Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
A MATIC is bevezeti az EIP1559-et és a tokenek égetését

A MATIC is bevezeti az EIP1559-et és a tokenek égetését

A Polygon fejlesztői szerint az Ethereumnál tavaly bevezetett EIP-1559 -es frissítés által a Matic token is deflációs lehet a jövőben. 

 

Deflációs lesz a MATIC is

Az Ethereum EIP-1559 frissítés tavaly lett aktív a London hard fork által. A frissítés most elindult a kétrétegű skálázási hálózaton, a Polygonon a „díj láthatóságának” javítása érdekében. 
 
defláció | Cryptofalka Forrás: https://tendercapital.com/
 
A Polygon csapata január 17-én jelentette be a frissítés elindulását, miután sikeresen telepítették a Mumbai tesztneten. Az EIP-1559 frissítés ugyanazt a díjégetési mechanizmust vezeti be a Polygonon, ami a MATIC tokenek megsemmisüléséhez vezet. Eltávolítja továbbá az elsőáras aukciós módszert a hálózati díjak kiszámításánál, amely jobb költségbecslésekhez vezet, de nem csökkenti a gázárakat.
 
Az égetés két lépcsőben valósul meg. A Polygon hálózaton kezdődik és az Ethereum hálózaton fejeződik be. A csapat kijelentette, hogy az Ethereumhoz hasonlóan a MATIC kínálata valószínűleg deflációs lesz, és a becslések szerint évente a teljes készlet 0,27%-a ég el. Fixen 10 milliárd MATIC token áll rendelkezésre, jelenleg 6,8 milliárd van forgalomban.
 
"A deflációs nyomás mind az érvényesítők, mind a delegátorok javára válik, mivel a tranzakciók feldolgozásáért járó jutalmakat MATIC -ban határozzák meg" - árulták el a fejlesztők, és hozzátették, hogy a frissítés csökkenti hálózati torlódást is.
 

Megnőtt a Polygon hálózat díja

Annak ellenére, hogy a Polygon egy második rétegű hálózat, a tranzakciós díjak hónap elején az egekbe szöktek. A Dune Analytics szerint azt eredményezte, hogy egyes érvényesítők nem tudtak blokkolni. A kereslet megugrása a Sunflower Land nevű DeFi játéknak volt köszönhető.
 
Magyarország legnagyobb NFT közössége csatlakozás
 
Amióta körülbelül hat hónappal ezelőtt megjelent az Ethereumon az EIP-1559-es frissítés, 1,54 millió ETH égetését eredményezte a mai napig. A jelenlegi ETH árakon ez körülbelül 5 milliárd dollárt jelent. A nyomkövető azt is előrevetíti, hogy az Ethereum kibocsátás évi 2,5%-kal deflációs lesz, amint megtörténik az „összeolvadás”, és a PoS lesz a hálózat elsődleges konszenzusos mechanizmusa.
 

 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -1.03% $65,546.42
Ethereum ETH -3.39% $3,444.45
BNB BNB -1.83% $593.55
Solana SOL -7.72% $136.19
XRP XRP 0.42% $0.4915
Dogecoin DOGE -9.25% $0.1219
Cardano ADA -7.63% $0.3794
Litecoin LTC -5.59% $73.42
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!