2021 októberi árszintre csökkent az ETH tranzakciós díja

Szerző: | febr 14, 2022 | Ethereum hír, Kriptovaluta

Az Ethereum (ETH) tranzakciós díja tavaly október óta nem volt ilyen alacsony; a költségek átlagosan 15 dollárra csökkentek.

 

Az Ethereum tranzakciós díja egyre olcsóbb

Az ERC-20-as hálózat felhasználóinak van okuk az örömre, ugyanis hónapok óta nem volt ilyen alacsony az Ethereum tranzakciós díj. Az már csak hab a tortán, hogy ez a jelenség az L2-es (layer 2) megoldásokra is kiterjed. Az L2Fees adatai szerint az összes népszerű infrastruktúrán átlagosan 1 dollárnál alacsonyabb áron tud tranzakciót indítani az, aki a layer 2-es megoldásokat választja.
 
Az Ethereum egyfajta svájci bicska blokklánc. Nagy dApp-ok, decentralizált tőzsdék, vállalati alkalmazások okos szerződései, altcoinok, stabilcoinok, NFT-k és számtalan más innovatív termék fut a hálózaton. Azonban mindennek ára van, ugyanis ez a népszerűség tartja magasan az Ethereum tranzakciók költségeit, megnehezítve az elfogadás lehetőségét, amivel számos versengő blokkláncot juttat előnyösebb helyzetbe.
 
Úgy tűnik azonban, hogy ez a régóta tartó drágulás most megtorpant. A Bitinfocharts adatai szerint a blokklánc átlagos tranzakciós díja elérte a 15,31 dollárt, amelyre 2021 októbere óta nem volt példa.
 
Ethereum tranzakciós díj I Cryptofalka

Forrás: Bitinfocharts

 
Ez több mint 75%-os átlag csökkenést jelent 2021 novembere óta, amikor is a tranzakciók költsége 62,8 dolláros magaslatokba emelkedett. Ahogyan azt a fenti ábra is mutatja, a medián átutalási díj elérte a 6,67 dollárt, ami enyhülést nyújt azon felhasználóknak, akik csak egy egyszerű tranzakciót szeretnének végrehajtani.
 

Miért számítanak a díjak?

A díjkérdés kritikus jelentőségű az Ethereum (és minden blokklánc) fenntarthatósága szempontjából. Az összes Proof of Work (PoW) blokkláncon a tranzakciókat végrehajtó felhasználók egyfajta licitálási folyamatban versenyeznek műveleteik gyorsabb feldolgozásáért.
 
Ethereum tranzakciós díj I Cryptofalka

Forrás: laptrinhx.com

 
Egyszerűen fogalmazva, minél több díjat fizet valaki a bányászoknak, annál gyorsabban érkezik meg a tranzakció megerősítése. A Bitcointól eltérően azonban az Ethereum nem csak a értékőrzésre szolgál, hanem egy Turing-teljes blokklánc, ami azt jelenti, hogy összetett műveletekkel decentralizált alkalmazásokat futtathat.
 
Azonban minél összetettebb a szolgáltatás, annál több bányászati ​​teljesítményre van szükség a tranzakciók lebonyolításához. Emiatt normális, hogy akár több száz dolláros díjat számítanak fel egy összetett token-csere esetén, különösen a gyors ügyleteknél, ahol néhány másodperc határozza meg a különbséget nyereség vagy a veszteség között.
 
A végső megoldást az Ethereum tranzakciós költségeinek csökkentésére az új Ethereum Consensus Layer, korábbi nevén ETH 2.0 jelentheti. Immáron tokenek lekötésével (PoS) olyan skálázhatósági megoldások bevezetésére törekednek a fejlesztők, mint a sharding, ami potenciálisan másodpercenként közel 100 000 tranzakció feldolgozási kapacitását teszi lehetővé.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Ez az út hosszú és bonyolult lesz a hálózat számára, ezért sokan szkeptikusak. Addig is a legjobb megoldást a L2-es megoldások jelentik, például a Polygon vagy a Loopring használata, esetleg a versengő blokkláncok, mint a BSC vagy a Solana hálózata.
 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka