Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Újítás az Esportban? World ID íriszszkennelés a csalók ellen

Újítás az Esportban? World ID íriszszkennelés a csalók ellen

A Community Gaming, egy kripto-alapú esport versenyplatform, ma bejelentette, hogy a Worldcoin támogatójával, a Tools for Humanityvel együttműködve integrálja a World ID-t az infrastruktúrájába. 

Az esport versenyplatform WLD részesedést kínál

A Worldcoin (WLD) egy blokklánc-alapú digitális személyazonossági projekt, amely lehetővé teszi az emberek számára, hogy "igazolják személyazonosságukat". Ez elsősorban úgy történik, hogy a projekt által "Orb"-nak nevezett eszközzel szkennelik be az íriszüket. 

Az ellenőrzött felhasználók egy World ID-t kapnak, amellyel különböző játékokban és alkalmazásokban ellenőrizhetik személyazonosságukat, és a világ egyes részein a WLD tokenből is kapnak egy részesedést.

Az integráció a Community Gaming szerint a versenyszervezők számára pusztán opcionális lesz, de lehetőséget biztosít a távoli helyekről részt vevő felhasználók ellenőrzésére. A funkciót használó felhasználók egy ellenőrzött jelvényt is kapnak majd a fiókjuk oldalain.

World ID: íriszszkenneléssel a csalók ellen

Az alkalmazások készítői számára többféle biztonsági szint áll rendelkezésre, többek között íriszszkenneléssel vagy anélkül. A Community Gaming vezérigazgatója, Chris Gonsalves elmondta, hogy a World ID alap ellenőrzésének szintje nem igényli az Orb használatát, és a felhasználók egyszerűen igazolhatják magukat egy mobileszközön keresztül.

Worldcoin-Orb-gID_7

A vállalat szerint a World ID funkció hasznos lesz azokban az esetekben, amikor a versenyeket manipulálták azzal, hogy a felhasználók több fiókot hoztak létre egyetlen eseményen belül, hogy megpróbáljanak tisztességtelen előnyt szerezni.

"Az online esport események résztvevői személyazonosságának ellenőrzése visszatérő kihívást jelent - tehát annak megerősítése, hogy az eszköz mögött álló személy valóban az, akinek mondja magát" - mondta Bryan Mier, a Community Gaming Latin America regionális vezetője.

"Az esportközösségek támogatásával célunk, hogy elősegítsük az online eseményeken való részvétel iránti nagyobb bizalmat, és megszilárdítsuk az esport-részvétel egyik alapvető dinamikáját" - tette hozzá. 

PUBG, Marvel Snap és Axie Infinity a játékok között

A bevezetés a következő hetekben kezdődik Latin-Amerikában, különösen Argentínát, Perut és Brazíliát érintve. A platform olyan játékok köré szervezett, ellenőrzött versenyeknek ad otthont, mint a PUBG, a Marvel Snap, az Axie Infinity és a Free Fire.

A vállalat a jövőben személyes részvételű eseményeket is rendez Latin-Amerikában, hogy bemutassa, hogyan működik a Worldcoin és a World ID, bár Gonsalves elmondta, hogy a részletek még véglegesítés alatt állnak azzal kapcsolatban, hogy ezeken az eseményeken fogják-e ellenőrizni a játékosokat az Orb segítségével.

A Worldcoint, amelynek társalapítója az OpenAI vezérigazgatója, Sam Altman volt, a technológiai világ egyes sarkaiban úgy üdvözölték, mint az emberi identitás biztosításának módját a dezinformáció előállítására alkalmas mesterséges intelligencia-eszközök térnyerése közepette. A Worldcoin azonban a szabályozó hatóságok ellenállásába is ütközött, beleértve a franciaországi és németországi vizsgálatokat is.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC 1.21% $62,093.96
Ethereum ETH 1.39% $3,424.22
BNB BNB 1.12% $409.94
Solana SOL -4.27% $128.29
XRP XRP 5.90% $0.6267
Cardano ADA 11.27% $0.7467
Dogecoin DOGE 18.42% $0.1425
Litecoin LTC 6.56% $90.6
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!