Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Mi az a Dogecoin? Elon Musk kedvenc mémcoinja

Mi az a Dogecoin? Elon Musk kedvenc mémcoinja

Ez a Dogecoin, a szórakoztató és barátságos mém alapú kriptovaluta, amely Elon Musk kedvence és ami átírta kripto világ szabályait.

Mi az a Dogecoin: A Dogecoin egy kriptovaluta, amelyet eredetileg viccként hoztak létre, de gyorsan népszerűséget szerzett a közösségi média és az internetes közösségek körében. Eredetileg a "Doge" mémre alapoztak, amely egy Shiba Inu kutyát ábrázol. A Dogecoin 2013-ban indult, és a Litecoin forráskódját használták fel hozzá, amit Billy Markus programozó és Jackson Palmer marketing szakember alkotott meg. A Dogecoinnak nincs rögzített ára, tehát árfolyama volatilis, de közösségi ereje és elkötelezettsége szilárd alapot biztosít számára a kriptovaluta piacon.

 

MI AZ A DOGECOIN ÉS HOGYAN JÖTT LÉTRE?

A Dogecoin, gyakran becézve "Doge"-nak, egy olyan kriptovaluta, amely a közösségi médiában és az interneten általánosságban elterjedt "Doge" mémre épül, amely egy Shiba Inu fajtájú kutyát ábrázol, gyakran szándékosan rossz angol nyelvtannal írt gondolatfelhővel. A Dogecoin 2013-ban született, amikor a programozó Billy Markus Oregonból és az ausztrál marketing szakember Jackson Palmer összefogtak, hogy létrehozzanak egy szórakoztató és kevésbé komoly kriptovalutát, mint a Bitcoin. Palmer az ötletgazda volt, aki a Dogecoin nevet adta és a brandet létrehozta. Addig Markus megszerezte a Litecoin nyílt forráskódját (ami maga is a Bitcoin forráskódján alapszik), és adaptálta azt a Dogecoin létrehozásához. Mi az a Dogecoin_ Elon Musk kedvenc mémcoinja I Cryptofalka Az alapítók célja az volt, hogy a Dogecoinnal hozzáférhetőbbé és érthetőbbé tegyék a kriptovalutákat a nagyközönség számára, valamint, hogy a kriptopénzek közösségébe becsempésszék a játékosság és a szórakoztatás élményét. A Dogecoin gyorsan elnyerte az internet közösségének tetszését és széleskörű támogatását. Részben a mémkultúra és a közösségi média növekvő befolyása miatt, valamint azáltal, hogy aktívan részt vett jótékonysági akciókban és közösségi projektekben.  

A DOGECOIN TECHNIKAI ALAPJAI ÉS HASZNÁLATA

A Doge technológiai alapjait a Litecoin formálta, ami pedig a Bitcoin kódjának módosítása, ezért ő is Proof-of-Work kriptovaluta. Így a Dogecoin nagyon hasonló a Bitcoinhoz a bányászat, a tranzakciók és a biztonság szempontjából, de persze számos kulcsfontosságú különbséggel is rendelkezik. Először is, a Dogecoin gyorsabb blokkidővel rendelkezik a Bitcoinhoz képest. Míg a Bitcoin tranzakciós blokkjainak létrehozása átlagosan 10 percet vesz igénybe, a Dogecoin blokkjai mindössze 1 perc alatt létrejönnek. Ez gyorsabb tranzakciós időket és nagyobb skálázhatóságot tesz lehetővé. Másodszor, a Dogecoinnak nincs maximális kínálata, ellentétben a Bitcoin 21 millió coinjával. Ez azt jelenti, hogy a Dogecoinok száma elméletileg végtelen, amely inflációs nyomást gyakorolhat a coin árára. A Dogecoin használata sokféle. A közösségi médiában és online közösségekben gyakran használják jattolásra, hogy elismerjék a felhasználók közötti értékes tartalmakat. Ezen kívül a Dogecoin-t arra is használják, hogy pénzt küldjenek az interneten alacsony tranzakciós díjak mellett. A Dogecoin népszerűsége miatt számos online áruház és szolgáltató is elfogadja, mint fizetési formát. Mi az a Dogecoin Elon Musk kedvenc mémcoinja I Cryptofalka Végül, de nem utolsósorban, a Dogecoin közössége ismert arról, hogy nagylelkűen támogatja a jótékonysági és közösségi projekteket. Például a Doge közösség finanszírozta a Jamaikai bobcsapat utazását a 2014-es téli olimpiára és segített egy jótékonysági szervezetnek, hogy vizet szállítson a kelet-afrikai szárazságban szenvedő embereknek.  

A MÉMCOINOK MEGSZÜLETÉSE

A Dogecoin sikere nemcsak a kriptovaluták percepcióját változtatta meg, hanem új altcoin kategóriát, a "mémcoinokat" is létrehozta. A mémcoinok, amelyek a Dogecoinhoz hasonlóan humorral és internetes mémekkel összekötött kriptovaluták, alapjaikban megváltoztatták az emberek kriptovalutákkal kapcsolatos gondolkodásmódját. A mémcoinok erejét főként a közösségi mozgalmak és az összefogás adja. A Doge esete után több más hasonló mémcoin is megjelent, mint például a Shiba Inu (SHIB), SafeMoon vagy a Pepe. Ezek a kriptovaluták szintén egy-egy mém köré építették fel közösségüket és stratégiájukat, bár ők inkább csak rövid távú sikerrel bírtak. A mémcoinok népszerűségének egyik oka, hogy könnyedén, játékosan és alacsony költségekkel lehet velük kereskedni, így vonzóvá váltak a kriptopénzek iránt érdeklődő új befektetők számára. Doge és a mémcoin I Cryptofalka Fontos azonban megjegyezni, hogy bár a mémcoinok népszerűek és gyakran hatalmas hozamot ígérnek rövid idő alatt, számos kockázatot is rejtenek. Mivel gyakran nincsenek mögöttük komoly technológiai alapok vagy üzleti modellek, ezért árfolyamuk rendkívül volatilis lehet és befektetéseik elvesztésének kockázata magas. Mindig érdemes alapos kutatást végezni, mielőtt bármilyen kriptovalutába (beleértve a mémcoinokat is) fektetnénk.  

ELON MUSK KEDVENC KRIPTOVALUTÁJA A DOGE

Elon Musk, a Tesla és SpaceX vezérigazgatója, híres arról, hogy aktívan kommunikál a közösségi médiában, és gyakran oszt meg gondolatokat a kriptovalutákról, beleértve a Dogecoint is. Musk sokszor felemlegette a Dogecoint, ami gyakran jelentős árfolyam-emelkedéshez vezetett. Az egyik legemlékezetesebb példa, amikor Musk a "Dogecoin, a nép kriptovalutája" címet adta a digitális valutának egy Twitter-bejegyzésben. Ez a bejegyzés óriási emelkedést indított el a Dogecoin árfolyamában. Musk továbbá a "Saturday Night Live" című műsorban is említést tett a Dogecoinról, amitől az árfolyam még tovább nőtt. De volt, hogy Twitteren indított Elon szavazást arról, hogy elfogadja-e a SpaceX a vezető mémcoint. Ahol amúgy 78%-ban nyert az igen lehetősége. Később Elon bejelentette, hogy merchandise termékekért elfogad a Tesla és a SpaceX is Doge-t. A Doge közössége pedig egyszer megszavazta Elon Muskot a projekt nem hivatalos vezetőjének. Elon Musk és a Dogecoi I Cryptofalka Musk hatása a Dogecoinra azonban nem mindig pozitív. Sokszor a legkisebb bejegyzései vagy megjegyzései is hatalmas volatilitást okoznak az árfolyamban, ami kockázatot jelent a befektetők számára. Éppen ezért, bár Musk támogatása segített a Dogecoin népszerűségének növelésében, fontos a befektetőknek megérteni a kriptopénzek volatilitásának kockázatát, beleértve azt is, amit az "influencer" hatás okoz. A Doge, mint a mém alapú kriptovaluta, fontos szerepet játszik a kriptovaluta világának színesítésében és demokratizálásában. Humoros és közösségi alapjai révén a Dogecoin példa arra, hogy a technológia és a közösség hogyan tud együttműködni a digitális fizetések szórakoztató és közösségi formájának létrehozásában.

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.25% $64,747.04
Ethereum ETH -4.26% $3,417.09
BNB BNB -4.53% $580.43
Solana SOL -8.39% $133.69
XRP XRP -6.23% $0.482
Dogecoin DOGE -9.75% $0.1198
Cardano ADA -9.82% $0.3718
Litecoin LTC -7.79% $71.66
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!