Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Csökkent a Tether piaci részesedése

Csökkent a Tether piaci részesedése

A befektetők menekülnek a Tether (USDT) elől, a stabilcoin óriás ennek eredményeként jelentős piaci részesedést veszített a piaci korrekciók közepette.

 

 

Csökkent a Tether (USDT) népszerűsége

A Tether jelenleg 68 milliárd dolláros piaci kapitalizációt birtokol. Ez az érték tavaly október óta a legalacsonyabb, a közelmúltban megállapított 83 milliárd dolláros minden idők legmagasabb értékhez képest.
 
Stabilcoinok I Cryptofalka Forrás: developers.rsk.co
 
A CoinGecko adatai szerint csak június 14-e óta mintegy 4 milliárd dollárt veszített. A TerraUST összeomlása arra késztette a piaci szereplőket, hogy más digitális eszközökben keressenek menedéket, amelyek 1:1 kötődnek az USD-hez. Ennek eredménye ingadozásra késztette a kriptopénzeket és a stabilcoinokat, amely során az USDT rövid időre elvesztette dollárparitását, és 95 centre zuhant. Bár gyorsan sikerült újra rögzítenie a dollárhoz, a halál spirál félelme miatt sok befektető elpártolt az USDT-től és a rivális USDC-hez vándorolt.
 
A mérések során kiderült, hogy az USDT csökkenő piaci kapitalizációjával ellentétben a Circle zászlóshajója, az USDC, továbbra is emelkedő pályát követett. A március első hetében bekövetkezett csúcsot követően az USDC piaci kapitalizációja gyorsan visszapattant május közepén.
 
Ugyanebben az időben a Binance USD-nél (BUSD) egy kisebb, de jelentős visszapattanás volt érzékelhető. A TerraUSD megszűnésével a három legnagyobb stabil érmének – a Tethernek, az USD Coinnak és a Binance USD-nek – sikerült megtartania pozícióját a legjobb tíz ranglistán. A Tether szűkülő piaci kapitalizációja napokkal azután történt, hogy cáfolnia kellett azokat a pletykákat, amelyek szerint a stabilcoint nagyrészt kínai és ázsiai kereskedelmi papírok támogatják. A kriptohitelezési platformot, a Celsius-t érintő közelmúltbeli eseményekkel kapcsolatban a stabilcoin kibocsátó közölte:
„A Celsius pozíciót felszámolták, a Tether vesztesége nélkül. A Tether Celsius hitelezési tevékenysége (mint bármely más hitelfelvevő esetében) mindig is túlfedezet volt. A Tether jelenleg nulla Celsius-kitettséggel rendelkezik, eltekintve egy kis befektetéstől, amelyet a Tether részvényeiből hajtanak végre a társaságban. A Tether tudatában van más pletykáknak, amelyek azt sugallják, hogy hitelezési kitettsége van a Three Arrows Capitalnak – ez ismét kategorikusan hamis.” 
Nexo kriptovaluta váltó
 

 

Csökkent a teljes stabilcoin gazdaság értéke

A történelem során először a teljes stabilcoin kínálat összességében meredeken csökkent 2022 második negyedévében (az UST kivételével). Lucas Nuzzi, a CoinMetrics kutatás-fejlesztési vezetője felfedte, hogy a stabilcoin beváltások nagymértékben megnövekedtek a rövid távú likviditás és a fizetésképtelenséggel kapcsolatos aggodalmak miatt.
 
Az összes központosított kibocsátó közül a Tethernél történt a legtöbb visszaváltás, mintegy 7 milliárdot törölve ki kínálatából az elmúlt hónapban, miközben a befektetők megpróbáltak kivonulni a piacról és elkerülni a további károkat. Mindazonáltal az összes nem stabilcoin kriptoeszköz gyorsan csökkenő ára azt jelenti, hogy a stabilcoinok piaci kapitalizációja és elhelyezése nőtt. A legfrissebb adatok azt mutatják, hogy négy ilyen digitális eszköz van a 10 legnagyobb kriptovaluta között, és az ötödik is közel áll a betöréshez.
 

Bitcoin és kriptovaluta konzultáció gif I Cryptofalka

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Aktuális Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok, coin elemzések
  2. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  3. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  4. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2022
  5. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  6. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  7. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.49% $63,361.61
Ethereum ETH -2.05% $3,098.39
BNB BNB -2.99% $552.53
Solana SOL -8.95% $138.24
XRP XRP -1.65% $0.4976
Dogecoin DOGE -0.49% $0.1619
Cardano ADA -2.21% $0.4609
Litecoin LTC -2.55% $78.06
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!