Újabb frissítés jöhet az Ethereum díjak csökkentése érdekében

Szerző: | dec 2, 2021 | Ethereum hír, Kriptovaluta

Vitalik Buterin egy költségcsökkentési javaslattal állt elő, amely csökkentené az Ethereum hálózat terhelését.
 

Egekben az Ethereum tranzakciós díjai

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin új korlátot javasolt a blokkban lévő tranzakciók teljes hívásadatára vonatkozóan, hogy csökkentse a tranzakciós hívásadatok teljes gázköltségét az Ethereum hálózaton. Buterin az Ethereum Magicians fórumán nyilatkozott az új javaslatáról. Az EIP-4488-as frissítés rávilágít az első rétegű blokkláncok magas tranzakciós díjaival kapcsolatos aggodalmakra.
 
Ethereum tranzakciós díj I Cryptofalka

Forrás: https://latestnews.plus/

„Egy rövid távú megoldásra van szükség a rollupok költségeinek további csökkentésére és az ökoszisztéma-szintű átállás ösztönzésére a rollup-központú Ethereumra.” -nyilatkozta Vitalik Buterin
Míg a vállalkozó egy olyan alternatívát említett, amelyben a gasköltség-paraméterek csökkenthetők a blokk méretének további korlátozása nélkül, biztonsági szempontot lát a hívásadatok gasköltségének 16-ról 3-ra való csökkentésében:
“Ez a blokk maximális méretét 10 MB bájtra növelné, és az Ethereum p2p hálózati rétegét példátlan mértékű megterhelésre tenné, és a hálózat megszakadásának kockázata lenne.” -mondta Buterin
 

Új Ethereum frissítési javaslattal állt elő Vitalik Buterin

Buterin kiadott egy költségcsökkentési javaslatot, amelynek célja a soha nem látott terhelés csökkentése és a hálózat feltörésének kockázata, és úgy véli, hogy „1,5 MB elegendő lesz a biztonsági kockázatok nagy részének megelőzése mellett”. Ami az Ethereum közösségnek adott tanácsot illeti, ezt írta:
„Érdemes újragondolni a többdimenziós erőforráskorlátokkal szembeni történelmi ellenállást, és pragmatikus módszernek tekinteni arra, hogy egyidejűleg mérsékelt skálázhatósági előnyöket érjünk el a biztonság megőrzése mellett.”
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
Ha elfogadják, a javaslat végrehajtása ütemezett hálózatfrissítést tesz szükségessé, ami visszafelé inkompatibilis gasátárazást eredményez az Ethereum ökoszisztémában. Ez a frissítés azt is jelenti, hogy a bányászoknak meg kell felelniük egy új szabálynak, amely megakadályozza, hogy új tranzakciókat adjanak egy blokkhoz, amikor a teljes hívási adatméret eléri a maximumot.
„A legrosszabb forgatókönyv az lenne, ha elméletileg hosszú távú maximum ~1 262 861 bájt lenne 12 másodperces slotonként, vagyis évi 3,0 TB” – olvasható a javaslatban.
A közösség azonban más lehetőségeket is tárgyal, például egy soft limit bevezetését. Mások aggodalmukat fejezték ki a nem helyettesíthető token (NFT) értékesítése során fellépő torlódás miatt, amely megkövetelheti a felhasználóktól, hogy a végrehajtási gas hiányát magasabb teljes díj fizetésével kompenzálják.
 
Az emelkedő gasdíjak azt eredményezték, hogy az Ethereum hálózatból kiáramoltak a felhasználók, ami csökkenti az Ethereum virtuális gépekkel kompatibilis hálózatok költségeit. Az Etherscan adatai azt mutatják, hogy egy token jóváhagyása az Uniswap decentralizált pénzügyi protokollon keresztül történő lebonyolításra 50 dollárba kerülhet Etherben (ETH).
 
Ethereum gas díjak I Cryptofalka

Forrás: Etherescan

Ezenkívül a második rétegbeli megoldások is magas díjat számítanak fel a hálózat torlódása miatt az új felhasználók bevonása közepette.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka