Logo
Cryptofalka
Kezdőknek
Árfolyamok
Tagságok
Tőzsdék
Shop

A weboldalunk sütiket használ 🍪

Az Ön adatainak védelme fontos a számunkra! Tájékoztatjuk, hogy honlapunk a felhasználói élmény fokozása, a webhelyhasználat megértése és marketing tevékenységeink támogatása érdekében sütiket alkalmazhat. További információ erről az Adatvédelmi Tájékoztatóban.
Minden amit a Meme Coinokról tudni akartál

Minden amit a Meme Coinokról tudni akartál

Ki ne hallott volna már a mesés meggazdagodást ígérő meme coinokról? Mi a céljuk mit lehet róluk tudni? A következő cikkből kiderül.

 

Mik azok a meme coinok?

A meme coinok olyan kriptovaluták, amelyeket az interneten és a közösségi médiában megjelent mémek vagy viccek ihlettek. Az első létrehozott "mémérme" a Dogecoin (DOGE) volt. A 2013-ban viccként bemutatott DOGE-t egy japán Shiba Inu kutya népszerű Doge ihlette. A meme coinok általában nagyon volatilisek (ingadozóak). Még kriptó mércével mérve is. Főleg közösségvezérelt, és egyik napról a másikra népszerűvé válhatnak az online közösségi támogatásoknak és a FOMO-nak köszönhetően.

Pont azért mert általában nincs hozzáadott értékük, az áruk is váratlanul lezuhanhat, amikor a kereskedők figyelmüket a következő mémére fordítják. A meme coinok másik jellemzője, hogy gyakran hatalmas vagy korlátlan készlettel rendelkeznek. Például a Shiba Inu (SHIB) összesen 1 kvadrillió tokennel rendelkezik, míg a DOGE-nál nincs maximális készlet, és már több mint 100 milliárd token van forgalomban. Mivel a mém tokenek általában nem rendelkeznek Coin burn (érmeégető) mechanizmussal, a hatalmas kínálat magyarázza viszonylag alacsony áraikat. Mindössze 1 USD-vel több millió darab meme coint vehetsz,ha körülnézel a piacon.

Mik azok a meme coinok? Forrás: https://news.bitcoin.com/elon-musk-binances-dogecoin-problem-shady-raising-issue-on-behalf-of-doge-holders/

 

A meme coin mánia kezdete. Avagy miért veszik olyan sokan?

Bár nehéz meghatározni az összes konkrét okot, azért mindent megteszünk, hogy összeszedjünk párat. Egyesek szerint a COVID-19 világjárvány idején a kriptopiac növekedett drasztikusan, mert az amerikaik annyi extra pénzt kaptak, hogy az megjelent a kisbefektetői oldalon. Mások azt, mondják, hogy a FED ész nélkül nyomtatja a dollárt és a lakossági befektetők is az infláció ellen akartak fedezni. A "mém érmék" is fellendültek az árfelhajtás közepette, mind piaci kapitalizációjuk, mind számuk folyamatosan nőtt.

Az egész a GameStop (GME) és az AMC Entertainment (AMC) „meme stock”-sága 2020 végén kezdődött, amikor a Reddit közösség néhány hónap alatt akár 100-szorosára is felemelte ezeknek a részvényeknek az árfolyamát. 2021 januárjában egy Reddit csoport azzal viccelődött, hogy felemelte a DOGE árát, hogy létrehozza a GME kriptó megfelelőjét. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk tweetjei hatására a DOGE árfolyama tovább emelkedett. A Dogecoin minden idők új csúcsát érte el, 0,73 USD-t, öt nap alatt több mint 2000%-os növekedéssel, ami kriptovalutában nézve is nagyon komoly növekedésnek mondható.

Bitcoin és kriptovaluta kereskedés I Cryptofalka

2021 májusában azonban Elon Musk nyilvánosan viccelődött a DOGE-val a tévében, és sokak szerint ez volt az oka a következő áresésnek. Több kereskedő ezután más mém érméket keresett a piacon, mint például a „Dogecoin gyilkos” SHIB-et. Közben a lakossági befektetők további mém érméket kerestek, abban a reményben, hogy egyik napról a másikra milliomosokká válhatnak, ami újabb meme coin őrületet robbantott ki a piacon.

A néhány centes kriptovaluták

A másik fő ok, amiért a lakossági befektetők vonzónak találják a mémérméket, az az, hogy általában csak néhány centbe, vagy akár a cent töredékébe kerülnek. Technikailag az alacsony ár nem jelent sokat, mert ezeknek az érméknek hatalmas készletei vannak. Mégis, egy bizonyos mémérme millióit tartani más érzés, mint egy töredéknyi ETH vagy BTC kezében. A kereskedők több ezer vagy akár milliónyi DOGE, SHIB vagy Akita Inu (AKITA) tokenhez juthatnak mindössze néhány dollárral.

Minden amit a Meme Coinokról tudni akartál Forrás:https://www.proactiveinvestors.com.au/companies/news/952446/crypto-mover-shiba-inu-soars-following-listing-on-coinbase-pro-952446.html

A potenciális haszon mellett a mém érmék őrületét a közösségi média is vezérli. Amint már említettük, a mém érméket a népszerű internetes mémek ihlették. Alapvetően szórakozásnak szánták és nem befektetésre/kereskedésre. Néha ezek az érmék egy „belső poénná” válnak egy adott közösség számára. A mémérmék vásárlása bizonyos értelemben támogatást jelent a választott internetes  közösségük számára. A GME tőzsdei történetét követően a Reddit SatoshiStreetBets csoport által ihletett mém érmekereskedők „David vs. Goliath” csatába kezdtek, hogy fogadjanak a mainstream kriptovaluták ellen. A kriptopiacot 2021-ben ezért elárasztották a közösség által vezérelt mém érmék.

 

Meme coin összefoglalva

Minden nap új mémérmék kerülnek a piacra, a kutyások különösen népszerűnek mondhatók. A kereskedők/befektetők mindegyiknél azt remélik, hogy megismétlik a DOGE és a SHIB által felmutatott hihetetlen nyereséget. Pont ezért fontos, hogy legyen DYOR (Do Your Own Research Csinálj saját kutatást), mielőtt bármilyen mémérmét megvennél. Sorvezetőnek használhatod akár ezeket az elemzéseket is. Ne feledd, hogy a mémérmék nagyon ingadozóak még más projektekhez képest is. A kriptovalutákkal való kereskedés vagy befektetés nagy kockázattal jár. A mémérméket nagyrészt az alkotója valamint a közösség vezérli, és váratlanul összeomolhatnak. Pont ezért lenne fontos, hogy soha ne fektess be olyan pénzt amire bármikor szükséged lehet. (hiszen, akkor lehet, hogy veszteséggel kell zárnod a pozíciódat.) 

 

További ajánlott cikkeink:

  1. Bitcoin és kriptovaluta konzultáció. Elakadtál? Kérdésed van? Segítünk!
  2. Bitcoin és blokklánc, egy új világ kezdete; Ebook
  3. Bitcoin és kriptovaluta adózás ultimate kisokos 2021
  4. Kriptovaluta és altcoin bemutatók, projekt ismertetők
  5. Bitcoin és kriptovaluta bányászat beállítások, útmutatók
  6. Kriptovaluta tőzsde ismertetők, Bitcoin vásárlás

Hogy mi is az a Cryptofalka Kereskedő Közösség?

Elemzések a jövő pénzéről a Bitcoinról és a többi kriptovalutáról! Havi oktatások, élő streamek, tippek, hírek, közösség! Ha szeretnél hatékonyan bekapcsolódni a digitális valuták világába vagy ha már ismerős a szakma de szeretnéd elmélyíteni a tudásodat és profitálni a digitális pénz forradalmából, akkor nálunk a helyed! Hiszen a Platformról minden információt, tippet és oktatást egy forrásból érhetsz el, méghozzá a szakma legjobbjaitól 2018-óta!

Válassz tagságaink közül

Bitcoin és kriptovaluta árfolyamok

Bitcoin BTC -3.76% $67,116.76
Ethereum ETH -4.09% $3,665.96
BNB BNB -3.34% $593.84
Solana SOL -6.69% $165.73
XRP XRP -1.32% $0.5231
Dogecoin DOGE -5.20% $0.1586
Cardano ADA -5.05% $0.4597
Litecoin LTC -1.09% $85.42
További árfolyamok
A CryptoFalka által szolgáltatott információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik, a megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a CryptoFalka nem vállalkozik. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!