Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Ha lemaradtál volna: mozgalmas hétvégén van túl a Worldcoin

Ha lemaradtál volna: mozgalmas hétvégén van túl a Worldcoin

A WLD token jelentős volatilitást tapasztalt az elmúlt napokban, az árfolyam-ingadozásokat látszólag Sam Altman OpenAI-nál betöltött posztjával kapcsolatos hírek váltották ki.

Sam Altmant eltávolították az OpenAI-tól

Pénteken a technológiai szektort sokkolta a hír, miszerint Altmant eltávolították a ChaptGPT mögött álló OpenAI vezérigazgatói posztjáról. Azóta ugyan folytak a tárgyalások az esetleges visszatérés feltételeiről, később nem született megállapodás.

Vasárnap este végül az OpenAI igazgatótanácsa a munkatársaknak küldött belső levelezésben bejelentette, hogy Altman nem tér vissza a pozíciójába, és hogy Emmett Shear, a Twitch korábbi vezérigazgatója Mira Muratit váltja az OpenAI ideiglenes vezérigazgatói posztján.

A Worldcoin kriptopénz projekthez tartozó WLD token közel10%-ot esett a hír után, miszerint Altmant eltávolították az OpenAI vezérigazgatói posztjáról.

A Microsoft azonnal lecsapott Altmanre

Altmannak ezután szinte azonnal felajánlottak egy állást a Microsoftnál - aki történetesen az OpenAI egyik befektetője - hogy vezesse a szoftveróriás AI csapatát.

"Rendkívül izgatottan osztjuk meg a hírt, hogy Sam Altman és Greg Brockman kollégáival együtt csatlakozik a Microsofthoz, hogy egy új, fejlett AI-kutatócsoportot vezessen" - közölte Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója X-en közzétett bejegyzésében.

Altman a Worldcoin tekintetében kereskedési jelzés?

Bár Altmanen kívül nincs közvetlen kapcsolat az OpenAI és a Worldcoin között, a szakértők szerint a piac úgy tűnik, hogy az OpenAI-nál történt eseményeket WLD kereskedési jelzésnek tekinti.

A Tools for Humanity-t, a Worldcoin projekt vezető fejlesztéséért felelős eszközt Altman, Alex Blania és Max Novendstern alapította 2019-ben. A projekt arra ösztönzi a felhasználókat, hogy online igazolják személyazonosságukat azzal, hogy íriszszkenneléssel regisztrálnak egy World ID-ra.

"Altman, aki a legnagyobb mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatot (OpenAI) vezette, egy emberi személyazonosságot bizonyító hálózatot (Worldcoin) épít, miközben lobbizik a kongresszusban a mesterséges intelligencia szabályozásáról. Véleményem szerint a Worldcoin egy életképes opció." - mondta Matt Bansinelas, a Glass Markets alapítója.

Merre tovább Worldcoin (WLD)?

Altman sorsának hatása az OpenAI-nál a WLD árfolyamára kézenfekvőnek tűnik. A kirúgásának hírére az árfolyam több mint 10%-ot esett, hogy aztán viszonylag gyorsan helyreálljon - vagy azért, mert az emberek megértették, hogy az ügy inkább az igazgatótanács és Sam közötti nézeteltéréssel függ össze, mint bármilyen konkrét vétséggel, vagy pedig az újbóli Microsoft pozíció miatt.

Mivel Altman a Worldcoin arca, a token a következő napokban kilengéseket tapasztalhat, attól függően, hogy mi lesz a történet vége.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.54% $64,484.06
Ethereum ETH -4.53% $3,390.45
BNB BNB -5.00% $577.93
Solana SOL -9.70% $131.81
XRP XRP -7.55% $0.4783
Dogecoin DOGE -10.76% $0.1191
Cardano ADA -11.06% $0.3694
Litecoin LTC -8.43% $71.31
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!