2021-ben 880%-kal nőtt a kriptovaluták elfogadása

Szerző: | aug 21, 2021 | Bitcoin hír, Kriptovaluta

A világ rohamos ütemben ismeri meg a kriptovalutákat. A tavalyi évhez képest globálisan 880%-kal nőtt a kriptovaluták elfogadása. 

A feltörekvő gazdaságokban nőtt leginkább a kriptovaluták elfogadása. Ezek az országok tesznek a legtöbbet azért, hogy a kriptovaluták globális jelenséggé váljanak. A kisebb országok már megelőzik a fejlett országokat a kriptovaluta felhasználásban. A Chainalysis szerint a globális kripto ökoszisztéma alkalmazása 880% -kal nőtt az elmúlt évhez képest. Az elfogadás növekedése főként a Peer to Peer kereskedési tevékenységnek és a Bitcoin természetének köszönhető.

 

A kisebb országokban nagyobb mértékben nőtt a kriptovaluták elfogadása

Ha a globális térképre tesszük az elfogadás növekedését, akkor teljesen más képet látunk mint a múlt évben. Az idei globális kriptovaluta elfogadási index szerint Vietnam, India és Pakisztán vezeti a kriptovaluta bevezetési listát. Tavaly India és Pakisztán nem is szerepelt a listán, Vietnam pedig a 10. helyen állt. 

Globális kriptovaluta elfogadás | Cryptofalka

Forrás: Chainalysis

2020-ban Oroszország, Ukrajna és Venezuela vezette a sort. Most Ukrajna a 4. helyen, Venezuela 7. helyen áll, Oroszország pedig kiesett a top 10-ből. Kína eltűnt a rangsorból, ami egyébként logikus, figyelembe véve az iparággal szembeni barátságtalan szabályozásokat.

A Chainlaysis jelentéséből az is kiderül, hogy a Peer to Peer kereskedés növekedése a kisebb országokban meghaladta a kínaiak és az amerikaiak kereskedési volumenét. Az amerikaiaknál csökkenés tapasztalható a Peer to Peer kereskedésben.

Az Egyesült Államok és Kína Peer to Peer tranzakcióinak volumene nagyjából összhangban volt a globális teljes volumennel, ami 2020 júniusában kezdett eltérni. Ekkor az Egyesült Államok és Kína Peer to Peer tranzakciói elkezdtek csökkenni. – áll a jelentésben

 

Nehéz mérni a kriptovaluták elfogadását

A Peer to Peer kereskedés a Chainalysis rangsorában bekövetkezett változások elsődleges hajtóereje. A Bitcoin kereskedés iránti hirtelen érdeklődés mögött azonban a globális pénzügyi válság és a leginkább depressziós gazdaságokat érintő okok húzódhatnak meg.

Bitcoin elfogadás | Cryptofalka

Forrás: https://criptomonedaseico.com/

A jelentésben azzal érveltek, hogy a rangsor elején álló országok jelentős részének éles leértékeléssel és felgyorsult inflációs folyamatokkal kellett megküzdenie. Ennek ellensúlyozására a lakosság hajlamos olyan eszközöket keresni, amelyek értékmegőrzőként funkcionálnak, és erre a Bitcoin a tökéletes jelölt volt.

Sok feltörekvő piac jelentős deviza leértékeléssel szembesül, ami arra kényszeríti a lakosokat, hogy a megtakarításaik megőrzése érdekében kriptovalutákat vásároljanak Peer to Peer platformokon. Ugyanezekben a gazdasági térségekben pedig mások kriptovalutát használnak nemzetközi tranzakciók végrehajtására, akár egyéni átutalásokra, akár kereskedelmi felhasználásra, például áruk vásárlására importáláshoz és eladáshoz. – részletezi a Chainalysis jelentése

A Chainalysis folyamatosan tökéletesíti módszereit a mérések végrehajtására. Az idei módszertan megváltozott, és abbahagyták a lakosság kriptovaluta betétek számának arányosítását a lakosságban internethasználók számával. A cég létrehozott egy DeFi elfogadási indexet is, hogy beépítse a decentralizált platformokon keresztül történő cseréket is. Ezt a jelentést a cég következő hetekben hozza nyilvánosságra.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.