Már 10 millió Ethereum van stakelve a hálózaton

Szerző: | márc 11, 2022 | Kriptovaluta

Az Ethereum hálózat újabb mérföldkőhöz érkezett, 25 milliárd dollárnyi ETH van hozzáadva a hálózat szerződéses címéhez.

 

Egyre közelebb kerül az Ethereum az átálláshoz

Jelenleg több mint 25 milliárd dollárt stakelnek az Ethereum hálózatán. A betétek, amelyek egyszerre 32 ETH-s kötegekre vannak felosztva, most az Ethereum Beacon Chain érvényesítői, ami az első lépés a Consensus Layer nevű frissítésre (korábbi nevén Ethereum 2.0).

Ethereum I Cryptofalka

Forrás: crypto-news-flash.com

A frissítést követő legfigyelemreméltóbb változás az lesz, hogy az Ethereum a Proof of Work (PoW) konszenzusos algoritmusáról, mint például a Bitcoin jelenlegi mechanizmusa, a Proof of Stake -re (PoS) vált át. És az a 10 millió Ethereum, amely most a letéti szerződésben van zárva, kulcsszerepet fog játszani ebben a következő iterációban.

Ennek az az oka, hogy ahelyett, hogy bonyolult számítási feladatokra és extrém energiaterhelésre hagyatkozna a tranzakciók feldolgozásakor, a PoS-tervezés a bányászokat érvényesítőkre cseréli. Ezek az érvényesítők és a „tétbe helyezett” Ethereum gazdasági ösztönzőt jelentenek a jogszerű tranzakciók feldolgozására. Ha csalárd tranzakciót kísérelnek meg feldolgozni, például azt mondják, hogy ugyanazt az ETH-t kétszer költötték el, akkor eltávolítják őket, vagy pénzbüntetést kapnak.
 
Bár egy validátor gép futtatásának hardverigénye még mindig elég magas a laikusok számára, minden bizonnyal kevésbé megerőltető, mint például egy bányászfarm felépítése Kazahsztánban.
 
Az érvényesítőket is jutalmazzák azért, mert fontos pontjai az ökoszisztémának. A Staking Rewards szerint az Ethereum 2.0 validátorok jelenlegi jutalma 4,81%. Összehasonlításképpen, a Terra és Solana részesedése 6,07%-ot, illetve 5,72%-ot termel a felhasználóknak.
 

Kik stakelik az Ethereumot?

Ha közelebbről megvizsgáljuk a betéti szerződést, az érintett entitások változatosak. A Kraken egyik ETH pénztárcája például szerepel a listán. Ennek az az oka, hogy sok kriptotőzsde, mint például a Kraken, befektetési szolgáltatásokat kínál felhasználóinak. Ahelyett, hogy otthoni validátort kellene beállítani, le lehet kötni az ETH-t olyan tőzsdéken, mint a Binance, Gemini, Coinbase, hogy hasonló hozamot érjen el, különösebb erőfeszítés nélkül.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Több megoldás is létezik, köztük a Lido Finance és a Rocket Pool. Bárhogyan is kockáztatnak, a felhasználók a jelek szerint minden eddiginél nagyobb lendülettel néznek szembe az Ethereum közelgő átállásának elindításával.

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.