A Microsoft is beszáll a metaverzumba új fejlesztéseivel

Szerző: | nov 8, 2021 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

A Microsoft a metaverzumot hozná el több szolgáltatásának új fejlesztéseivel, a metaverzum felé több óriáscég is kacsingat már.

 

A Microsoft sem marad ki az új digitális valóságból a metaverzumból

A metaverzum lehetővé teszi számunkra, hogy az információs technológiát beágyazzuk a valódi világba, és a valódi világot beágyazzuk az információs technológiába. Valós jelenlétet hozunk bármilyen digitális térbe” – mondta Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója.

A tech. óriás Microsoft a Teams és az Xbox játékkonzol szolgáltatásainak frissítéseivel, valamint a “Dynamics 365 Connected Spaces” nevű új termékkel együtt elindul a metaverzum új valósága felé. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója a Microsoft Ignite konferencián jelentette be a cég Teams és Spaces metaverzum terveit.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

“A  metaverzummal valós jelenlétet hozunk bármilyen digitális térbe. Ami talán ennél is fontosabb, hogy képesek vagyunk magunkkal vinni az emberségünket, és megválaszthatjuk, hogyan akarjuk megteremteni ezt a világot” – mondta Nadella.

A Microsoft Teams frissítése a “Mesh” nevet kapta. A 2022-es kezdeti bevezetése személyre szabott digitális avatárokat és lenyűgöző tereket ad a felhasználóknak a metaverzumban való találkozáshoz. Ezek bármilyen eszközről elérhetők, és nincs szükség speciális felszerelésre”.

 

A Mesh fejlesztésének későbbi szakaszában a cégek egyéni tereket is létrehozhatnak. Így keretet tudnak a megbeszéléseknek vagy közösségi élményeknek.

 

A vállalatok számára is új munkakörnyezetet jelenthet

A Microsoft új Dynamics 365 Connected Spaces termékének első előzetese 2021 decemberében jelenik meg, és lehetővé teszi majd a cégek számára a metaverzum és a mesterséges intelligencia (AI) ötvözését a businessel. A Spaces segítségével a kamerákból származó megfigyelési adatokat lehet hasznosítani – legyen szó egy kis üzletről vagy egy gyárról – ebben a „hibrid munkakörnyezetben”.

“A meglévő kamerák erejével, a gépi látás és a megfigyelési adatok hasznosításával új perspektívát adunk az embereknek, helyeknek és tárgyaknak” – írta Vishal Sood, a Connected Spaces vezérigazgatója egy keddi blogbejegyzésben.

A telepítést követően egyszerűen kapcsoljuk be az AI-alapú modelleket, az úgynevezett készségeket (skills), hogy ezek segítsenek megérteni a konkrét forgatókönyveket, például a vásárlók viselkedését egy promóciós bemutatónál, a forgalmi mintákat és a térre jellemző egyedi meglátásokat.

A Microsoft videojátékokat gyártó cége, az Xbox “teljes gőzzel” azon dolgozik, hogy a metaverzumot integrálja játékaiba. A vezérigazgató azonban nagyon szűkszavú volt és nem szolgált konkrét újdonságokkal a játékszektorral kapcsolatban.

“Mindenki számíthat arra, hogy a játékiparban is tesszünk a dolgunkat” – mondta Nadella, majd hozzátette: “A Halo (Halo: The Master Chief Collection) egy metaverzum. A Minecraft egy metaverzum, és a Flight Sim is. Bizonyos értelemben ezek ma 2D-sek, és a kérdés az, hogy ezt most át lehet-e vinni egy teljesen 3D-s világba, és mi ezt tervezzük.”

 

Óriáscégek az új digitális világban

Nem a Microsoft az egyetlen tech. óriás, amely a héten metaverzum tervekkel állt elő. A Nike az “online virtuális világokban” való kizárólagos használatra nyújtotta be ikonikus logójának és szlogenjének védjegykérelmét. A cég két friss álláshirdetést is közzétett virtuális anyagtervezők számára.

A Nike szerint az újonnan felvett munkatársak “kulcsszerepet játszanak majd digitális világunk újradefiniálásában, bevezetve minket a metaverzumba”.

A közösségi médiaóriás Facebook is beleveti magát a metaverzumba. Meta néven újjáalakul és platformot biztosítana az alkotók számára virtuális online vállalkozások építéséhez. Összekapcsolja az online élményeket a fizikai világgal, és elindítja a “Reality Labs” nevű virtuális valósághardver-üzletágát.

a facebook saját digitális valóságát építi

A facebook saját digitális valóságát építi

Alexis Ohanian, a Reddit társalapítója kommentálta a Facebook terveit, és “a figyelemelterelés és igazi mesterhúzásának” nevezte, utalva a cég komoly problémáira. Bár Ohanian megjegyezte, hogy a Metát nem szabad “alábecsülni”. Eközben kihangsúlyozta, hogy a kriptoszektorból egy elég jól szervezett mozgalom létezik már ahhoz, hogy egy nyílt metaverzumot hozzanak létre, szemben a közösségi médiaóriás által ellenőrzött digitális világával:

”Jelenleg is épül az alulról jövő mozgalom a metaverzum létrehozására. Láttuk, hogy mi történik a kriptoközösségben… Sok embert látunk már most, akik felépítik azt, ami reményeim szerint egy sokkal organikusabb és élhetőbb világ lesz, szemben a Facebook által erőltetett és irányított terveivel.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka