Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Worldcoin: nincs többé USDC jutalom az Orb üzemeltetőknek

Worldcoin: nincs többé USDC jutalom az Orb üzemeltetőknek

A Worldcoin leállítja az Orb-üzemeltetők USDC-ben történő kifizetését, és a kompenzációt WLD-vel helyettesíti.

A WLD token veszi át a helyét a USDC-nek

A Worldcoin Foundation november elejére fokozatosan kivezeti az USDC jutalmakat Orb üzemeltetői számára és a Worldcoin (WLD) tokennel helyettesíti azt. A jutalom elosztása a WLD token elérhetőségétől függ majd a különböző joghatóságokban világszerte.

Cryptofalka privát tagság banner I Cryptofalka

Az üzemeltetők eleinte csak kis százalékát kapták meg a tokenek teljes mennyiségének, 53 millió dollár értékű WLD-t osztottak szét korábban felhasználói támogatásként, és további 156 millió dollárt adtak kölcsön globális market makereknek.

A Worldcoin célja most a token likviditásának feljavítása

A Worldcoin leányvállalata, a World Assets megköveteli a market makerektől, hogy a kapott WLD tokeneket visszaadják vagy megvásárolják, hogy javítsák a token likviditását az Egyesült Államokon kívüli régiókban. A market makereknek keddig kell kifizetniük vagy visszaadniuk a fennmaradó 25 millió (~38 millió dollár) darabot, még akkor is, ha a projekt 2023. december 15-ig meghosszabbítja a kölcsönszerződéseket.

Az alapítvány célja, hogy kriptopénzét olyan emberek számára bocsássa ki, akik az Orb eszközzel bizonyítják, hogy "valódi emberek". Jelenleg független vállalkozók működtetik az Orbokat több mint 35 városban.

Ők a Worldcoin World alkalmazásból származó speciális kódot kapcsolják össze egy személy retinaszkennelésével. Az eljárás biztosítja, hogy egy személyt egyetlen World ID-hez kapcsoljanak.

A WLD elindításakor aggodalmak merültek fel azzal kapcsolatban, hogy a kínálat a market-makerek kezében összpontosul. A projekt white paper-je szerint ez egy olyan jellegzetesség, amely "minél több emberből álló hálózatot" kívánt létrehozni.

"Ennek elérése érdekében a WLD token kínálatának nagy részét az elkövetkező években új és meglévő felhasználók kapják majd".

Adatvédelmi aggodalmak a Worldcoin körül

A Worldcoin íriszszkenner projektje aggasztja a szabályozó hatóságokat, mivel veszélyeztetheti a felhasználók adatvédelmét. A kenyai hatóságok razziát tartottak az alapítvány raktárában, miután a kormány felfüggesztette a projekt kenyai működését.

Németország, Franciaország és az Egyesült Királyság adatvédelmi felügyelői szintén aggodalmukat fejezték ki a Worldcoin felhasználói adatok kezelésével kapcsolatban. Az alapítvány azt állítja, hogy úgynevezett zéró-tudás technológiát használ, amely egy speciális kriptográfiai technikával őrzi meg a felhasználók adatainak védelmét.

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin felszólította a Worldcoint, hogy tegye nyílt forráskódúvá a technológiáit, és auditálás alá vonja azokat. Ez biztosítaná, hogy az alapítvány mindig a felhasználók érdekeinek megfelelően járjon el.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.53% $69,607.6
Ethereum ETH -2.93% $3,681.07
BNB BNB -0.27% $613.82
Solana SOL -0.97% $178.83
XRP XRP -3.18% $0.5292
Dogecoin DOGE -4.42% $0.1638
Cardano ADA -5.27% $0.4782
Litecoin LTC -3.14% $86.19
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!