Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Cardano blokkmérete 11%-kal növekszik

A Cardano blokkmérete 11%-kal növekszik

11%-os blokkméret növelés mellett döntött a Cardano blokklánc mögött álló kutatási és fejlesztési vállalat az Input Output Hong Kong (IOHK).

 

A Cardano blokkmérete 80 Kb-ra nő

Az új frissítést szerdán jelentette be az IOHK. A javaslat értelmében a blokk teljes mérete a jelenlegi 72 Kb-ról 80 Kb-ra nő. Ez a fejlesztés lehetővé teszi a Cardano blokkjai számára, hogy több tranzakciót hajtsanak végre. Ezenkívül az IOHK külön frissített javaslatot tett az egyetlen tranzakcióba bevonható adatok mennyiségének növelésére a Cardano intelligens szerződéses platformján, a Plutuson. A frissítés szerint a Plutus szkriptmemória egység tranzakciónként 12,5 millióról 14 millióra fog csökkenni.

Cardano I Cryptofalka Forrás: https://cardanofeed.com/

 

A Cardano blokklánc képességeinek bővítése

Az IOHK szerint a blokklánc blokkméretének és memóriaegységeinek növelésére irányuló javaslat a hálózat optimalizálására irányuló erőfeszítéseinek része. A mainneten induló projektek gyorsan növekvő száma miatt a protokollnak több tranzakciót kell feldolgoznia, ami esedékessé teszi a blokklánc általános képességeinek növelését. Az IOHK arra is felhívta a figyelmet, hogy a javasolt frissítések jó úton haladnak a Cardano tranzakciós volumenének növelésére irányuló tervében, ahogy egyre közelebb kerül ahhoz, hogy a DeFi projektek blokklánc-hálózatává váljon.
 
Cardano I Cryptofalka Forrás: https://www.newsbtc.com/
„Ez a kiigazítás egy tervezett hálózatoptimalizálási sorozat részét képezi. A Cardano-t idén is folyamatosan optimalizálják, mért lépések sorozatával, gondosan és módszeresen méretezve a Cardanót a jövőbeli növekedés érdekében, ahogy a kereslet nő… A hálózatot úgy tervezték, hogy biztonságosan kezelje a nagy csúcsterheléseket, és az átviteli sebesség folyamatosan javulni fog, ahogy folytatjuk az optimalizálást. Ez a legújabb változtatás tovább javítja a felhasználói élményt” – áll az IOHK által kiadott közleményben
 

Az első Cardano alapú dApp is elindult

A régóta várt intelligens szerződéses funkció bevezetése óta a Cardano blokkláncon a dApps és DeFi projektek megsokszorozódtak. Alig néhány héttel ezelőtt az első Cardano alapú decentralizált tőzsde (DEX), a SundaeSwap élesben is elindult, és számos kereskedési készletet kínál natív Cardano tokenekkel. A DEX elindítását azonban több platformhiba és a hálózati torlódások miatti sikertelen tranzakciók is megzavarták. Remélhetőleg a február 4-én induló javasolt frissítések lehetővé teszik a dApp gördülékenyebb működését.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.66% $64,525.5
Ethereum ETH 0.66% $3,087.49
BNB BNB 1.68% $560.13
Solana SOL 5.56% $147.12
XRP XRP 0.53% $0.504
Dogecoin DOGE 1.51% $0.1528
Cardano ADA 3.75% $0.4721
Litecoin LTC 0.04% $81.66
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!