A SWIFT fizetési szolgáltató belép a kripto-iparba

Szerző: | dec 26, 2021 | Blokklánc hír, Kriptovaluta

A SWIFT globális fizetési processzor bejelentette, hogy jövőre a digitális eszközök piacára kíván lépni egy tokenizációs kísérlet révén.

A biztonságos pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó globális szolgáltató, a SWIFT, 2022 első negyedévében egy innovatív kísérleti projekt elindítását tervezi, amely az interoperabilitást vizsgálja a születőben lévő eszköztokenizációs piacon.
 
 

SWIFT tokenizált eszközök küldését teszteli

A SWIFT-en kívül a kezdeményezés további résztvevői közé tartozik a Clearstream, a Northern Trust, a SETL is. Thomas Zschach, a SWIFT innovációs igazgatója elmondta, hogy mivel a szervezet több mint 11 000 intézményt képes összekapcsolni 200 országban, jó stratégiai helyzetben van ahhoz, hogy szorosan együttműködjön a tokenizált értékpapírok jövőjével.
 
SWIFT I Cryptofalka

Forrás: https://www.cryptopolitan.com/

“Várjuk az új kísérletek sorozatát, és a piaci szereplőkkel közösen végzett innovációt a tokenizált eszközök feltörekvő trendjével kapcsolatban” – mondta Zschach.
A kísérletek a SWIFT szerint mind a központi banki digitális valutákat (CBDC), mind a bevett fizetési módokat fogják használni, amelyek között szerepelhet az Egyesült Államok dollárja, vagy Unio eurója is.
 
 

Megugrott a tokenizált eszközök iránti érdeklődés

A digitális eszközosztály iránti érdeklődés folyamatosan növekszik. Bár a tokenizált eszközök piaci kapitalizációja kicsinek tűnik a kriptovalutákhoz képest, a piac 2027-re várhatóan 24 billió dollár fölé fog emelkedni – jelentette ki a SWIFT. 
 
Kriptovaluták I Cryptofalka

Forrás: https://www.finance-monthly.com/

 
Az utóbbi időben számos pénzügyi eszközt, például részvényeket, kötvényeket és egyéb nem likvid eszközöket, köztük árukat és ingatlanokat tokenizáltak. A bankok és az értékpapír-cégek sem maradnak ki a tokenizálási nyüzsgésből, mivel ezek az entitások a tokenizálásra frakcionálással reagálnak, amely folyamat során az eszközök töredékeit digitális tokenként értékesítik a likviditás és a hozzáférhetőség javítása érdekében.
 
A közlemény szerint, a kísérlet a résztvevők és a tokenizált eszközök létezése során interakcióba lépő rendszerek közötti információcsere javítására összpontosít.
“A SWIFT kísérletek sorozatát tervezi 2022 első negyedévében, kihasználva központi platformként betöltött megbízható szerepét a kibocsátási, fizetés (DVP) és visszaváltási folyamatok feltárására, hogy támogassa a súrlódásmentes és zökkenőmentes tokenizált eszközpiacot” – olvasható a jelentésben
 

A hagyományos pénzügyi rendszert fenyegeti a kripto

A SWIFT egy kommunikációs platform, amely összeköti a bankokat és más pénzintézeteket a határokon átnyúló fizetésekhez. A digitális valuták, például a kriptovaluták, a CBDC-k és a stablecoinok iránti érdeklődés megugrásával a SWIFT relevanciája a közeljövőben csökkenhet. 2019-ben a SWIFT elnöke, Yawar Shah azt mondta, hogy a kriptovaluták rendkívüli változásokat okoznak a globális pénzügyi térben.

Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Mi a Binance Earn és hogyan farmolhatsz kamatokat vele?

Kriptovalutát szerezni nem csak vásárlással, bányászással, vagy kereskedéssel lehet. A Binance tőzsde Binance Earn platformja számos blokklánc alapú saját pénzügyi termék tőkealapjához biztosít fedezetet és/vagy likviditást. Aki a tőzsde hitelezési, stakelési és DeFi tevékenységeihez hozzáteszi a lekötött tőkéjét, részesül a nyereségből passzív bevétel formájában.

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka

CryptoFalka heti hírlevél!

Szeretnél ingyenes altkoin elemzéseket kapni? Érdekel mi történt a Bitcoinnal és a Criptopiaccal a héten? Iratkozz fel heti hírlevelünkre!

Köszönjük! Sikeresen feliratkoztál hírlevelünkre.