Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Meddig kell még várni az altcoin szezon berobbanására?

Meddig kell még várni az altcoin szezon berobbanására?

A Bitcointól (BTC) eltekintve a kriptopiac nyáron kerülhet lokális mélypontra, ami a piaci elemzők szerint a következő altcoin szezon kezdetét jelentheti.

Júniusban fordulhat az altcoin piac

A korábbi grafikonok alapján az altcoinok június eleje körül érhetik el a helyi árfolyam alját a Rekt Capital népszerű kriptoelemző szerint, aki egy májusi X bejegyzésében a következőt írta:

"Az altcoinok kiválóan követik a sémát. Február elején, a BTC feleződése körül érték el a mélypontjukat. A következő lokális altcoin alj véleményem szerint nyár elejére várható."

Hamarosan indulhat az Altcoin szezon? | Cryptofalka

Az altcoinok piaca az elmúlt hónapban súlyos veszteségeket könyvelhetett el. A piaci kapitalizáció - a 10 legnagyobb kriptovaluta kivételével - több mint 21%-kal, 265 milliárd dollárra esett vissza. A tavalyi évhez képest még mindig pluszban vannak, azonban számos altcoin visszatért az év eleji szintek környékére.

A BTC kitörése begyújthatja az altcoin rakétát

Annak ellenére, hogy egy potenciális helyi mélypontot látunk, egy altcoin bikafutáshoz először a Bitcoin (BTC) árfolyamának kellene felfelé kitörnie, Aurelie Barthere, a Nansen vezető elemzője szerint, aki így nyilatkozott:

"Az altcoinok magas bétaértékű kriptók, akkor sikeresek, ha a piaci hangulat nagyon bullish. Március közepe óta a befektetők lelkesedése jóval alábbhagyott. Miközben a BTC árfolyama a 20 napos exponenciális mozgóátlag körül konszolidálódik, az altokban nagyobb a volatilitás. Szükségünk van a BTC emelkedő trendjének egyértelmű újraindulására ahhoz, hogy az altok is tudjanak ismét jól teljesíteni."

A BTC ára március közepe óta alacsonyabb csúcsokat mutat. Sok elemző azonban azt állítja, hogy ez egy egészséges konszolidációs időszak a felezés után. Sőt, a grafikonok szerint egy több hónapos bikazászló formálódik, amely később, 2024-ben új történelmi csúcsokat eredményezhet.

Még ha az altcoinok június környékén meg is találják a mélypontjukat, ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy elindul az eszeveszett emelkedés. A jelentős fordulathoz alapvetőbb változásokra van szükség, mint például a megnövekedett lakossági és intézményi befektetések és kedvező szabályozási fejlemények. Pozitívan hatna még a piacra az ETF-ek vételi forgalmának újboli növekedése, az amerikai hatóságok kriptoszektor elleni hajtóvadászatának enyhülése és az infláció elleni harc sikeressége.

Itt az idő bevásárolni az altcoinokból?

A havi grafikonon a 12 mozgóátlagból (MA) 10 vételi jelzést mutat a legjobb altcoinok, például az Ether (ETH) számára.

A mozgóátlag-indikátorokattechnikai elemzésben általában arra használják, hogy meghatározzák a mögöttes eszköz átlagos árfolyamát egy meghatározott időszakhoz képest.

Hamarosan indulhat az Altcoin szezon? | Cryptofalka

Az altcoin árak az M2 pénzmennyiség miatt is emelkedhetnek, amely 2023 novembere óta először fordult pozitívba éves szinten, jelezve, hogy a befektetők hamarosan elkezdhetik keresni infláció elleni fedezeteket vagy alternatív befektetéseket.

Az M2 pénzkínálat az Egyesült Államok egészére vonatkozó összes készpénzt és rövid lejáratú bankbetétet becsüli. Ahogy a világ legnagyobb gazdaságának pénzkínálata növekszik, az új kínálat egy része az altcoinokba és a memecoinokba kerülhet, hozzájárulva az altszezon kezdetéhez.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -0.51% $67,564.35
Ethereum ETH -2.16% $3,774.25
BNB BNB -0.42% $596.44
Solana SOL 0.30% $169.15
XRP XRP 0.25% $0.5293
Dogecoin DOGE 1.51% $0.1659
Cardano ADA 0.89% $0.4588
Litecoin LTC 0.68% $83.45
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!