Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A Cardano népszerű adathalász célpont lett

A Cardano népszerű adathalász célpont lett

A Cardano blokklánc a 3. legnépszerűbb az adathalászok körében, ami főként az ADA ökoszisztéma növekedésének köszönhető.

 

A Cardano blokklánc népszerű a csalók körében

A kriptovaluta csalók egyre gyakrabban használnak adathalász támadásokat a gyanútlan áldozatok megtévesztésére, és a Cardano (ADA) a legjobban célzott projektek közé tartozik. Az Atlas VPN által megosztott adatok szerint 90 napon belül az ADA volt a harmadik legtöbb adathalászattal megcélzott kriptoprojekt. Ezen időszak alatt 191 támadást rögzítettek.
 
Adathalász támadások | Cryptofalka Forrás: AtlasVPN

 

A Cardano blokklánc áll az élen 662 támadással, míg Luno a második 277-tel. A Poloniex és a Magic Eden a negyedik és az ötödik helyen áll 72, illetve 67 támadással. Más, figyelemre méltó adathalász sémák a Binance kriptovaluta tőzsdét célozták, amely 59 incidenst rögzített. A Paxful peer-to-peer kereskedési platformnál kilenc eset történt.
 
A csalók a befektetési termékektől a feltörekvő termékekig, például a nem helyettesíthető tokeneket (NFT) is megcélozzák.
 
Tavaly a Cardano alapítója, Charles Hoskinson arra figyelmeztetett, hogy a platformmal kapcsolatos csalások valószínűleg tovább emelkednek. Ez jórészt az ADA népszerűségének köszönhető. Érdekes módon 2022-ben a csalások annak ellenére gyorsultak fel, hogy a kriptopiacon jelentős korrekció zajlik.
 
Egy figyelemre méltó Cardano átverés májusban történt, miután egy letölthető adathalász alkalmazás széles körben elterjedt a közösségi média platformjain. A rosszindulatú alkalmazás promóciós platformként jelent meg, és az azt letöltő áldozatok elvesztették az ADA pénztárcájukkal kapcsolatos személyes adataikat.
 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Elterjedtek a kriptocsalások

A kriptotámadások növekvő száma közepette a különböző csalások során elvesztett összeg elérte a 329 millió dollárt 2022 első negyedévében, és az előrejelzések szerint ez a szám valószínűleg még emelkedni fog. Tavaly óta az áldozatok több mint 1 milliárd dollárt veszítettek különböző csalások miatt. Ahogy a kriptoszektor növekszik, a csalók a fogyasztók tudásának hiányát használják ki pénzük ellopására.
 
Ezenkívül az egyértelmű szabályozás hiánya is arra készteti a csalókat, hogy becsapják az áldozataikat. Úgy tűnik, hogy a Cardano a csalók számára vonzó kriptoprojektek egyike lett, mivel az ökoszisztéma arra törekszik, hogy letaszítsa a DeFi trónjáról az Ethereum hálózatot.
 
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.25% $70,119.02
Ethereum ETH -1.15% $3,742.01
BNB BNB 0.09% $618.66
Solana SOL 2.65% $182.06
XRP XRP -3.23% $0.5329
Dogecoin DOGE -2.69% $0.1662
Cardano ADA -4.85% $0.4806
Litecoin LTC -1.65% $86.87
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!