Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
2021-ben 880%-kal nőtt a kriptovaluták elfogadása

2021-ben 880%-kal nőtt a kriptovaluták elfogadása

A világ rohamos ütemben ismeri meg a kriptovalutákat. A tavalyi évhez képest globálisan 880%-kal nőtt a kriptovaluták elfogadása. 

A feltörekvő gazdaságokban nőtt leginkább a kriptovaluták elfogadása. Ezek az országok tesznek a legtöbbet azért, hogy a kriptovaluták globális jelenséggé váljanak. A kisebb országok már megelőzik a fejlett országokat a kriptovaluta felhasználásban. A Chainalysis szerint a globális kripto ökoszisztéma alkalmazása 880% -kal nőtt az elmúlt évhez képest. Az elfogadás növekedése főként a Peer to Peer kereskedési tevékenységnek és a Bitcoin természetének köszönhető.

 

A kisebb országokban nagyobb mértékben nőtt a kriptovaluták elfogadása

Ha a globális térképre tesszük az elfogadás növekedését, akkor teljesen más képet látunk mint a múlt évben. Az idei globális kriptovaluta elfogadási index szerint Vietnam, India és Pakisztán vezeti a kriptovaluta bevezetési listát. Tavaly India és Pakisztán nem is szerepelt a listán, Vietnam pedig a 10. helyen állt. 

Globális kriptovaluta elfogadás | Cryptofalka Forrás: Chainalysis

2020-ban Oroszország, Ukrajna és Venezuela vezette a sort. Most Ukrajna a 4. helyen, Venezuela 7. helyen áll, Oroszország pedig kiesett a top 10-ből. Kína eltűnt a rangsorból, ami egyébként logikus, figyelembe véve az iparággal szembeni barátságtalan szabályozásokat.

A Chainlaysis jelentéséből az is kiderül, hogy a Peer to Peer kereskedés növekedése a kisebb országokban meghaladta a kínaiak és az amerikaiak kereskedési volumenét. Az amerikaiaknál csökkenés tapasztalható a Peer to Peer kereskedésben.

Az Egyesült Államok és Kína Peer to Peer tranzakcióinak volumene nagyjából összhangban volt a globális teljes volumennel, ami 2020 júniusában kezdett eltérni. Ekkor az Egyesült Államok és Kína Peer to Peer tranzakciói elkezdtek csökkenni. - áll a jelentésben

 

Nehéz mérni a kriptovaluták elfogadását

A Peer to Peer kereskedés a Chainalysis rangsorában bekövetkezett változások elsődleges hajtóereje. A Bitcoin kereskedés iránti hirtelen érdeklődés mögött azonban a globális pénzügyi válság és a leginkább depressziós gazdaságokat érintő okok húzódhatnak meg.

Bitcoin elfogadás | Cryptofalka Forrás: https://criptomonedaseico.com/

A jelentésben azzal érveltek, hogy a rangsor elején álló országok jelentős részének éles leértékeléssel és felgyorsult inflációs folyamatokkal kellett megküzdenie. Ennek ellensúlyozására a lakosság hajlamos olyan eszközöket keresni, amelyek értékmegőrzőként funkcionálnak, és erre a Bitcoin a tökéletes jelölt volt.

Sok feltörekvő piac jelentős deviza leértékeléssel szembesül, ami arra kényszeríti a lakosokat, hogy a megtakarításaik megőrzése érdekében kriptovalutákat vásároljanak Peer to Peer platformokon. Ugyanezekben a gazdasági térségekben pedig mások kriptovalutát használnak nemzetközi tranzakciók végrehajtására, akár egyéni átutalásokra, akár kereskedelmi felhasználásra, például áruk vásárlására importáláshoz és eladáshoz. - részletezi a Chainalysis jelentése

A Chainalysis folyamatosan tökéletesíti módszereit a mérések végrehajtására. Az idei módszertan megváltozott, és abbahagyták a lakosság kriptovaluta betétek számának arányosítását a lakosságban internethasználók számával. A cég létrehozott egy DeFi elfogadási indexet is, hogy beépítse a decentralizált platformokon keresztül történő cseréket is. Ezt a jelentést a cég következő hetekben hozza nyilvánosságra.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.84% $64,697.61
Ethereum ETH 0.86% $3,167.42
BNB BNB 1.02% $613.45
Solana SOL -0.98% $146.6
XRP XRP -0.07% $0.5281
Dogecoin DOGE 0.25% $0.1525
Cardano ADA -0.42% $0.4744
Litecoin LTC 0.55% $84.21
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!