Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
2021 októberi árszintre csökkent az ETH tranzakciós díja

2021 októberi árszintre csökkent az ETH tranzakciós díja

Az Ethereum (ETH) tranzakciós díja tavaly október óta nem volt ilyen alacsony; a költségek átlagosan 15 dollárra csökkentek.

 

Az Ethereum tranzakciós díja egyre olcsóbb

Az ERC-20-as hálózat felhasználóinak van okuk az örömre, ugyanis hónapok óta nem volt ilyen alacsony az Ethereum tranzakciós díj. Az már csak hab a tortán, hogy ez a jelenség az L2-es (layer 2) megoldásokra is kiterjed. Az L2Fees adatai szerint az összes népszerű infrastruktúrán átlagosan 1 dollárnál alacsonyabb áron tud tranzakciót indítani az, aki a layer 2-es megoldásokat választja.
 
Az Ethereum egyfajta svájci bicska blokklánc. Nagy dApp-ok, decentralizált tőzsdék, vállalati alkalmazások okos szerződései, altcoinok, stabilcoinok, NFT-k és számtalan más innovatív termék fut a hálózaton. Azonban mindennek ára van, ugyanis ez a népszerűség tartja magasan az Ethereum tranzakciók költségeit, megnehezítve az elfogadás lehetőségét, amivel számos versengő blokkláncot juttat előnyösebb helyzetbe.
 
Úgy tűnik azonban, hogy ez a régóta tartó drágulás most megtorpant. A Bitinfocharts adatai szerint a blokklánc átlagos tranzakciós díja elérte a 15,31 dollárt, amelyre 2021 októbere óta nem volt példa.
 
Ethereum tranzakciós díj I Cryptofalka Forrás: Bitinfocharts
 
Ez több mint 75%-os átlag csökkenést jelent 2021 novembere óta, amikor is a tranzakciók költsége 62,8 dolláros magaslatokba emelkedett. Ahogyan azt a fenti ábra is mutatja, a medián átutalási díj elérte a 6,67 dollárt, ami enyhülést nyújt azon felhasználóknak, akik csak egy egyszerű tranzakciót szeretnének végrehajtani.
 

Miért számítanak a díjak?

A díjkérdés kritikus jelentőségű az Ethereum (és minden blokklánc) fenntarthatósága szempontjából. Az összes Proof of Work (PoW) blokkláncon a tranzakciókat végrehajtó felhasználók egyfajta licitálási folyamatban versenyeznek műveleteik gyorsabb feldolgozásáért.
 
Ethereum tranzakciós díj I Cryptofalka Forrás: laptrinhx.com
 
Egyszerűen fogalmazva, minél több díjat fizet valaki a bányászoknak, annál gyorsabban érkezik meg a tranzakció megerősítése. A Bitcointól eltérően azonban az Ethereum nem csak a értékőrzésre szolgál, hanem egy Turing-teljes blokklánc, ami azt jelenti, hogy összetett műveletekkel decentralizált alkalmazásokat futtathat.
 
Azonban minél összetettebb a szolgáltatás, annál több bányászati ​​teljesítményre van szükség a tranzakciók lebonyolításához. Emiatt normális, hogy akár több száz dolláros díjat számítanak fel egy összetett token-csere esetén, különösen a gyors ügyleteknél, ahol néhány másodperc határozza meg a különbséget nyereség vagy a veszteség között.
 
A végső megoldást az Ethereum tranzakciós költségeinek csökkentésére az új Ethereum Consensus Layer, korábbi nevén ETH 2.0 jelentheti. Immáron tokenek lekötésével (PoS) olyan skálázhatósági megoldások bevezetésére törekednek a fejlesztők, mint a sharding, ami potenciálisan másodpercenként közel 100 000 tranzakció feldolgozási kapacitását teszi lehetővé.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Ez az út hosszú és bonyolult lesz a hálózat számára, ezért sokan szkeptikusak. Addig is a legjobb megoldást a L2-es megoldások jelentik, például a Polygon vagy a Loopring használata, esetleg a versengő blokkláncok, mint a BSC vagy a Solana hálózata.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.43% $63,954.99
Ethereum ETH -1.02% $3,065.87
BNB BNB -0.20% $559.34
Solana SOL -0.82% $143.05
XRP XRP 3.49% $0.5174
Dogecoin DOGE 0.64% $0.1535
Cardano ADA 1.97% $0.4817
Litecoin LTC 1.94% $82.82
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!