A Uniswap átlépte az 1T dolláros kereskedési volument

Szerző: | máj 25, 2022 | Kriptovaluta

A Uniswap decentralizált tőzsde (DEX) teljes kereskedési volumene meghaladta az 1000 milliárd dollárt, amióta 2018 végén elindult az Ethereumon.

 

Mérföldkő a Uniswapnak

A hatalmas kereskedési volumen egy viszonylag kis felhasználói bázistól származik, ami azt jelzi, hogy várható még potenciális növekedés. A protokoll és az ökoszisztéma fejlesztésében főként közreműködő Uniswap Labs adatai szerint a DEX összesített címeinek száma ebben a hónapban 3,9 millió körül mozog.

„Az elmúlt három évben a protokoll felhasználók millióit vonzotta a decentralizált pénzügyek világába (DeFi), tisztességes és engedély nélküli kereskedést vezetett be, csökkentette a korlátokat a likviditás biztosítására.” –írta a Uniswap Labs csapata.

Az Uniswap jelenleg az Ethereumon és a Layer-2 skálázási megoldásokon támogatott, a Polygon, Optimism és Arbitrumon. A Uniswap Labs a hónap elején azt is felfedte, hogy a DEX két Ethereum Virtual Machine (EVM) kompatibilis lánccal, a Gnosis Chain-nel és a Polkadot-alapú para-chain-nel bővül.
 
Kereskedelmi mennyiségét tekintve az Uniswap jóval megelőzi versenytársait a DEX piacon. A CoinGecko adatai azt mutatják, hogy az Uniswap v3 protokollja 938 millió dollár értékű mennyiséget termelt az elmúlt 24 órában, ami a teljes piaci részesedés 33%-át jelenti. Összehasonlításképpen a Binance Smart Chain alapú PancakeSwap (v2) a második helyen áll 491 millió dollárral és 17,3%-os piaci részesedéssel.
 
Kriptomat Bitcoin és kriptovaluta váltó
 
Ha az Uniswap adatait a központosított tőzsdékkel (CEX-ekkel) hasonlítjuk össze, 938 millió dolláros mennyisége jóval elmarad az olyan platformoktól, mint a Binance, az FTX és a Coinbase, amelyek 12,2 milliárd dollárt, 1,95 milliárd dollárt és 1,79 milliárd dollárt termeltek. Figyelemre méltó azonban, hogy a Uniswap DEX jóval megelőz olyan nagy szereplőket, mint a Crypto.com és a Kraken, amelyek egyenként 724,9 és 597,4 millió dollárt termeltek.
 
A DefiLlama szerint az Uniswap nagyjából 5,93 milliárd dollár összértéket (TVL) is felhalmozott, ami az ötödik legnagyobb összeg a DeFi szektorban, míg a PancakeSwap a hetedik helyen áll 4,27 milliárd dollár értékű TVL-lel. A MakerDAO a legnagyobb platformot képviseli 9,82 milliárd dolláros TVL-lel.
 
Annak ellenére, hogy az Uniswap erős keresletet és likviditást biztosít, 2022-ben ugyanúgy visszaesett a natív eszköz, a UNI ára. Január eleje óta az UNI körülbelül 67%-ot esett, mostanában 5,59 dolláron mozog. A token történelmi csúcsa május elején 44,92 dollár volt, azóta 87,5%-ot esett.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.