Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
2030-ra 1 milliárd kriptovaluta felhasználó lehet

2030-ra 1 milliárd kriptovaluta felhasználó lehet

A Bitget és a Foresight Ventures előrejelzései szerint 2030-ra a kriptovaluta felhasználók elérhetik az 1 milliárdos mérföldkövet. 

 

Növekszik a kriptovaluta felhasználók száma

A Boston Consulting Group (BCG), a Bitget és a Foresight Ventures közös tanulmánya feltárta, hogy a digitális eszközök bevezetése még csak a kezdeti szakaszban jár. Ha a tendencia folytatódik, a kriptovaluta felhasználók teljes száma 2030-ra eléri az egymilliárdot.
 
Kriptovaluta használat | Cryptofalka Forrás: thetimes.co.uk
 
A kutatás szerint a kriptovaluta használat még mindig kezdeti stádiumban van. A teljes egyéni vagyon mindössze 0,3%-a oszlik meg az eszközosztályban. Összehasonlításképpen: az emberek pénzeszközeinek 25%-át részvényekre, például magáncégek részvényeire allokálják.
 
Az amerikaiak hajlamosak nagy összegeket digitális eszközökbe fektetni, míg az afrikaiak épp ellenkezőleg. Egy afrikai kontinensről származó befektető átlagosan körülbelül 190 dollár értékű kriptoval rendelkezik. Az alacsony bevezetési arány és a közelmúltbeli piaci visszaesés ellenére a Bitget és a Foresight Ventures arra számít, hogy a következő években új emberek csatlakoznak a digitális eszközök univerzumához.
 
 
 
 
Összehasonlítva az eszközosztályt az internet 1990-es évekbeli fejlődésével, a szervezetek számításai szerint a kriptovaluta felhasználók száma 2030-ra valószínűleg eléri az egymilliárdot. Érdemes megjegyezni, hogy a professzionális kereskedők vonzóbbnak találják a digitális eszközipart, mint mások. A lakossági befektetők mintegy 300 millió dollárt, vagyonuk 4%-át osztották szét benne, míg az intézményi befektetők teljes portfóliójuk csupán 2%-át.
„Az intézményi befektetők közül a fedezeti alapok és a kockázatitőke-társaságok a fő befektetők. Ezek a szereplők 2020 negyedik negyedévétől 2021 végéig csaknem megduplázták kitettségüket 70 milliárd dollárra. Arra számítunk, hogy az allokációk továbbra is növekedni fognak” – áll a tanulmányban.
Nexo kriptovaluta váltó

 

 

A Coinbase vezérigazgatója hasonlóan prognosztizál

Idén májusban Brian Armstrong – a Coinbase vezérigazgatója és társalapítója – szintén azt jósolta, hogy a kriptovaluta felhasználók száma globálisan egymilliárdra emelkedik. A fent említett tanulmányokkal ellentétben Armstrong úgy véli, hogy ez a mérföldkő a következő 20 évben fog bekövetkezni.
 
Az ügyvezető előrejelzése nem nélkülözi a logikát, mivel a kripto alkalmazása az utóbbi időben egyre csak növekszik, különösen a tavalyi bikapiac idején. 2021 első hat hónapjában a piacon érintett személyek száma több mint kétszeresére nőtt, és meghaladta a 220 milliót. Különböző források szerint jelenleg több mint 300 millió embert lehet kriptovaluta felhasználónak tekinteni.
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 0.11% $66,626.68
Ethereum ETH 1.66% $3,240.74
BNB BNB 0.22% $604.69
Solana SOL 0.75% $157.12
XRP XRP -0.51% $0.5471
Dogecoin DOGE 2.67% $0.1631
Cardano ADA -1.74% $0.5026
Litecoin LTC 1.44% $86.02
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!