Újra csúcson a globális Bitcoin Hash Rate

Szerző: | dec 12, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

Miután a globális Bitcoin Hash Rate 84 EH/s-ra esett júniusban, a hálózat azóta helyreállt, és ezen a héten 175 EH/s körül áll.

 

6 hónap után ATH -on a Bitcoin Hash Rate

Globálisan a Bitcoin hash visszatért minden idők legmagasabb szintjére (ATH), mindössze hat hónappal azután, hogy a kínai kormány bányászati ​​tilalma következtében jelentős összeomlás ment végbe. A Blockchain.com szerint a hash rate 108%-kal nőtt június óta, december 8-ára, 175 exahash per másodperccel (EH/s) teljesített. A Bitcoin hash rate a teljes BTC ökoszisztéma teljesítményét és egyben a biztonsági fokát is mutatja.
 
Bitcoin hash rate I Cryptofalka

Forrás: https://www.blockchain.com/

 
Ez az adat nagyjából 3%-kal marad el az előző, májusi bikaciklus csúcsán tapasztalt 180 EH/s csúcstól. Általánosan elterjedt hiedelem, hogy a hash trendjei megfelelnek a Bitcoin árfolyamának, ami arra utal, hogy a piacon jelenleg uralkodó borús hangulat ellenére pozitív történések várhatók.
 
 

Nehéz megbecsülni a hash rate-et

A globális hash rate aktualitását nehéz meghatározni, mivel sok népszerű platform különbözik a Bitcoin hálózat korábbi és jelenlegi teljesítményére vonatkozó becsléseikben. A BitInfoCharts adatai szerint az ATH májusban elérte a 197 EH/s értéket, majd júniusban 68 EH/s-ra esett. December 8-án a platform szerint a BTC számítási kapacitása 191 EH/s volt, míg az YCharts jelenlegi adatai szerint 186 EH/s.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
A tilalom előtt a kínai székhelyű Bitcoin bányászok a globális hash rate 70%-át tették ki. Azóta a helyzet drámai változáson ment keresztül, és az Egyesült Államok lett az a nemzet, amely a hash 42%-át adja a Cambridge-i Egyetem Bitcoin villamosenergia fogyasztási indexének becslései szerint.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka