Bitcoin bányászat a globális CO2 kibocsátás 0,9%-ért felelős

Szerző: | szept 22, 2021 | Kriptovaluta bányászat

Az NYDIG becslései szerint, a Bitcoin bányászat a következő évtizedben a globális villamosenergia fogyasztás 0,4%-át fogja kitenni.

 

Elenyésző a Bitcoin bányászat CO2 kibocsátása

A New York Digital Investment Group (NYDIG) ebben a hónapban tette közzé „Bitcoin Net Zero” kutatását, amely megállapította, hogy a Bitcoin energiafogyasztása és CO2 kibocsátása az elkövetkező években nem fog emelkedni, még akkor sem, ha az árak igen. A kutatás feltárta, hogy a szén-dioxid kibocsátás a következő évtizedben a globális összérték 0,5% -a alatt marad.

Környezetbarát Bitcoin I Cryptofalka

Forrás: https://www.beingcrypto.com/

A tanulmány, amelyet a Castle Island Ventures partnere, Nic Carter és a NYDIG alapítója, Ross Stevens írt, azt tárgyalja, hogyan változhat a hálózat szén-dioxid kibocsátása a jövőben a Bitcoin árának ingadozásától, a bányászati ​​nehézségektől és az energiafogyasztástól függően. A tanulmány legrosszabb kilátásai szerint a Bitcoin kibocsátása még mindig a világ összes részének töredékét képviseli, még akkor is, ha a BTC ára 2030 -ra masszívan megemelkedik:

“Még a legagresszívabb, magas árú forgatókönyvünkben is, amelyben a Bitcoin 2030 -ra eléri a 10 000 milliárd dolláros piaci részesedést, kibocsátása a világ összes mennyiségének mindössze 0,9 % -át teszi ki, energiaköltségei pedig mindössze 0,4 % -át teszik ki a globális teljes mennyiségnek.” -áll a tanulmányban

 

A piaci verseny miatt a megújuló energiaforrások felé húznak a bányászok

A jelentés a Bitcoin bányászat jövőbeli növekedését vetíti előre a 2020 -as adatok alapján. A kutatók kiszámolták a Bitcoin bányászok korábbi villamosenergia fogyasztását a hálózati hashrate és a gép hatékonyságának függvényében. A 2020-as évre a szerzők megállapították, hogy a Bitcoin 62 terawattóra (TWh) áramot fogyasztott, és 33 millió tonna szén-dioxid kibocsátást produkált, ami a globális energiafogyasztás mindössze 0,04% -át és a globális szén-dioxid kibocsátás 0,1% -át teszi ki. A szerzők azt állították, hogy a Bitcoin bányászatból származó szén hulladék „globális értelemben jelentéktelen” volt 2020 -ban.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

Jelenleg a Bitcoin bányászat évente 101 TWh -t használ, vagyis a globális villamos energia 0,45% -át. A Cambridge Egyetem szerint, a Bitcoin hálózat több energiát fogyaszt, mint a Fülöp szigetek egész országa. Az egyetem azonban azt is megállapította, hogy a Bitcoin kevesebb áramot fogyaszt, mint az Egyesült Államok összes hűtőszekrénye együttvéve, és a lakossági klímaberendezések világszerte felhasznált energiájának mindössze 4,6% -a.

A jelentés arra a következtetésre is jutott, hogy a jövőben a Bitcoin bányászat „szén-dioxid mentesítésére” vonatkozó kilátásai jelentős előrelépést mutatnak:

“Hosszabb távon a Bitcoin szén-dioxid kibocsátásának intenzitása (és ezzel együtt a Bitcoin abszolút szén-dioxid kibocsátása) csökkenni fog, mivel a megújuló energiaforrások fejlődése folytatódik, és az országok törekednek a szén-dioxid mentesítésre.”

A Bitcoin bányászat jelentős része, durván 60%-a már ma is zöld energiából származik. Ez nagyban felülmúlja a többi iparág hasonló értékét.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.