A Uniswap leáll több, mint 100 token kereskedésével

Szerző: | júl 26, 2021 | Kriptovaluta, Tőzsde

A Uniswap szabályozási okok miatt megszünteti a weboldalán mintegy 100+ token listázását. A protokoll változatlan marad.

 

A Uniswap decentralizált, vagy mégsem?

Szabályozási ellenőrzésre számítva az Uniswap több tokent is eltávolított, amelyek értékpapír státuszban lehetnek. Ilyen például a Tether Gold és a tokenizált részvények olyan kriptográf platformokról, mint a Synthetix. A Uniswap arra hivatkozik, hogy szeretne többet tenni a  kripto-, és blokklánc ökoszisztéma “fejlődő szabályozási környezetéért”. Körülbelül 100 tokenről lehet szó. 

Maga a Uniswap protokoll nem változik, továbbra is támogatja a tokenek kereskedelmét. A változás a Uniswap weboldalon történik, amit a Brooklyn központú Uniswap Labs fejleszt. Kizárólag a weboldalról veszik le az adott tokenek kereskedési lehetőségét.

Ennek oka, hogy a weboldalt működtető brooklyni fejlesztők tekintettel vannak az amerikai értékpapír-törvényekre, amelyek megakadályozzák, hogy a Uniswap Labshoz hasonló cégek jogosulatlanul befektetési termékeket értékesítsenek. Ezzel szemben az Uniswap protokoll nem Brooklynban működik; ez egy kódrészlet, amelyet egy több száz fejlesztőből és befektetőből álló közösség tart fenn – köztük vannak amerikaiak is, és igen, ugyanazok az emberek is, akik létrehozták az Uniswap Labsot.

Az amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) nem tudja beperelni ezeket az embereket, és nem is perelhet egy kicsi számítógépes kódot sem, így a protokoll nem változik. És mivel a protokoll a decentralizált Ethereum blokkláncon fut, a hatóság nem tudja kikapcsolni, leállíttatni azt. Hayden Adams, az Uniswap feltalálója szerint a Tether Gold eltávolítása az okos szerződés hibájának tudható be.

 

A következő 3 ok állhat a delistázások mögött

Három ok miatt gyorsulhatott fel a Uniswapnál a tokenek eltávolítása. Az első a nemzetközi támadások a Binance ellen, amely tokenizált részvényeivel bosszantotta a globális szabályozókat. A Binance a múlt héten hirtelen felfüggesztette tokenizált részvényeinek kereskedését, miután az Egyesült Királyság, Hongkong, Németország és Olaszország pénzügyi felügyeletei szerint értékpapírnak minősülhetnek.

A második az ezen a héten történt fellépés a BlockFi ellen, egy New Jersey székhelyű kriptohitelezési platform ellen, amely kamatot fizet a Bitcoin (BTC), USDC és más kriptovaluták betétei után. New Jersey, Texas és Alabama felszólította a céget, hogy váltsa ki az értékpapír értékesítésre szóló engedélyeket. 

Ahogy a Uniswap, úgy a BlockFinak sem saját kriptovalutájáról van szó, és a Bitcoin vagy az Ethereum ugyancsak nem értékpapír. Ami a hatóságoknál meghatározó, hogy ezen cégek ügyfelei profitálnak a befektetésekkel, hasonlóan az értékpapír szerződésekhez.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

A harmadik ok Gery Gensler, a SEC elnöke miatt lehet, aki a napokban nyilatkozott arról, hogy a jövőben több szabályozás érkezhet azoknak a cégeknek, akik tokenizált részvényeket kínálnak ügyfeleiknek. Gery Gensler azt nyilatkozta, hogy nem számít, hogy részvénytoken, alapul szolgál az értékpapíroknak.  Ezeknek a platformok akár centralizáltak, akár nem, be kell tartani az értékpapírokra vonatkozó törvényeket. Tehát ez célzás arra, hogy a Uniswap platformnak be kell tartania a SEC által előírt értékpapír törvényeket.

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

TÁMOGASD A CRYPTOFALKA MŰKÖDÉSÉT 

Ha tetszik, amit csinálunk és szeretnéd biztosítani, hogy a Cryptofalka továbbra is a megszokott minőségi tartalmakat tudja nyújtani az olvasók számára, a következő linken tudod támogatni a munkánkat. Köszönjük! 👋

Donation: ➡️ LINK ⬅️

Oldalunk ellenőrzött Brave alkotó, így ha Brave böngészőt használsz BAT segítségével is tudod támogatni a munkánkat.

—————————————————————————————————————————————————–

A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval! 

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

# NamePrice

Hogy mi is a CryptoFalka Platform? 

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! 

Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól! 

Discord I Cryptofalka

Elakadtál? Kérdésed van? Konzultálj a Cryptofalka szakembereivel! 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció I Cryptofalka

[web_stories_embed url="https://cryptofalka.hu/web-stories/mi-a-bitcoin%3f-kriptovaluta-kezdoknek-i-cryptofalka/" title="Mi a Bitcoin? Kriptovaluta kezdőknek I Cryptofalka" poster="" width="360" height="600" align="none"]

Hallgasd a Bitcoin kisokos podcast műsorát!

Bitcoin kisokos podcast cryptofalka