2021 viharos évében is verhetetlen a Bitcoin megtérülése

Szerző: | okt 11, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A Bitcoin megtérülése felülmúlta az arany, ezüst, az S&P 500, Nasdaq, Apple, Facebook, Tesla és egyéb indexeket is 2021-ben.
 
 

Kiváló befektetési eszköz volt a Bitcoin az elmúlt egy évben is

A Bitcoin ma 56 000 dolláros árfolyam körül mozog. Ez azt jelenti, hogy körülbelül 90% -kal nőtt az értéke 2021 eleje óta. Bár ez önmagában is lenyűgöző, az még figyelemre méltóbb, hogy a Bitcoin megtérülése felülmúlt olyan jól ismert befektetési eszközöket, mint például a legnépszerűbb tőzsdei indexek, a világ legnagyobb vállalatai, valamint az olyan nemesfémek, mint az arany és az ezüst.
 
Bitcoin megtérülése | Cryptofalka

Forrás: Cryptopotato

A grafikonon (felülről lefele haladva) a Bitcoin, a Google, a Microsoft, az S&P 500 részvény index, az Apple, a Tesla, az Amazon, az arany és az ezüst idei teljesítményeit láthatjuk. Az év elején még jócskán a Bitcoin vezette a mezőnyt, majd a nagyobb korrekciója után lecsúszott a dobogóról. A mostani emelkedéssel viszont újra az első helyre ugrott.

 

S&P500 és a Nasdaq is elmaradt a Bitcoin megtérülésétől

Az elsődleges kriptovaluta nagyjából 28,9 ezer dollárral lépett át 2021-be. Áprilisban 65 000 dollárra, sosem látott magasságokba emelkedett az árfolyam, ami a jelenlegi mindenkori csúcs. Ezután néhány zűrzavaros hónap következett a FUD által, kezdetben Elon Musknak, később Kínának köszönhetően.
 
kriptovaluta befektetés I Cryptofalka

Forrás: https://stockhead.com.au/

 
Miután a júliusi 30 000 dollár alá süllyedt, a Bitcoin piacon pozitív hangulat uralkodott és folytatta bika futását, amíg majdnem megduplázta értékét 55 000 dolláron. Pontosabban ez azt jelenti, hogy majdnem 90% -kal. Míg elfogult találgatások csapdájába esnénk, hogy az év végén akár 100 000 dolláros árfolyamot is elérhet, érdemes megvizsgálni, hogy a legnépszerűbb kriptovaluta hogyan hasonlítható össze a hagyományosabb pénzügyi szféra más eszközeivel.
 
A legnépszerűbb tőzsdeindex – az S&P 500, az amerikai tőzsdéken jegyzett 500 legnagyobb vállalat teljesítményét követi nyomon. Idén valóban jól teljesített, 3700 dollárnál lépett be 2021-be és szeptember elején új ATH -t ért el 4520 dolláron. Jelenleg kissé visszaesett, 4390 dollár korül mozog az árfolyam. Ez nagyjából 18% -os növekedést jelent a tíz hónap alatt. Ugyanakkor a Nasdaq Composite index valamivel szerényebb nyereséget regisztrált az év eleje óta, alig 15%-ot. Érdekes módon a Dow Jones ipari átlag nagyon hasonló százalékkal nőtt ugyanebben az időszakban.
 
Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka
 
Nézzük a világ legjelentősebb cégeinek egyedi részvényeit. Az Apple részvényei az előző évhez képest 10%-kal, a Microsoft YTD -megtérülése 35%-kal, az Amazoné mindössze 3%-kal, a Facebooké 23-kal és a Teslaé 7,5%-kal emelkedett. A Google teljesített a legjobban, figyelemre méltó 61% -os növekedést ért el. Ennek ellenére egyikük sem éri el a Bitcoin megtérülését az éves nyereséget tekintve.
 
 

Bitcoin vs. Arany vs. Ezüst

Mivel sokan digitális aranynak tekintik, érdemes összehasonlítani a legnépszerűbb kriptovalutát a sárga fémmel és talán az ezüsttel is. Végül is az ezüst piaci kapitalizációja még mindig nagyobb, mint a Bitcoiné, legalábbis a 8marketcap.com szerint.
 
Bitcoin vs gold | Cryptofalka

Forrás: https://www.cryptotimes.io/

 
A két fémnek manapság különösen népszerűnek kellene lennie, mert sok befektető menekül a globális gazdasági válság és a bizonytalanságot növekvő infláció elől. Mégis az arany árfolyama, ami egyébként vitathatatlanul a legtöbbet használt értéktároló, leesett az év eleje óta. Több mint 7%-kal csökkent. Ezüst helyzete még rosszabb, mivel az előző évhez képest 17% -kal csökkent a dollárral szemben. Következésképpen a két legnépszerűbb nemesfém egyike sem közelítheti meg a Bitcoint megtérülését az éves nyereség szempontjából.
 
Mint ilyen, nem olyan nagy meglepetés, hogy számos prominens név, mint például Anthony Scaramucci, Steve Wozniak és Michael Saylor a Bitcoint az aranynál jobb befektetési megoldásnak minősítette. 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.