A kínai traderek nem aggódnak az állami szigorítás miatt

Szerző: | jún 3, 2021 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

A hatóságok törekvéseinek ellenére a kínai kripto traderek továbbra is folytatják a tevékenységüket az OTC kereskedési platformokon keresztül.                                        

 

Mit lehet tenni, ha az állam beleszól(na) a egyén pénzügyeibe?

Kína 2017-ben betiltotta a kripto kereskedését arra hivatkozva, hogy a bitcoin és más kriptovaluták az illegális tevékenységek finanszírozásának és különféle átveréseknek a melegágya. A traderek viszont a legkevésbé sem aggódnak a kialakult helyzet miatt. 

A kriptovaluták elkötelezett hívei már régóta megkerülik a szabályozások okozta nehézségeket, a tőzsdén kívüli ügyletek (OTC) bonyolításához pl. VPN használatának segítségével férnek hozzá. A centralizált tőzsdék mint köztes szerplők így kimaradnak az adás vételekből, ezzel a kínaiak gond nélkül hozzáférnek a kriptovalutákhoz a hatósági tiltás ellenére.

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció szalag I Cryptofalka

Ez a fajta kereskedés két lépésben zajlik. Először az OTC platformra publikálnak vételi vagy eladási ajánlatokat. Ahol az eladó és a vevő megegyezik az árban és a gazdát cserélő kripto mennyiségében, a vevő egy külön platformon átküldi a megvásárolni kívánt kriptovaluta ellenértékét az eladó számára, majd az eladó közvetlenül a vevő címére küldi az adásvétel tárgyát képező bitcoint, vagy más digitális valutát. A kínai szabályozó szervek számára az ily módon kötött üzletek láthatatlanok. Kínában a többség kitartóan használja ezt a bejáratott csatornát, a jelenlegi medvés hírek közepette is.

 

Hogyan gyűrűzik be a pánik Kínából a kripto piacra?

Az elmúlt hetekben a teljes kripto piac jelentős zuhanást szenvedett el az aktuális új korlátozások miatt. Ami konkrét kínai helyzetet illeti, három nagyobb fizetési szolgáltató állt be nyilvánosan a kormány állásfoglalása mögé, Több mint valószínű, hogy ez okozta az árfolyamok kedvezőtlen alakulását.

btc chart

Az utóbbi időben a kriptovaluta árfolyamok az egekbe szöktek, majd lezuhantak, ezalatt  hatalmas forgalom mellett zajlott a spekulatív kereskedés, ami hatalmas kockázatokat és veszteségeket okozott az embereknek, ez pedig nemkívánatos külső behatás a működő pénzügyi rendszerbe. – vélték a kínai fizetési szolgáltatók.

A három érintett piaci szereplő a National Internet Finance Association of China, a China Banking Association, és a Payment and Clearing Association of China.

Nagy Gábor

OKEX_banner_Cryptofalka

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka