyákat. A kriptopénz és a kriptopénz ATM-ek használata szintén újonnan megjelenő fizetési mód. Az ezekkel a csalásokkal kapcsolatos egyéni veszteségek a tízezer dollártól a több millió dollárig terjedtek."

Újabb átverés célozza a Gate.io felhasználókat Forrás:l ogo(PRNewsfoto/Gate.io

 

Összefoglalva

Biztosak lehetünk benne, hogy nem ez az utolsó csalási kísérlet a kripto-térben. Nincs ez másképp az online térben sem. Az, hogy hivatalos fiókokat törnek fel a csalók, egészen nehézzé teszi a hétköznapi felhasználó számára a védekezést, és magának a csalásnak a felismerését is. A legjobb amit az ember tehet, hogy észben tartja a régi mondást: "Ha valami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen, akkor az általában nem is igaz".

 

Csatlakozz te is a publikus kriptovaluta kereskedő discord csatornánkhoz!

Cryptofalka Discord csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.09% $69,702.54
Ethereum ETH -2.12% $3,707.37
BNB BNB 0.16% $617.92
Solana SOL 1.55% $180.79
XRP XRP -3.01% $0.5306
Dogecoin DOGE -3.00% $0.1647
Cardano ADA -4.90% $0.4803
Litecoin LTC -2.14% $86.16
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!