Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Háttérbe szorítja a Bitcoin az arany befektetéseket

Háttérbe szorítja a Bitcoin az arany befektetéseket

A Bloomberg elemzője szerint a befektetőket, mint értékörző befektetés, jobban érdekli már a digitális Bitcoin, mint az arany.

 

A távoli jövőben akár átveheti az arany értékörző szerepét is a Bitcoin

Számos adat arra utal, hogy jelenleg a Bitcoin népszerűsége (BTC) megelőzi az aranyat, mint elsődleges biztonságos értékörzőt. Ez pedig tovább növelheti a kriptovaluták széleskörű elfogadását. Mike McGlone, a Bloomberg pénzügyi elemzője szerint, a biztonságos értékörzőként használt eszközök közötti harc az adatok alapján kezd a Bitcoin javára eldőlni. Az utóbbi időben jóval több a Bitcoin befektetés, mint az arany-eszköz vásárlás.

Az aranynak mindig lesz helye az ékszerek között és gyűjteményekben, de a legtöbb jel arra utal, hogy a Bitcoin az aranyat felváltja befektetők portfoliójában. 

– mondta McGlone

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

 

Az arany rovására terjeszkedik a digitális arany a Bitcoin

A Bloomberg diagrambjából kiderül, hogy 2020 közepe óta a Bitcoin az arannyal együtt erősödik. Viszont eközben az összes ismert arany ETF állománya jelentősen csökkent. Ez azt jelenti, hogy a befektetők az arany rovására helyezték tőkéjüket Bitcoinba. Ami amúgy nem csak az elmúlt 1 évben, de az elmúlt 10 évben is messze felülmúlta a fizikai arany érték növekedését.

https://twitter.com/mikemcglone11/status/1368916150218874881

McGlone már régóta a Bitcoin hírnöke. Sokszor hangoztatta már, hogy a Bitcoin átveszi az arany helyét és népszerűbb befektetési eszköz lesz. Február elején azt jósolta, hogy a Bitcoin gyorsan eléri majd az 50.000 dolláros árfolyamot, majd kevesebb mint két héttel ezután a Bitcoin a valóságban is túllépte az 50.000 dolláros árszintet. 

2020 novemberében McGlone azt is megjósolta, hogy a Bitcoin a következő két évben elérheti a 170.000 dolláros árszintet is. Míg tegnap a Bitcoin ára 51.100 dollár körül mozgott, 1,3%-os emelkedést elérve, addig az arany 1,8%-ot csökkent unciánként a dollárral szemben.

 

Ajánlott podcast műsorunk a témában:

[buzzsprout episode='6216340' player='true']

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.97% $66,685.17
Ethereum ETH -0.58% $3,464.66
BNB BNB -2.33% $580.39
Solana SOL -1.53% $176.2
XRP XRP 0.23% $0.5981
Dogecoin DOGE -1.96% $0.1348
Cardano ADA -4.00% $0.4195
Litecoin LTC -3.90% $71.27
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!