A Bitcoin ETF elfogadása elindíthatja az újabb bull runt

Szerző: | szept 1, 2021 | Kriptovaluta

Amerikában a Bitcoin ETF jóváhagyása ajtót nyithat a konzervatívabb befektetők előtt, visszafordíthatatlan hatással lehet a BTC árfolyamára.

 

Egyes pénzügyi szakértők úgy vélik, hogy a kriptovaluták árát kizárólag a befektetők spekulációi határozzák meg, és az elmúlt években a kritikusok azt sugallták, hogy a fix kamatozású instrumentumoknak, például a kincstárjegyeknek nincs közük a digitális eszközökhöz. Ez a nézőpont meglehetősen pontos, mert jelenleg az eszközosztály legtöbb befektetője nem fektethet be Bitcoinba (BTC) és altcoinba.

Az állami nyugdíjalapok, fix kamatozásúak, és a legtöbb tőkeáttétel nélküli részvény- és multimarket-alapú befektetési alap csak bizonyos eszközosztályokba fektethet be. Ezek a korlátozások a befektetési alapok vonatkozó szabályozásból, az alap saját szabályzatából és az ügyintéző kockázatértékeléséből adódnak.

 

Nem minden alap fektethet be a Grayscale Bitcoin Trust -ba

A befektetők alapkezelője a többség tudta és beleegyezése nélkül nem rendelkezhet abszolút irányítással a befektetési döntések felett. Az alapkezelő egy harmadik féltől származó társaság, amely közvetítőként működik az alapkezelő és a befektetők között a befektetésekhez kötött eszközök ellenőrzésére és forgalmazására. Ezért az alapkezelő dönthet úgy, hogy egy adott eszköz jelentős kockázatot jelent, és vagy korlátozza a kitettséget, vagy megtagadja a hozzáférést. Kriptovaluták tekintetében, a vagyonkezelői alap a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) kitettséget azért nem vállal mert hitelkockázattal jár.

Amundi befektetések megoszlása | Cryptofalka

Forrás: https://about.amundi.com/

A globális vagyonkezelők jellemzően 30-60% -os fix kamatozású kitettséggel rendelkeznek, így nagyon valószínűtlen, hogy kriptovaluta kitettségnek lennének kitéve. Jó példa erre az Amundi, a vezető európai befektetési vállalkozás – több mint 2100 milliárd dollár értékű vagyonnal. A BCG Group szerint a globális eszközkészlet meghaladta a 100 000 milliárd dollárt, Észak Amerika ennek a számnak közel 50% -át birtokolja.

A Reuters szerint az euróövezet összes befektetési minősítésű vállalati kötvényének több mint a fele negatív hozammal kereskedik. Ez 7 700 milliárd dollár értékű államadósságot tartalmaz, amely a teljes összeg 70,8% -át teszi ki. A Financial Times beszámolója szerint, a globális negatív hozamú adósság értéke meghaladta a 16 500 milliárd dollárt, amit a befektetők pesszimistább kilátásai és a központi bankok kötvényvásárlása táplál.

 

A befektetők fokozatosan kilépnek a fix kamatozású befektetési stratégiákból

Okkal feltételezhető, hogy a negatív hozamot elérő befektetők végül a kockázatosabb eszközökre költöznek át, bár valószínűtlen, hogy a kriptovalutákra való teljes váltás bekövetkezik.

Fix kamatozású befektetések I Cryptofalka

Forrás: https://corporatefinanceinstitute.com/

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottságának (SEC) esetleges Bitcoin ETF jóváhagyása megnyitja az ajtót a pénzeszközök széles skálája előtt, amelyek jelenleg zárva vannak a kriptovaluta kitettségétől. Még akkor is, ha az ETF-et kizárólag a részvények és a több eszközből álló osztályok egy részére tartják fenn, az új eszköznek nem is kell 500 milliárd dollárt begyűjtenie ahhoz, hogy a Bitcoin piaci kapitalizációja 2000 milliárd dollár fölé kerüljön. Kevesebb mint 2,5 millió érmét helyeznek letétbe a tőzsdéken, ami 125 milliárd dollárnak felel meg.

 

Az árualapok jó befektetési termékek

Az iShares szerint, a globális árutőzsdei termékek értéke 263 milliárd dollárt tesz ki. Tekintettel arra, hogy nem minden befektetési alapot jegyeznek, ésszerű feltételezni, hogy a tényleges szám meghaladja az 500 milliárd dollárt. Ez azt jelenti, hogy ebből a konkrét eszközosztályból csupán 1% -os allokáció egyenlő 5 milliárd dollárral, és ez a mértékű befektetés biztosan elegendő lenne ahhoz, hogy a Bitcoin árát a 65 000 dolláros mindenkori csúcs fölé hajtsa.

árualap tőzsdék I Cryptofalka

Forrás: https://nairametrics.com/

Ha és amikor egy Bitcoin ETF -et jóváhagynak, akkor a kereskedők a jóváhagyás bejelentésekor előre futtatják a potenciális beáramlást, függetlenül attól, hogy a termékek mindössze 5 milliárd dollárt érnek-e el az első pár hónapban. Amíg a kormányok és a központi bankok továbbra is likviditást fecskendeznek be, kötvényeket vásárolnak és ösztönző csomagokat bocsátanak ki, addig fokozatos beáramlás lesz a kockázatosabb eszközök közé, ami növeli az ETF iránti keresletet.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.